Colruyt - Folder van 16.06.2021 tot 29.06.2021 - Pagina 26


Hier is pagina 26 van 36 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 16.06.2021 tot 29.06.2021.



Colruyt Folder 16.06.2021

Hier is pagina 26 van 36 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 16.06.2021 tot 29.06.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Colruyt - Folder van 16.06.2021 tot 29.06.2021 - Pagina 26

m Kruidige côte à l’os Grillen: direct of indirect? met groene asperges Bij direct grillen mag het vlees net boven de kolen liggen. Meestal gaat het over stukken vlees die minder en amandelpesto dan 20 min. moeten bakken, zoals brochettes. Je moet ze alleen af en toe omdraaien. Grotere stukken vlees leg je het best indirect op de barbe- INGREDIËNTEN (4 personen) cue, dus niet rechtstreeks boven de 450 g côte à l'os holstein dry aged (beenhouwerij) kolen. Schuif de houtskool wat aan de 500 g groene asperges kanten zet een aluminium schaaltje 1 onbehandelde citroen (bio) met water onder de grill. Daarin vang 1 plantje basilicum je het bakvet op. Ook ingrediënten die langer dan 20 min. moeten bakken 50 g zongedroogde mediterrane tomaten (versmarkt) en meer vettere stukken vlees of vis 30 pecorino (blok) 50 geblancheerde amandelen (eend, spek, dunnelende, zalm … leg je het best niet direct boven de kolen. 5 eetl olijfolie een handvol vuurkruiden zwarte peper (molen) grof Himalayazout zout BEREIDING IN DE KEUKEN (30 min.) 1 Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde. Kook de asperges 4 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en laat ze uitlekken. Wrijf de gekookte asperges daarna in met 1 eetl. olijfolie Kruid met peper en zout. Leg tussen een klemrooster, of prik ze op 2 brochettestokjes zodat je ze makkelijk kan draaien 2 Rasp de citroenschil{niet het wit) en pers hem 3 Rasp de pecorino, ff) &_Plukde blaadjes van de takjes basilicum, Hou de Kleinste blaadjes apart voor de afwerking 5 Maak de pesto: doe de amandelen, de pecorino, het basilicum, de 77 ll zongedroogde tomaten, het citroensap en de citroenzeste in een blender of hoge maatbeker. Mix glad met 3 eetl, olijfolie. Kruid met peper. en, BEREIDING OP DE BARBECUE (20 min) 6 Strijk het vlees in met Leetl, olijfolie en kruid met peper en een beetje zout. Strooi wat vuurkruiden tussen de kolen. Leg het vlees op het rooster dr mes à Ga enbak4 à 5 min. aan elke kant op een hete barbecue. Haal het vlees van de barbecue en laat het 10 min. rusten onder aluminiumfolie. Snij daarnain EN sneetjes er 7_Grilintussen de asperges 2 min. aan elke kant op een hete barbecue GP, 7 Es AFWERKING Verdeel de asperges over de borden, lepel er wat pesto over en werk af x = + met de basilicumblaadjes. Schik er de sneetjes vlees bij en werk af met een beetje Himalayazout. Clos La Coutale Malbec Au AO.P. Cahors kn LeFort Sterk donker bier Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediöntenlijst) Energie 476 kcal Vetten 37,7 g (waarvan) verzadigde vetzuren 9,0 g Koolhydraten 4,5 g (waarvan) suikers 1,9g- Vezels 3,7 g- Eiwitten 28 g-Zouto,3g 26

Colruyt - Folder van 16.06.2021 tot 29.06.2021 - Pagina 26