Colruyt - Folder van 14.07.2021 tot 27.07.2021 - Pagina 7
Hier is pagina 7 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 14.07.2021 tot 27.07.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ade
Lay
penbraz
ttapesto
met far
falle en rico
A
(EN
35 min
Ingrediënten (@ personen)
@
2,90€
4 kippenbrazades (beenhouwerij)
30 g geraspte grana padano +
400 g prinsessenbonen
extra voor de afwerking
rn
250 g kerstomaten
400 g farfalle
200 g babyspinazie
40 g cashewnoten
1 teentje knoflook
1 eetl. olijfolie
N |
125 g ricotta
zwarte peper (malen)
@
zout
\—
Voorbereiding (10 min)
- Snij de uiteinden van de boontjes.
- Snij de kerstomaten in 2.
zen
- Hak de cashewnoten grof.
pe
Bereiding (25 ma)
1_Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
Giet af.
ls
1
2 Kook intussen de boontjes 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water.
Giet af.
|
5 Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag,
RR
a
à
zonder vetstof. Laat lichtjes afkoelen.
4 Doe het gepelde knoflookteentje, de cashewnoten, 30 g geraspte
#
kaas, de helft van de spinazie en de ricotta in een hoge maatbeker of
blender. Mix kort tot een pesto en kruid met peper en zout.
in,
5 Verhit de olifolie in een (gril)pan en bak de kippenbrazades 2 à
3 min. aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
LA
6 Meng intussen de boontjes, de kerstomaten en de rest van de
À
ra
spinazie onder de pasta. Kruid met peper en zout. Lepel er wat pesto
over en bestrooi met wat grana padano. Geef er de rest van de pesto
apart bi.
3
P- De pastasalade kan u vooraf klaarmaken en koud eten.
D- De brazades kan u ook klaarmaken op de barbecue.
Bardolino Chiaretto D.O.C.
Le Cenge
Veneto - Italië
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediënten)
Martha Sexy Blond
Energie Bikel vezels 828
| Sterk blond bier
Vetten
2398 Bitten 4148
(taanar) veradigde veturen 1,78 Zout
088
Koohyaraten
Bag
(vaan) suikers
1078
Tip van Laura
van het kookteam
pesto:
e verwerken
mrestjest
perfect o
Nog wat verse kruiden of harde kaas over? Maak er pesto mee. Hier zijn alvast
enkele heerlijke combinaties:
‘
Klassieke pesto = 2 plantjes basilicum (steeltjes en blaadjes) + 40 g
parmezaan + 30 g pijnboompitten + 1/2 dl olijfolie + 1 koffiel. limoensap +
1 à 2 teentjes knoflook + peper en zout.
De
Ps PE
‘
Varianten: vervang het basilicum door halfgedroogde tomaten, spinazie,
"+
bo
N
rucola, gegrilde groenten, waterkers, koriander …
N
ré
à
- Geen pijnboompitten meer? Gebruik dan hazelnoten, walnoten,
FREE
x
cashewnoten, pistachenoten, amandelnoten, pindanoten …
”
\
- Geen parmezaan meer? Dan kan u ook grana padano,
>
pecorino of een andere harde kaas gebruiken. Ricotta kan
ook lekker zijn (zie het recept hierboven).
- Geen limoen meer? Met citroen of azijn geraakt u ook verder.
de
Met deze tip kan u restjes opgebruiken.
Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we
er
samen bij aan een beter m
u, stap voor stap.
KE
‘Ons vakmanschap drink je met verstand
maren ar CED