Colruyt - Folder van 05.05.2021 tot 18.05.2021 - Pagina 35


Hier is pagina 35 van 36 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 05.05.2021 tot 18.05.2021.



Colruyt Folder 05.05.2021

Hier is pagina 35 van 36 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 05.05.2021 tot 18.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Colruyt - Folder van 05.05.2021 tot 18.05.2021 - Pagina 35

Start to barbecue: Bo Houtskool of briketten? Bakken op houtskool is ideaal om direct tips & tricks te grillen op een open barbecue. De kolen vatten snel vuur en bereiken op korte tijd een hoge temperatuur. Je hebt er wel een voorraadje van nodig, want ze branden snel op. Dat doen briketten 8 De juiste temperatuur minder. Ze laten ook weinig asresten achter. Met briketten kan je ingrediënten Als je buiten bakt, dan spelen de temperatuur en de wind een rol. Ook de hoe- langzaam doen garen, omdat de hitte veelheid houtskool of briketten die je gebruikt, beïnvloedt de warmte van de gelijkmatig verdeeld wordt en ook lang barbecue. Net als de afstand tussen het rooster en de kolen. Onthoud aanhoudt. Zezijn perfect voor een volgende regel: hoe meer houtskool of briketten, hoe heter je barbecue. Hoe dichter het rooster tegen de kolen, hoe hoger de baktemperatuur. gesloten barbecue. \ Marineren CH De perfecte homemade brochette ww voor beginners Verschillende soorten vlees op 1 brochette? Hou rekening met de verschillende Een marinade bestaat uit: - baktijden van rundvlees (saignant tot rose) en van varkensvlees en gevogelte 1/3 zuur (azijn, wijn, citroensap, (goed doorbakken). Snij rundvlees daarom in grotere stukken. yoghurt J: door het zure ingrediënt kan het vlees de Harde en zachte groenten samen? smaakmakers optimaal opnemen Kook de hardere groenten (zoals venkel) enkele min. voor. 2/3 vet (olijfolie, rijstolie, Gebruik eventueel een dubbele spies: prik de ingrediënten vast op 2 metalen of zonnebloemolie) houten spiesen. Zo kunnen ze niet rond de spies draaien en kan je de 2 kanten smaakmakers naar keuze (verse gelijkmatig grillen. Houten spiesen week je het best een paar uur vooraf in koud of gedroogde kruiden, mosterd, water, dan verbranden ze minder snel. suiker, honing, gember, knoflook, ui, sojasaus ) Hoelang marineren? - +30 min. voor vis en schaaldieren - 1,523 u.voor kipfilet, varkens- vlees, kalfsvlees, rundvlees, SG SEF” zo bak je dikke stukken vlees kalkoen en eend +5 u. voor dikkere stukken vlees: Schroei ze eerst dicht op een direct vuur, net S Vis op de rooster lamsbout, hele kip, dunne lende … boven de kolen. Schuif daarna de kolen opzij Liever niet alleen vlees op en laat indirect verder garen op een matig de barbecue? Leg er dan een vuur. Zo kan het vlees rustig garen zonder te stukje vis op, dat smaakt verbranden. Laat 10 min. rusten onder heerlijk verfijnd. Hou er aluminiumfolie voor je het vlees snijdt. wel rekening mee dat vis Dikke stukken vlees of ingrediënten dielang makkelijk uit elkaar valt MAMA Op kindermaat op de barbecue. Snij hem moeten garen, zoals kip en ribbetjes, kan je Schenk ook voor de kinderen een in stukken en prik op een eventueel vooraf garen in de oven. Zo nemen brochettestokje of wikkel in lekker drankje tijdens het aperitief, ze minder lang plaats in op de barbecue. Bak zoals de Mangolini op p. 5. een papillot. Wil jetoch hele ze 2/3 gaar in de oven op 180°C. Op de visfilets grillen, leg ze dan in Serveer naast de gemengde salades barbecue moeten ze dan alleen nog opwarmen een klemrooster. ook groenten apart in kommetjes. en een goudbruin korstje krijgen. Zo kunnen de kinderen zelf nemen wat ze lusten. Maak mi spiesjes met kleinere A stukjes vlees en groenten. 4à5 stukjes per spiesje is voldoende. úw Opgepoetst staat netjes Voorzie eventueel andere soorten Aangekoekte etensresten kan Je tussen de gerechten door al verwijderen met vlees dan voor de volwassenen, een barbecueborstel of een prop alum jumfolie. Of meteen halve citroen. Als je zoals cervela, worst, gemarineerde daarmee over het rooster wrijft, verd jnen alle resten en geurtjes van de vorige kip, spek … Nog leuker: laat ze zelf bereiding als vanzelf. hun brochette samenstellen. Het echte schrobwerk begint na het grillen. Schrob het rooster wanneer het nog M urgers uit het vuistje vallen zeker ook in de smaak. warms. Leg het daarna een hele nacht in het gazon. Door de dauw krijg je het de dag nadien helemaal schoon. Was het af en vet het in. Klaar! 7 w U

Colruyt - Folder van 05.05.2021 tot 18.05.2021 - Pagina 35