Colruyt - Folder van 24.02.2021 tot 09.03.2021 - Pagina 7




Hier is pagina 7 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 24.02.2021 tot 09.03.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ammen,

goesterzw

BUDGET-

NL Mu

iedressing

RN

€ pp.

paprik

EC petersel

VRIENDELIJK

30min.)[2,50€

Ingrediënten @ personen)

500 g oesterzwammen

150 g plantaardig alternatief voor

@

Vegan

250 g finproeversmix rucola

Griekse yoghurt (bv. Alpro)

1 rode paprika

6 pitabroodjes

1 gele paprika

3 eetl. olijfolie

m im

1/2 plantje platte peterselie

1/2 koffiel. ras el hanout

5

5 teentjes knoflook

1/2 koffiel. paprikapoeder

1 rode ui

Pai

peper en zout

Voorbereiding (15 min)

n

\

Snipper de ui en het knoflook fijn.

4

AL

Scheur de oesterzwammen in repen.

dj

Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne

repen.

Hak de peterselie grof.

Bereiding (15 min)

Th

1° Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en 2/3 van het knoflook 1 min.

2 Roer er de oesterzwammen en de paprikareepjes onder en kruid met het

ES

paprikapoeder en de ras el hanout. Roerbak + 5 min.

N

5 Meng ondertussen de peterselie en de rest van het knoflook onder het

N

plantaardig yoghurtalternatief en kruid met peper en zout.

Ss

4 Warm de broodjes op in de broodrooster of zet ze 2 min. onder de ovengrill

=

=

Sr

op 180 °C.

Afwerking

Sni 4 pitabroodjes open en vul met wat slamix en een grote lepel

peterseliedressing. Verdeel er wat oesterzwammen en paprikareepjes

over. Snij de resterende 2 broodjes in 2 en vul op dezelfde manier.

Serveer 1,5 broodje per persoon en geef er de rest van de slamix en de

peterseliedressing apart bij.

Montepulciano d'Abruzzo DOC.

N

Fantini Farnese

a

Abruzzo - Italië

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediënten)

Postel Dubbel

Vetten

Energie

1 kal vezels

638

Donker abdijbier

(vaanan) ve

de vetzuren

127g Eviter 528

Zout

138

Koohydrten

ET

(waarvan) suikers

698

Tip van Valérie

van het kookteam

L:

Nog plantaardig alternatief voor Griekse yoghurt over?

tbijt

UC CU

tot dessert

Se

>



LN

Serveer het yoghurtalternatief als ontbijt met vers of gedroogd

fruit, pitten en noten, en havermout. Voor de lunch kan

ne

A

je er tzatziki van maken. Meng er stukjes komkommer,

t

DT

fijngesnipperd knoflook, dille en munt onder en kruid met

=

peper en zout. Lekker op een bruin broodje. En als dessert? Werk

een pannenkoek af met het yoghurtalternatief vers fruit en

gesmolten chocolade.

En

Met deze tip kan u restjes opgebruiken.

&

&

Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we

®.

samen bij aan een beter

u, stap voor stap.

Kz

mensenetende