Colruyt - Folder van 30.06.2021 tot 13.07.2021 - Pagina 7
Hier is pagina 7 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 30.06.2021 tot 13.07.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
=
—
nn
EE
pitskool,
CE
curry met
aanbrood
A
€ pp.
paprika enn
40 min
2,
20€
Ingrediënten (@ personen)
300 g erwten diepvie)
2 naanbroden
400 ml kokosmelk ik)
1 spitskool
1 gele paprika
2 eetl. olijfolie
1 limoen
1 blokje groentebouillon
1 plantje koriander
1/2 koffiel. komijnpoeder
1/2 koffiel. kurkuma
1/2 rood pepertje
2 cm gember
zwarte peper (molen)
1 sjalot
zout
ia
2 teentjes knoflook
Voorbereiding (15 min)
Snij de spitskool in de lengte in 2. Verwijder de harde kem en snij
de rest in dunne reepjes.
Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper de rest fijn.
Snij het knoflook en de sjalot fijn.
Rasp de gember.
Snij de paprika in 2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit
de paprika's en snij in reepjes.
Hak de koriander fijn.
-
Snij de limoen in 4.
Bereiding (25 min)
1 Meng de sjalot met het halve pepertje, de gember, het knoflook,
de komijn en de kurkuma tot een gladde kruidenpasta. Roer er 2 eetl.
water onder.
2 Verwarm de oven voor op 180 °C.
3 verhit de olifolie in een kookpot en roerbak de spitskool en de
paprika 3 à 5 min. Roer er de kruidenpasta, de kokosmelk en 2 dl
water onder. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat 10 min.
sudderen op een zacht vuur. Voeg de diepgevroren erwten de laatste
2 min. toe. Kruid met peper en zout.
4 Verwarm de naanbroden 3 à 4 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking
Werk af met de koriander en serveer met het naanbrood en een
en
=
partje limoen.
Bi
za
9 Tavel AOP.
Valeur nutiionnell par personne (ur base dela ste des ingrédient)
Energie si2kel Fbres 828
Postel Tripel
295g Protèines
13,38
ONS A
&
fr
1548 Sd
098
Blond abdijbier
a
don as re ts
4468
Eu
(dont) sucres
1068
Tip van Valérie
van het kookteam
Nog diepvrieserwten over?
F
nhummus!
Maak
een erwte
"Met de rest van de diepvrieserwten kan u een originele
mr
Eee
spread of dip maken. Kook 50 g bevroren erwten 6 min.
vi
onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder
koud water. Pureer het vruchtvlees van 1 avocado met de
ed
erwten. Voeg 1 eetl. limoensap, zwarte peper en zout toe.
Voeg de blaadjes van + 2 takjes verse munt toe.”
+
if
Met deze tip kan u restjes opgebruiken.
Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we
vor
samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.
ED
Eros sum