Okay - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 9




Hier is pagina 9 van 12 pagina's van de Okay folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

er

r

FR

en

Le

de

=



À,

L

dk

Kipponssep 1, 2, 3

>

Deze kippensoep tover je niet alleen in een handomdraai

op tafel, het is ook een recept vol essentiële vitamientjes.

és

a

Ingrediënten (4 pers.)

400 g kippengehakt

100 g capellini

si

2 wortelen

1,5 liter water

p

| courgette

2 eetl. olijfolie

pe

een handvol bieslook

2 kippenbouillonblokjes

*

lui

peper en zout

À

2

a

+

N

Voorbereiding (10 min.)

=

NE

Kruid het gehakt met peper en zout naar smaak

fz

5

Zi

Draai er tussen je handen kleine soepballetjes van.

>

AA

Tip: maak je handen eerst nat!

y

Snij de ui, wortelen en courgette in kleine blokjes.

5

En

Breek de droge capellini in stukjes van zo 10 cm,

e

ki

ca

Bereiding (25 min.)

1. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de groenten er ongeveer

5 min. in aan.

EA

2. Voeg het water en de bouillonblokjes toe.

gf

3. Wanneer het water 15 min, kookt, voeg je de capelini toe en laat je ze

Je

meekoken tot ze gaar zijn (zie verpakking).

4. Voeg nu ook de gehaktballetjes toe en laat die nog 3 min. meekoken in de

soep.

5, Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

6. Serveer in diepe borden en garneer met een beetje bieslook. Lekker met

een stukje stokbrood en zachte boter!

A

F7

OS

\

End

in

Gevulde paprika met tenijn en ei

#2

ze

ca

A)

b

4

Zin in een leuk receptje om jouw tafelgasten mee

ps

à

E

in

ce

omver te blazen? Dan is dit het ultieme gerecht dat

fr}

lekker smaakt en er goed uitziet.

À

gs

Ingrediënten (4 pers.)

=

2 gele paprika's

2 blikjes tonijn in eigen nat

5

2 rode paprika's

2 eetl. tomatenpuree

|

| zoete ui

2 eetl. olijfolie

—+

Le

dig

5

| teentje knoflook

2 eetl. Provengaalse kruiden

+

8 eieren

peper en zout

VA

PE

Sn

Fe

Voorbereiding (15 min.)

|

=

Snij de paprika's doormidden en verwijder de pitjes en zaadlijsten.

N

Strijk ze langs de buitenkant in met wat olijfolie.

Snipper de ui en het knoflook fijn. Laat de tonijn uitlekken.

|

LA

Bereiding (50 min.)

à

Le WE A

%

|. Verwarm de oven voor op 200 °C.

EE

2

2. Verhit | eetl olijfolie in een (wok)pan en bak de ui en het knoflook

glazig. Voeg de tomatenpuree toe en kruid met flink wat peper,

>

zout en een beetje Provencaalse kruiden.

3. Voeg nu de tonijn toe, roer om en laat nog 5 min. sudderen.

A

4. Strooi een beetje zout over de paprika's en vul ze met het

tonijnmengsel. Laat nog wat plaats voor het ei. Leg ze in een

ovenschaal of op een plaat en zet 30 min. in de oven of tot de

fi

paprika's zacht en gaar zijn.

EN

5, Breek nu een ei over elke paprika en zet nog eens 10 min. in de

oven tot het ei klaar is.

ee

=

air

de

i

En

823371_OK KRANT SEPTEMBER p03-12_NLindd 9

18/08/2020 13:46