Colruyt - Folder van 25.08.2021 tot 07.09.2021 - Pagina 7
Hier is pagina 7 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 25.08.2021 tot 07.09.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
La met
>
rs
bon
N
Basmatirijst a
LU LE
S
BUDGET-
Ingrediänten (4personen)
MAANDEN
40 min
1,
En
2 tomaten
360 g witte reuzenbonen (bokaal)
A,
€
1 bosje lente-uitjes
4 dl kokosmelk (blik)
x
RN
11)
1 limoen
4 koffiel. groenecurrypasta
À
250 g basmatirist
2 eetl olffolie
310 g linzen (bit)
1 blokje groentebouillon
À
-#
>
200 g zwarte bonen (ik)
zout
4
TE
272
4
à
voorbereiding (zomin)
Snij onderaan in de tomaten een kruisje en dompel ze 30 sec. onder
25
in kokend water. Haal ze eruit met een schuimspaan en koel af onder
koud water. Pel de tomaten. Snij ze dan in 4 en verwijder de pitjes.
:
Snij het vruchtvlees in heel kleine blokjes.
En
Spoel de bonen en de linzen in een zeef onder koud water. Laat
Yu
uitlekken.
wet
ge
‘
Snij de limoen in partjes.
Snij de lente-uitjes in ringen (hou een deel van het groen apart voor
de afwerking).
bids À
Bereiding 0 min)
1_Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
==
&
Giet af.
2 Verhit intussen de olifolie in een kookpot en voeg de currypasta toe.
ER
4 Lu
Laat 1 min. bakken.
0%
A
> Voeg de kokosmelk, 1 dl water en het bouillonblokje toe en laat
x»
2 min. koken.
Br
À
4 Doe er de uitgelekte bonen en linzen, de tomatenblokjes en de lente-
7
2 5
A
> Er
F
uitjes bij en laat nog 5 min. koken op een zacht vuur.
nt.
>
g
"+
0
Afwerking
de
Werk af met het groen van de lente-uitjes en de limoenpartjes.
y
Kr
«6
er
Domaine Vico rosé
ss
AOP. Corsica
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediënten)
Rochefort 6
Energie 51 kal Vezels. n5g
Donker trappistenbier
Vetten
2618 Ewillen 2128
En
1538 Zout
218
F
(nar) verdie vanen
7108
(vaanvan) suikers
sig
Tip van Sophie
van het kookteam
e
IF
Maak uw eigen
var
jant in 2,2,3
“Met dit recept kan u eindeloos variëren. Vervang bv. de bonen of
ie.
linzen door kikkererwten. Of probeer het eens met rode of gele
=,
currypasta. Ga voor noedels in plaats van rijst, gebruik gewone
eer
room ín plaats van kokosmelk. Of werk eens af met koriander.
Dit recept kan u helemaal aanpassen naar uw smaak.”
Sh
4
=
N
NL
Es
m,
>
Met deze tip kan u restjes opgebruiken.
Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we
samen bij aan een beter
u, stap voor stap.
sk Met A XTRA .