Colruyt - Folder van 21.10.2020 tot 03.11.2020 - Pagina 3
Hier is pagina 3 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 21.10.2020 tot 03.11.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
espuree
ut met raap)
LUE
nbovenbo
MT AU
erde prei en
en geroost
lu
12,60€
Ingres
inte (personen)
Nor
1 kg kippenbovenbout (beerhouveri)
1 eetl. boter
400 g raapjes
20 g hazelnoten
1
4
4 wortelen
2 eetl. mosterd op traditionele wijze
2 preien
3 eetl olijfolie
1/2 plantje platte peterselie
1/2 koffiel. nootmuskaat
800 g aardappelen
peper en zout
a
3 sjalotten
Voorbereiding (15 min)
'
Snij de preien in fijne ringen van 1 cm.
Schil de wortelen en snij in schifjes van 1/2 cm.
En
EN
1
Schil de aardappelen en de raapjes en snij in stukken.
7
Hak de hazelnoten en de platte peterselie grof.
'
Snij de sjalotten in de lengte in 6 of 8 naargelang de dikte.
e
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (45 mi)
u
1 Kruid de kippenbovenbouten met peper en zout. Schik naast elkaar in een
ovenschaal, samen met de preiringen, de wortelschifjes en de stukjes sjalot.
Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de hazelnoten. Kruid met peper
en zout en roer alles goed onder elkaar. Zet + 45 min. in de voorverwarmde
oven. Draai de kippenbovenbouten tussendoor om.
2 Kook intussen de aardappelen en de rapen 20 min. in lichtgezouten
water. Giet af en pureer met de boter en de mosterd. Roer er de platte
peterselie onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
sp
Afwerking
a
Verdeel de puree over de borden en leg er 2 à 3 kippenbovenbouten bij.
Geef er de geroosterde groenten bij.
u
a
Ce
P- Lekker voor de kids: maak voor hen een portie puree zonder mosterd
en
en prak er de geroosterde groenten onder.
Mäcon-Chardonnay A OP 'L'Originel’
+
is
Cave de Lugny
Floreffe Blond
ig:
En
a A
1
Blond abdijbier
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediënten)
Veten
Energie 62 kal Vezels. neg
np
3058 Ewiten 3618
(vaanan) vezadigdevetzuren 7,58 Zout
138
er
SA
Pe
Koolhydraten
4638
À
sh
AN
(waanan) sukers
1508
Tip van Valerie
van het kookteam
Welke a
ardappel
ing?
ke bereid
voor wel
“Gebruik zachtkokende aardappelen voor puree,
LA
soep, frietjes en rösti's. Ze bevatten meer zetmeel
en vallen makkelijker uit elkaar bij het koken.
>
*
Vastkokende aardappelen zijn ideaal om te
koken, te stomen of te bakken. Ook voor
aardappelgratin, aardappel in de schil of voor
u
een salade is deze soort de beste keuze.”
sk Met uw 28 xTRA -app of -kaart. 1 korting per kasticket. Niet cumuleerbaar.
OP assente meren