Colruyt - Folder van 19.05.2021 tot 01.06.2021 - Pagina 3




Hier is pagina 3 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 19.05.2021 tot 01.06.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ges

Ee

3

3

B

ni

a

TU asper

wa

en

Kabeljauwhaas

en sherryr

oomsaus

LAAR IN

ll

in

IR

DD}

PE

35 min

Ingrediënten (@ personen)

=

a

TES

Ex

>

600 g kabeljauwhaasje royal

Tui

D

HA

Wersmarkt)

2 eetl. boter

+

en

Siad

+

ie.

1 kg witte asperges

2,5 dl lichte room

1 zakje waterkers

1 dl droge sherry

1 takje verse tijm

1/2 blokje visbouillon

200 g parelcouscous

1 blaadje laurier

1 teentje knoflook

peper en zout

%

Voorbereiding (5 min)

5

- Snipper de ui en het knoflook fijn.

- Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde

uiteinde.

"LR

- Hak de waterkers grof.

pe

- Rits de blaadjes van het takje tijm.

©

Be

5 (20 min)

1 Doe de ui samen met het knoflook, de tijm en de laurier in een

me

kookpot en overgiet met de droge sherry. Laat droogkoken zonder

|

dat de ui bruin kleurt. Overgiet met de room en verkruimel er het

&

A

WE

A

bouillonblokje over. Laat voor de helft inkoken. Verwijder het blaadje

3%

à

laurier.

N

2 Doe intussen de asperges in een kookpot met koud water en

breng aan de kook. Laat + 10 min. garen, naargelang de dikte.

À

Er

> Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie

x

verpakking). Giet af.

4 Smelt de boter in een braadpan en bak het kabeljauwhaasje

|

+5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Snij in 4 schuine

A

stukken.

A

2

Afwerking

32

P:

Verdeel de asperges en de parelcouscous over de borden. Schik er

a

een stuk kabeljauw naast en lepel er de saus over. Werk af met de

waterkers.

D

Me

ar

Change Sauvignon Blanc-Viognier

LG.P. Pays d'Oc

2

A

Gérard Bertrand

NR

19

ER

Voedingswaarde per pesaan (op bs va de ingrediënten)

fe

LeFort Tripel

389kcal Vezeis. 45

Sterk blond bier

Veten

127g Ewiten 33,68

(waarvan) verzadigde vetzuren 758 Zout

048

Kooydrten

2628

Guaanvan) suiers

128

vl

Tip van Valerie

Ee

van het kookteam

Ed

CSS

houden

lekker vers

He

Bereid asperges zo snel mogelijk na aankoop. Wil u ze

toch bewaren? Wikkel ze in een vochtige keukenhanddoek

en leg ze in de koelkast. Zo blijven ze nog 1 à 2 dagen

goed. Geschilde asperges legt u het best meteen ín

koud water. Zo drogen ze niet uit. Gooi de schillen en het

kookwater niet weg: u kan er soepen en bouillons mee op



smaak brengen!

\

à

Met deze tip kan u restjes opgebruiken.

4

SH

CE

Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we

‘samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

Kz

eeen sue arr