Colruyt - Folder van 24.03.2021 tot 06.04.2021 - Pagina 7
Hier is pagina 7 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 24.03.2021 tot 06.04.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
N
Le
a
4
-
a
AZ
Le
Bi;
ge
Le
heid
ES
en
pe
Er
2
An
at
ES À
Ee
Be
x
5
=
Kalk
oensnede
A
saus
50min
10€
met aP!
pel-kerrie
3,
Ingrediënten (@ personen)
kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig op een
wat citroensap toe en kruid met peper en zout.
(beenhouwerij
600 g kalkoensneden
1 eetl. boter
zacht vuur. Voeg de appel en het knoflook toe en
Voeg de champignons en het bakvocht toe aan de
250 g basmatirijst
laat 5 à 10 min. op een zacht vuur stoven tot moes.
kookpot met het vlees en laat de laatste 5 min. nog
500 g champignons
1 kopje bloem
2 Bestrooi met de kerriebloem en roer even.
mee sudderen.
1 broccoli
4 eetl. zonnebloemolie
Verkruimel er het halve bouillonblokje over en
1 appel
1/2 blokje
voeg al roerend 2 dl heet water toe. Meng er de
Afwerking
1 citroen
Verdeel de rijst, de broccoli en de kalkoensneden
lu
Kippenbouillon
zure room en 1 eetl. citroensap onder. Laat nog
1 eetl. kerriepoeder
10 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Is
over de borden. Lepel nog wat appel-kerriesaus
1 teentje knoflook
peper en zout
de saus te dun? Haal het deksel dan even van de
over het vlees.
50 g zure room
pot en laat het overtollige vocht verdampen. Kruid
met peper en zout.
D Hoe langer u het vlees laat trekken in het
Voorbereiding (15 min)
> Wentel de kalkoensneden door de rest van de
-
Pers de citroen.
citroensap, hoe intenser de smaak.
=
bloem en schud de overtollige bloem af. Verhit
Leg de kalkoensneden op een schotel en
2 eetl. zonnebloemolie in een braadpan en bak
Pinot Gris "Sélection du Sommelier'
besprenkel ze met de helft van het citroensap.
de kalkoensneden 2 min. aan elke kant goudbruin.
AO.P. Alsace
Laat op een koele plek even trekken.
Kruid met peper en zout. Haal uit de pan, voeg toe
Wolfberger
Schil de appel en snij in schijfjes.
‘
Snij de champignons in schijfjes.
aan de appel-kerriesaus en laat nog 15 min. garen.
Tongerlo Blond
« Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten
Blond abdijbier
\
Verdeel de broccoli in roosjes.
water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Kook
Plet het knoflook en snipper de ui fijn.
de broccoliroosjes 4 à 5 min. onafgedekt gaar in
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenl)
=
Meng 1 eetl. bloem met het kerriepoeder.
lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud
Energie 66skcal Vezds 598
water.
Vetten
2118 Eviten 5008
Bereiding 5 min)
(waarvan) verzadigdevetzren 448 Zout
058
1 Verwarm 2 eetl. zonnebloemolie in een brede
5 Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de
Kooydrten
578
champignons 5 à 10 min. op een hoog vuur. Voeg
Guaanvan) suiers
608
A
A
ms
Tip van Sophie
van het kookteam
Nog zure room over?
)
Zure room is heerlijk op toast of knäckebröd. Een van mijn
>
favoriete combinaties is knäckebröd met zure room, partjes
"2
"2
sinaasappel, gerookte zalm, preischeuten en mierikswortel.
Lekker als ontbijt of als lunch.
al
ES
a
4.
1e
N
=
de
wers
Be.
y
Pr
à
Met deze tip kan urestjes opgebruiken.
Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we
voer
samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.
stap
rE