Colruyt - Folder van 21.10.2020 tot 03.11.2020 - Pagina 7
Hier is pagina 7 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 21.10.2020 tot 03.11.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
erriegroenten
zeeb
aars metk
REE!
PEU
en ge
bakken aardap
40 min
Ingrediënten (@ personen)
EE)
600 g zeebaarsfilet weısmarı)
2 teentjes knoflook
500 g juliennegroenten (versmarkt)
2,5 di culinaire room
300 g peterseliewortel
4 eetl. olijfolie
1/2 plantje platte peterselie
2 eetl. kerriepoeder
800 g middelgrote aardappelen
peper en zout
Voorbereiding Go min)
- Snij de platte peterselie grof.
- Sniper het knoflook fijn.
= Schil de peterseliewortels en snij in staafjes van 3 bij 1/2 cm.
- Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water.
Bereiding (Go min)
1 Kook de aardappelen 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en
EA
ke
snij in de lengte in 4.
2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de
Ar
Ki
juliennegroenten, het knoflook en de peterseliewortel 5 min. Kruid met
Ce
het kerriepoeder, peper en zout en overgiet met de room. Laat nog
ka
5 min. stoven.
cs
3 Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de
#,
zeebaarsfilets 5 min. op de velkant. Draai om, kruid met peper en zout
Ee
en laat nog 2 min. verder bakken. Bestrooi hierna met de peterselie.
4 Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in de kookpot van de aardappelen
en bak de aardappelen aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en
zout.
Afwerking
Verdeel de groenten over de borden en schik er een zeebaarsfilet op.
Serveer met de gebakken aardappelen.
"18
Mud House Sauvignon Blanc
1 Marborough
Nieuw-Zeeland
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediënten)
Martha Sexy Blond
Energie
65tkeal Vezels
128
Sterk blond bier
Vetten
3148 Ellen 4128
(vaanan) vezadigdevetzuren 105g Zout
268
Kooïgreten
778
(waanan) sukers
968
Tip van Valérie
van het kookteam
genlijk
wat zit er ei
> à
ehe,
in kerrie
poeder?
PE
=
> »
“Kerriepoeder is een mengsel van verschillende
Se Al
kruiden. Er bestaan heel veel varianten, van mild over
spicy tot hot. De samenstelling verschilt van cultuur
=
De
ps > —
tot cultuur. Meestal bevat het gember, kardemom,
ry
=
N
kruidnagel, karwijzaad, kurkuma, komijn en
Fr «
zwarte peper. In sommige culturen wordt er ook anijs,
foelie, kaneel, cayennepeper, fenegriek, nootmuskaat,
24
mosterdzaad, maanzaad of venkelzaad toegevoegd
U en da
5
FB
Kerrie wordt voornamelijk gebruikt in de oosterse
keuken. Het ís heerlijk in stoofpotjes, aardappel-
en rijstgerechten, in een Indische curry en bij
gevogelte of vis.”
#1
sk Met uw 28 XTRA -app of -kaart. 1 korting per kasticket. Niet cumuleerbaar.
DD aussen znoien sn