Colruyt - Folder van 24.02.2021 tot 09.03.2021 - Pagina 7
Hier is pagina 7 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 24.02.2021 tot 09.03.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ammen,
goesterzw
BUDGET-
NL Mu
iedressing
RN
€ pp.
paprik
EC petersel
VRIENDELIJK
30min.)[2,50€
Ingrediënten @ personen)
500 g oesterzwammen
150 g plantaardig alternatief voor
@
Vegan
250 g finproeversmix rucola
Griekse yoghurt (bv. Alpro)
1 rode paprika
6 pitabroodjes
1 gele paprika
3 eetl. olijfolie
m im
1/2 plantje platte peterselie
1/2 koffiel. ras el hanout
5
5 teentjes knoflook
1/2 koffiel. paprikapoeder
1 rode ui
Pai
peper en zout
Voorbereiding (15 min)
n
\
Snipper de ui en het knoflook fijn.
4
AL
Scheur de oesterzwammen in repen.
dj
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne
repen.
Hak de peterselie grof.
Bereiding (15 min)
Th
1° Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en 2/3 van het knoflook 1 min.
2 Roer er de oesterzwammen en de paprikareepjes onder en kruid met het
ES
paprikapoeder en de ras el hanout. Roerbak + 5 min.
N
5 Meng ondertussen de peterselie en de rest van het knoflook onder het
N
plantaardig yoghurtalternatief en kruid met peper en zout.
Ss
4 Warm de broodjes op in de broodrooster of zet ze 2 min. onder de ovengrill
=
=
Sr
op 180 °C.
Afwerking
Sni 4 pitabroodjes open en vul met wat slamix en een grote lepel
peterseliedressing. Verdeel er wat oesterzwammen en paprikareepjes
over. Snij de resterende 2 broodjes in 2 en vul op dezelfde manier.
Serveer 1,5 broodje per persoon en geef er de rest van de slamix en de
peterseliedressing apart bij.
Montepulciano d'Abruzzo DOC.
N
Fantini Farnese
a
Abruzzo - Italië
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediënten)
Postel Dubbel
Vetten
Energie
1 kal vezels
638
Donker abdijbier
(vaanan) ve
de vetzuren
127g Eviter 528
Zout
138
Koohydrten
ET
(waarvan) suikers
698
Tip van Valérie
van het kookteam
L:
Nog plantaardig alternatief voor Griekse yoghurt over?
tbijt
UC CU
tot dessert
Se
>
€
LN
Serveer het yoghurtalternatief als ontbijt met vers of gedroogd
fruit, pitten en noten, en havermout. Voor de lunch kan
ne
A
je er tzatziki van maken. Meng er stukjes komkommer,
t
DT
fijngesnipperd knoflook, dille en munt onder en kruid met
=
peper en zout. Lekker op een bruin broodje. En als dessert? Werk
een pannenkoek af met het yoghurtalternatief vers fruit en
gesmolten chocolade.
En
Met deze tip kan u restjes opgebruiken.
&
&
Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we
®.
samen bij aan een beter
u, stap voor stap.
Kz
mensenetende