Colruyt - Folder van 19.05.2021 tot 01.06.2021 - Pagina 3
Hier is pagina 3 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 19.05.2021 tot 01.06.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ges
Ee
3
3
B
ni
a
TU asper
wa
en
Kabeljauwhaas
en sherryr
oomsaus
LAAR IN
ll
in
IR
DD}
PE
35 min
Ingrediënten (@ personen)
=
a
TES
Ex
>
600 g kabeljauwhaasje royal
Tui
D
HA
Wersmarkt)
2 eetl. boter
+
en
Siad
+
ie.
1 kg witte asperges
2,5 dl lichte room
1 zakje waterkers
1 dl droge sherry
1 takje verse tijm
1/2 blokje visbouillon
200 g parelcouscous
1 blaadje laurier
1 teentje knoflook
peper en zout
%
Voorbereiding (5 min)
5
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde
uiteinde.
"LR
- Hak de waterkers grof.
pe
- Rits de blaadjes van het takje tijm.
©
Be
5 (20 min)
1 Doe de ui samen met het knoflook, de tijm en de laurier in een
me
kookpot en overgiet met de droge sherry. Laat droogkoken zonder
|
dat de ui bruin kleurt. Overgiet met de room en verkruimel er het
&
A
WE
A
bouillonblokje over. Laat voor de helft inkoken. Verwijder het blaadje
3%
à
laurier.
N
2 Doe intussen de asperges in een kookpot met koud water en
breng aan de kook. Laat + 10 min. garen, naargelang de dikte.
À
Er
> Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie
x
verpakking). Giet af.
4 Smelt de boter in een braadpan en bak het kabeljauwhaasje
|
+5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Snij in 4 schuine
A
stukken.
A
2
Afwerking
32
P:
Verdeel de asperges en de parelcouscous over de borden. Schik er
a
een stuk kabeljauw naast en lepel er de saus over. Werk af met de
waterkers.
D
Me
ar
Change Sauvignon Blanc-Viognier
LG.P. Pays d'Oc
2
A
Gérard Bertrand
NR
19
ER
Voedingswaarde per pesaan (op bs va de ingrediënten)
fe
LeFort Tripel
389kcal Vezeis. 45
Sterk blond bier
Veten
127g Ewiten 33,68
(waarvan) verzadigde vetzuren 758 Zout
048
Kooydrten
2628
Guaanvan) suiers
128
vl
Tip van Valerie
Ee
van het kookteam
Ed
CSS
houden
lekker vers
He
Bereid asperges zo snel mogelijk na aankoop. Wil u ze
toch bewaren? Wikkel ze in een vochtige keukenhanddoek
en leg ze in de koelkast. Zo blijven ze nog 1 à 2 dagen
goed. Geschilde asperges legt u het best meteen ín
koud water. Zo drogen ze niet uit. Gooi de schillen en het
kookwater niet weg: u kan er soepen en bouillons mee op
Là
smaak brengen!
\
à
Met deze tip kan u restjes opgebruiken.
4
SH
CE
Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we
‘samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.
Kz
eeen sue arr