Colruyt - Folder van 21.10.2020 tot 03.11.2020 - Pagina 7




Hier is pagina 7 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 21.10.2020 tot 03.11.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

erriegroenten

zeeb

aars metk

REE!

PEU

en ge

bakken aardap

40 min

Ingrediënten (@ personen)

EE)

600 g zeebaarsfilet weısmarı)

2 teentjes knoflook

500 g juliennegroenten (versmarkt)

2,5 di culinaire room

300 g peterseliewortel

4 eetl. olijfolie

1/2 plantje platte peterselie

2 eetl. kerriepoeder

800 g middelgrote aardappelen

peper en zout

Voorbereiding Go min)

- Snij de platte peterselie grof.

- Sniper het knoflook fijn.

= Schil de peterseliewortels en snij in staafjes van 3 bij 1/2 cm.

- Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water.

Bereiding (Go min)

1 Kook de aardappelen 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en

EA

ke

snij in de lengte in 4.

2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de

Ar

Ki

juliennegroenten, het knoflook en de peterseliewortel 5 min. Kruid met

Ce

het kerriepoeder, peper en zout en overgiet met de room. Laat nog

ka

5 min. stoven.

cs

3 Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de

#,

zeebaarsfilets 5 min. op de velkant. Draai om, kruid met peper en zout

Ee

en laat nog 2 min. verder bakken. Bestrooi hierna met de peterselie.

4 Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in de kookpot van de aardappelen

en bak de aardappelen aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en

zout.

Afwerking

Verdeel de groenten over de borden en schik er een zeebaarsfilet op.

Serveer met de gebakken aardappelen.

"18

Mud House Sauvignon Blanc

1 Marborough

Nieuw-Zeeland

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediënten)

Martha Sexy Blond

Energie

65tkeal Vezels

128

Sterk blond bier

Vetten

3148 Ellen 4128

(vaanan) vezadigdevetzuren 105g Zout

268

Kooïgreten

778

(waanan) sukers

968

Tip van Valérie

van het kookteam

genlijk

wat zit er ei

> à

ehe,

in kerrie

poeder?

PE

=

> »

“Kerriepoeder is een mengsel van verschillende

Se Al

kruiden. Er bestaan heel veel varianten, van mild over

spicy tot hot. De samenstelling verschilt van cultuur

=

De

ps > —

tot cultuur. Meestal bevat het gember, kardemom,

ry

=

N

kruidnagel, karwijzaad, kurkuma, komijn en

Fr «

zwarte peper. In sommige culturen wordt er ook anijs,

foelie, kaneel, cayennepeper, fenegriek, nootmuskaat,

24

mosterdzaad, maanzaad of venkelzaad toegevoegd

U en da

5

FB

Kerrie wordt voornamelijk gebruikt in de oosterse

keuken. Het ís heerlijk in stoofpotjes, aardappel-

en rijstgerechten, in een Indische curry en bij

gevogelte of vis.”

#1

sk Met uw 28 XTRA -app of -kaart. 1 korting per kasticket. Niet cumuleerbaar.

DD aussen znoien sn