Colruyt - Folder van 22.09.2021 tot 05.10.2021 - Pagina 6




Hier is pagina 6 van 20 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 22.09.2021 tot 05.10.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

2#

4

vl.

Zet duurzamere vis

op tafel

BE

wi

STE

Door te kiezen voor duurzamere vis, kiest u voor vis

waarvan de milieu-impact zo klein mogelijk is. De labels

V

B

W

EEK

van onafhankelijke controleorganen zijn een betrouwbare

manier om duurzamere vis te herkennen. Zo wordt het voor

EEN GOED VERHAAL OP JE BORD

u makkelijker om gerust te kiezen voor onze vis, natuurlijk

voor de laagste prijzen.

ES

EE

asc

LE

In 2020 was 89,1 % van de wilde vis, schaal- en schelpdieren in

Et

nes

CEE

02)

ons assortiment gecertificeerd met een MSC-label en dat aandeel

groeit nog steeds. Van de gekweekte vis, schelp- en schaaldieren

draagt 92,2 % een ASC-label of BIO-keurmerk.

Wat betekent het label op mijn vis?

Ecosysteem in balans: wat wil dat zeggen?

Het MSC-label op de verpakking van wilde vis, schaal- en

Een ecosysteem is het geheel van alle planten,

schelpdieren garandeert dat ze duurzaam gevangen zijn. Er is

dieren en andere organismen. Ze leven met

geen overbevissing, zo min mogelijk bijvangst, en er blijft genoeg

elkaar samen waardoor er een natuurlijke

vis in zee achter om het visbestand gezond te houden. Die regels

wisselwerking en een gezond evenwicht is. Als er

worden strikt opgevolgd en zo blijft het ecosysteem in balans.

van een bepaalde vissoort te veel wordt gevangen

of er een vangstmethode wordt gebruikt die de

Voor gekweekte vis, schaal- en schelpdieren is er het ASC-label.

zeebodem beschadigt, dan raakt het natuurlijke

Koopt u vis met dit label, dan beloont u viskwekers die zich

evenwicht verstoord. Wanneer er één schakel

inzetten voor mens en milieu. Ze beperken hun negatieve

invloed op water, natuur en milieu tot een minimum door op een

wegvalt uit het ecosysteem, kan dat grote gevolgen

hebben. De onafhankelijke labels garanderen

verantwoorde manier te kweken.

dat vissers en kwekers werken met respect voor

het ecosysteem.

Van 27 september tot en met 3 oktober is het Bewuste Visweek.

Doe mee en leg een Bewuste Vis op uw bord.

Constant gekoeld,

m

altijd vers

Ip}

duurzar

e vis wil u

natuurlijk

graa

Corn

bi

Daar zı

n

zelf ontwikk

koelkarren

Pr

met vloeibaar ijs in dı

wan

IG)

ijs

aans

Ir

w

ate

Ic)

I,

t een

b}

t op een slushie

De

duct

B karren re

Fm

SEHE

arc

Ce

De vissers dragen bij aan het in kaart brengen

van de biodiversiteit van de zeebodem en

optimaal vers blijft.

het verminderen van de bijvangst.

Een groot deel van ons visassortiment draagt een ASC- of MSC-label. Door te kiezen voor deze

stap

producten, kiest u voor vis met een lagere milieu-impact. Zo dragen we samen bij aan een

voor

beter milieu, stap voor stap.

stap

sk Met 28 XTRA