Colruyt - Folder van 21.10.2020 tot 03.11.2020 - Pagina 3




Hier is pagina 3 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 21.10.2020 tot 03.11.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

espuree

ut met raap)

LUE

nbovenbo

MT AU

erde prei en

en geroost

lu

12,60€

Ingres

inte (personen)

Nor

1 kg kippenbovenbout (beerhouveri)

1 eetl. boter

400 g raapjes

20 g hazelnoten

1

4

4 wortelen

2 eetl. mosterd op traditionele wijze

2 preien

3 eetl olijfolie

1/2 plantje platte peterselie

1/2 koffiel. nootmuskaat

800 g aardappelen

peper en zout

a

3 sjalotten

Voorbereiding (15 min)

'

Snij de preien in fijne ringen van 1 cm.

Schil de wortelen en snij in schifjes van 1/2 cm.

En

EN

1

Schil de aardappelen en de raapjes en snij in stukken.

7

Hak de hazelnoten en de platte peterselie grof.

'

Snij de sjalotten in de lengte in 6 of 8 naargelang de dikte.

e

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereiding (45 mi)

u

1 Kruid de kippenbovenbouten met peper en zout. Schik naast elkaar in een

ovenschaal, samen met de preiringen, de wortelschifjes en de stukjes sjalot.

Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de hazelnoten. Kruid met peper

en zout en roer alles goed onder elkaar. Zet + 45 min. in de voorverwarmde

oven. Draai de kippenbovenbouten tussendoor om.

2 Kook intussen de aardappelen en de rapen 20 min. in lichtgezouten

water. Giet af en pureer met de boter en de mosterd. Roer er de platte

peterselie onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

sp

Afwerking

a

Verdeel de puree over de borden en leg er 2 à 3 kippenbovenbouten bij.

Geef er de geroosterde groenten bij.

u

a

Ce

P- Lekker voor de kids: maak voor hen een portie puree zonder mosterd

en

en prak er de geroosterde groenten onder.

Mäcon-Chardonnay A OP 'L'Originel’

+

is

Cave de Lugny

Floreffe Blond

ig:

En

a A

1

Blond abdijbier

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediënten)

Veten

Energie 62 kal Vezels. neg

np

3058 Ewiten 3618

(vaanan) vezadigdevetzuren 7,58 Zout

138

er

SA

Pe

Koolhydraten

4638

À

sh

AN

(waanan) sukers

1508

Tip van Valerie

van het kookteam

Welke a

ardappel

ing?

ke bereid

voor wel

“Gebruik zachtkokende aardappelen voor puree,

LA

soep, frietjes en rösti's. Ze bevatten meer zetmeel

en vallen makkelijker uit elkaar bij het koken.

>

*

Vastkokende aardappelen zijn ideaal om te

koken, te stomen of te bakken. Ook voor

aardappelgratin, aardappel in de schil of voor

u

een salade is deze soort de beste keuze.”

sk Met uw 28 xTRA -app of -kaart. 1 korting per kasticket. Niet cumuleerbaar.

OP assente meren