Colruyt - Folder van 24.03.2021 tot 06.04.2021 - Pagina 7




Hier is pagina 7 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 24.03.2021 tot 06.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

N

Le

a

4

-

a

AZ

Le

Bi;

ge

Le

heid

ES

en

pe

Er

2

An

at

ES À

Ee

Be

x

5

=

Kalk

oensnede

A

saus

50min

10€

met aP!

pel-kerrie

3,

Ingrediënten (@ personen)

kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig op een

wat citroensap toe en kruid met peper en zout.

(beenhouwerij

600 g kalkoensneden

1 eetl. boter

zacht vuur. Voeg de appel en het knoflook toe en

Voeg de champignons en het bakvocht toe aan de

250 g basmatirijst

laat 5 à 10 min. op een zacht vuur stoven tot moes.

kookpot met het vlees en laat de laatste 5 min. nog

500 g champignons

1 kopje bloem

2 Bestrooi met de kerriebloem en roer even.

mee sudderen.

1 broccoli

4 eetl. zonnebloemolie

Verkruimel er het halve bouillonblokje over en

1 appel

1/2 blokje

voeg al roerend 2 dl heet water toe. Meng er de

Afwerking

1 citroen

Verdeel de rijst, de broccoli en de kalkoensneden

lu

Kippenbouillon

zure room en 1 eetl. citroensap onder. Laat nog

1 eetl. kerriepoeder

10 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Is

over de borden. Lepel nog wat appel-kerriesaus

1 teentje knoflook

peper en zout

de saus te dun? Haal het deksel dan even van de

over het vlees.

50 g zure room

pot en laat het overtollige vocht verdampen. Kruid

met peper en zout.

D Hoe langer u het vlees laat trekken in het

Voorbereiding (15 min)

> Wentel de kalkoensneden door de rest van de

-

Pers de citroen.

citroensap, hoe intenser de smaak.

=

bloem en schud de overtollige bloem af. Verhit

Leg de kalkoensneden op een schotel en

2 eetl. zonnebloemolie in een braadpan en bak

Pinot Gris "Sélection du Sommelier'

besprenkel ze met de helft van het citroensap.

de kalkoensneden 2 min. aan elke kant goudbruin.

AO.P. Alsace

Laat op een koele plek even trekken.

Kruid met peper en zout. Haal uit de pan, voeg toe

Wolfberger

Schil de appel en snij in schijfjes.



Snij de champignons in schijfjes.

aan de appel-kerriesaus en laat nog 15 min. garen.

Tongerlo Blond

« Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten

Blond abdijbier

\

Verdeel de broccoli in roosjes.

water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Kook

Plet het knoflook en snipper de ui fijn.

de broccoliroosjes 4 à 5 min. onafgedekt gaar in

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenl)

=

Meng 1 eetl. bloem met het kerriepoeder.

lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud

Energie 66skcal Vezds 598

water.

Vetten

2118 Eviten 5008

Bereiding 5 min)

(waarvan) verzadigdevetzren 448 Zout

058

1 Verwarm 2 eetl. zonnebloemolie in een brede

5 Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de

Kooydrten

578

champignons 5 à 10 min. op een hoog vuur. Voeg

Guaanvan) suiers

608

A

A

ms

Tip van Sophie

van het kookteam

Nog zure room over?

)

Zure room is heerlijk op toast of knäckebröd. Een van mijn

>

favoriete combinaties is knäckebröd met zure room, partjes

"2

"2

sinaasappel, gerookte zalm, preischeuten en mierikswortel.

Lekker als ontbijt of als lunch.

al

ES

a

4.

1e

N

=

de

wers

Be.

y

Pr

à

Met deze tip kan urestjes opgebruiken.

Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we

voer

samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

stap

rE