Colruyt - Folder van 25.08.2021 tot 07.09.2021 - Pagina 7




Hier is pagina 7 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 25.08.2021 tot 07.09.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

La met

>

rs

bon

N

Basmatirijst a

LU LE

S

BUDGET-

Ingrediänten (4personen)

MAANDEN

40 min

1,

En

2 tomaten

360 g witte reuzenbonen (bokaal)

A,



1 bosje lente-uitjes

4 dl kokosmelk (blik)

x

RN

11)

1 limoen

4 koffiel. groenecurrypasta

À

250 g basmatirist

2 eetl olffolie

310 g linzen (bit)

1 blokje groentebouillon

À

-#

>

200 g zwarte bonen (ik)

zout

4

TE

272

4

à

voorbereiding (zomin)

Snij onderaan in de tomaten een kruisje en dompel ze 30 sec. onder

25

in kokend water. Haal ze eruit met een schuimspaan en koel af onder

koud water. Pel de tomaten. Snij ze dan in 4 en verwijder de pitjes.

:

Snij het vruchtvlees in heel kleine blokjes.

En

Spoel de bonen en de linzen in een zeef onder koud water. Laat

Yu

uitlekken.

wet

ge



Snij de limoen in partjes.

Snij de lente-uitjes in ringen (hou een deel van het groen apart voor

de afwerking).

bids À

Bereiding 0 min)

1_Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

==

&

Giet af.

2 Verhit intussen de olifolie in een kookpot en voeg de currypasta toe.

ER

4 Lu

Laat 1 min. bakken.

0%

A

> Voeg de kokosmelk, 1 dl water en het bouillonblokje toe en laat



2 min. koken.

Br

À

4 Doe er de uitgelekte bonen en linzen, de tomatenblokjes en de lente-

7

2 5

A

> Er

F

uitjes bij en laat nog 5 min. koken op een zacht vuur.

nt.

>

g

"+

0

Afwerking

de

Werk af met het groen van de lente-uitjes en de limoenpartjes.

y

Kr

«6

er

Domaine Vico rosé

ss

AOP. Corsica

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediënten)

Rochefort 6

Energie 51 kal Vezels. n5g

Donker trappistenbier

Vetten

2618 Ewillen 2128

En

1538 Zout

218

F

(nar) verdie vanen

7108

(vaanvan) suikers

sig

Tip van Sophie

van het kookteam

e

IF

Maak uw eigen

var

jant in 2,2,3

“Met dit recept kan u eindeloos variëren. Vervang bv. de bonen of

ie.

linzen door kikkererwten. Of probeer het eens met rode of gele

=,

currypasta. Ga voor noedels in plaats van rijst, gebruik gewone

eer

room ín plaats van kokosmelk. Of werk eens af met koriander.

Dit recept kan u helemaal aanpassen naar uw smaak.”

Sh

4

=

N

NL

Es

m,

>

Met deze tip kan u restjes opgebruiken.

Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we

samen bij aan een beter

u, stap voor stap.

sk Met A XTRA .