Colruyt - Folder van 22.09.2021 tot 05.10.2021 - Pagina 6
Hier is pagina 6 van 20 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 22.09.2021 tot 05.10.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
2#
4
vl.
Zet duurzamere vis
op tafel
BE
wi
STE
Door te kiezen voor duurzamere vis, kiest u voor vis
waarvan de milieu-impact zo klein mogelijk is. De labels
V
B
W
EEK
van onafhankelijke controleorganen zijn een betrouwbare
manier om duurzamere vis te herkennen. Zo wordt het voor
EEN GOED VERHAAL OP JE BORD
u makkelijker om gerust te kiezen voor onze vis, natuurlijk
voor de laagste prijzen.
ES
EE
asc
LE
In 2020 was 89,1 % van de wilde vis, schaal- en schelpdieren in
Et
nes
CEE
02)
ons assortiment gecertificeerd met een MSC-label en dat aandeel
groeit nog steeds. Van de gekweekte vis, schelp- en schaaldieren
draagt 92,2 % een ASC-label of BIO-keurmerk.
Wat betekent het label op mijn vis?
Ecosysteem in balans: wat wil dat zeggen?
Het MSC-label op de verpakking van wilde vis, schaal- en
Een ecosysteem is het geheel van alle planten,
schelpdieren garandeert dat ze duurzaam gevangen zijn. Er is
dieren en andere organismen. Ze leven met
geen overbevissing, zo min mogelijk bijvangst, en er blijft genoeg
elkaar samen waardoor er een natuurlijke
vis in zee achter om het visbestand gezond te houden. Die regels
wisselwerking en een gezond evenwicht is. Als er
worden strikt opgevolgd en zo blijft het ecosysteem in balans.
van een bepaalde vissoort te veel wordt gevangen
of er een vangstmethode wordt gebruikt die de
Voor gekweekte vis, schaal- en schelpdieren is er het ASC-label.
zeebodem beschadigt, dan raakt het natuurlijke
Koopt u vis met dit label, dan beloont u viskwekers die zich
evenwicht verstoord. Wanneer er één schakel
inzetten voor mens en milieu. Ze beperken hun negatieve
invloed op water, natuur en milieu tot een minimum door op een
wegvalt uit het ecosysteem, kan dat grote gevolgen
hebben. De onafhankelijke labels garanderen
verantwoorde manier te kweken.
dat vissers en kwekers werken met respect voor
het ecosysteem.
Van 27 september tot en met 3 oktober is het Bewuste Visweek.
Doe mee en leg een Bewuste Vis op uw bord.
Constant gekoeld,
m
altijd vers
Ip}
duurzar
e vis wil u
natuurlijk
graa
Corn
bi
Daar zı
n
zelf ontwikk
koelkarren
Pr
met vloeibaar ijs in dı
wan
IG)
ijs
aans
Ir
w
ate
Ic)
I,
t een
b}
t op een slushie
De
duct
B karren re
Fm
SEHE
arc
Ce
De vissers dragen bij aan het in kaart brengen
van de biodiversiteit van de zeebodem en
optimaal vers blijft.
het verminderen van de bijvangst.
Een groot deel van ons visassortiment draagt een ASC- of MSC-label. Door te kiezen voor deze
stap
producten, kiest u voor vis met een lagere milieu-impact. Zo dragen we samen bij aan een
voor
beter milieu, stap voor stap.
stap
sk Met 28 XTRA