Colruyt - Folder van 30.06.2021 tot 13.07.2021 - Pagina 7




Hier is pagina 7 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 30.06.2021 tot 13.07.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

=



nn

EE

pitskool,

CE

curry met

aanbrood

A

€ pp.

paprika enn

40 min

2,

20€

Ingrediënten (@ personen)

300 g erwten diepvie)

2 naanbroden

400 ml kokosmelk ik)

1 spitskool

1 gele paprika

2 eetl. olijfolie

1 limoen

1 blokje groentebouillon

1 plantje koriander

1/2 koffiel. komijnpoeder

1/2 koffiel. kurkuma

1/2 rood pepertje

2 cm gember

zwarte peper (molen)

1 sjalot

zout

ia

2 teentjes knoflook

Voorbereiding (15 min)

Snij de spitskool in de lengte in 2. Verwijder de harde kem en snij

de rest in dunne reepjes.

Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper de rest fijn.

Snij het knoflook en de sjalot fijn.

Rasp de gember.

Snij de paprika in 2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit

de paprika's en snij in reepjes.

Hak de koriander fijn.

-

Snij de limoen in 4.

Bereiding (25 min)

1 Meng de sjalot met het halve pepertje, de gember, het knoflook,

de komijn en de kurkuma tot een gladde kruidenpasta. Roer er 2 eetl.

water onder.

2 Verwarm de oven voor op 180 °C.

3 verhit de olifolie in een kookpot en roerbak de spitskool en de

paprika 3 à 5 min. Roer er de kruidenpasta, de kokosmelk en 2 dl

water onder. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat 10 min.

sudderen op een zacht vuur. Voeg de diepgevroren erwten de laatste

2 min. toe. Kruid met peper en zout.

4 Verwarm de naanbroden 3 à 4 min. in de voorverwarmde oven.

Afwerking

Werk af met de koriander en serveer met het naanbrood en een

en

=

partje limoen.

Bi

za

9 Tavel AOP.

Valeur nutiionnell par personne (ur base dela ste des ingrédient)

Energie si2kel Fbres 828

Postel Tripel

295g Protèines

13,38

ONS A

&

fr

1548 Sd

098

Blond abdijbier

a

don as re ts

4468

Eu

(dont) sucres

1068

Tip van Valérie

van het kookteam

Nog diepvrieserwten over?

F

nhummus!

Maak

een erwte

"Met de rest van de diepvrieserwten kan u een originele

mr

Eee

spread of dip maken. Kook 50 g bevroren erwten 6 min.

vi

onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder

koud water. Pureer het vruchtvlees van 1 avocado met de

ed

erwten. Voeg 1 eetl. limoensap, zwarte peper en zout toe.

Voeg de blaadjes van + 2 takjes verse munt toe.”

+

if

Met deze tip kan u restjes opgebruiken.

Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we

vor

samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

ED

Eros sum