Colruyt - Folder van 16.06.2021 tot 29.06.2021 - Pagina 18
Hier is pagina 18 van 36 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 16.06.2021 tot 29.06.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
EN
Voor HEE
Lekker snel!
Nog makkelijker:
Maak je de dressing
liever vooraf?
maak een papillot met de
ingrediënten van de
Gril de tomaten
Ne
Er 2
TE Fa
N
zoeteaardappel-brochette.
SS
CK
De voorbereiding is dezelfde,
dan] ineen grillpan
UE
7
maar je wikkelt alles gewoon
ha
in aluminiumfolie met wat
EN
kruidenboter. Zet 10 min. op
ike
M
de rand van de barbecue.
| :
—-
A
u
&
17
&
IA
v
%
ne”
NT:
=
gi
a
ms
on
Sardines
met tomatendressing, zoeteaardappelbrochette
en courgetteslaatje
INGREDIËNTEN (4 personen)
6 Meng decourgettelinten met het fijngesnipperde pepertje, de
helft van de peterselie, 1/4 van het citroensap en 1 eetl, olijfolie
8 hele sardines (diepvries)
Voorde
4 smaaktomaten
zoeteaardappelbrochettes
Kruid goed met peper en zout.
1 courgette
1 gele zoete puntpaprika
BEREIDING OP DE BARBECUE (35 min.)
1citroen
2 zoete aardappelen
7 Leg de smaaktomaten op een hete barbecue en laat ze + 20
2 rode uien
min. zwart blakeren. Draai af en toe om
1 pepertje (Mix Chili Pepper)
1 plantje platte peterselie
40 g kruidenboter (tube)
8 _Laatde tomaten lichtjes afkoelen. Pelze en plet met een vork
Meng er 3 eetl. olijfolie, de sjalot, de rest van het citroensap, de
1sjalot
uitgelekte kappertjes en de rest van de peterselie onder. Bewaar
5 eetl olijfolie extra vierge
de dressing tot gebruik op kamertemperatuur.
Leet! kappertjes
9 wrijf de sardines in met Leet olijfolie en kruid de binnenkant
zwarte peper (molen)
met peper en zout. Leg tussen een klemrooster.
zout
10 Bak de sardines en de zoeteaardappelbrochettes 3 à 4 min
aan elke kant op de hete barbecue.
BEREIDING IN DE KEUKEN (30 min.)
AFWERKING
1 Laat 4 brochettestokjes 30 min. weken in koud water
2_Schil intussen de zoete aardappelen en snij ze in grote stukken
Leg de sardines op een serveerschaal en schep erde
van 2à 3 cm. Kook ze 7 min. in lichtgezouten water. Gietaf en
tomatendressing over. Serveer met een aardappelbrochette en
meng er de kruidenboter onder
het courgetteslaatje
3 Laat de sardines oppervlakkig ontdooien. Snij ze open en
maak vanbinnen schoon. Spoel onder koud water en dep droog
Pazo La Maza Albariño
& Maak lange linten van de courgette met een dunschiller of
D.O. Rías Baixas
spiraalsnijder. Snipper het pepertje, de sjalot en de peterselie fijn
Pers de citroen
Spanje
5_Snij de zoete puntpaprika in de lengte in 2 en verwijder de
Troubadour Blond
Blond bier
pitjes en de zaadlijsten. Snij in stukken van +3 cm breed. Snij de
ein
rode uien in partjes, Maak 4 brochettes met de zoete aardappel,
derode ui en de puntpaprika
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst): Energie 435 kcal- Vetten 30,8 g (waarvan) verzadigde vetzuren 9,9 g
Koolhydraten 18,5 g (waarvan) suikers 13,2 g- Vezels 5,48
iwitten 18,5g- Zout 0,68
18
Ons vakmanschap drink je met verstand Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand