Colruyt - Folder van 14.07.2021 tot 27.07.2021 - Pagina 7




Hier is pagina 7 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 14.07.2021 tot 27.07.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ade

Lay

penbraz

ttapesto

met far

falle en rico

A

(EN

35 min

Ingrediënten (@ personen)

@

2,90€

4 kippenbrazades (beenhouwerij)

30 g geraspte grana padano +

400 g prinsessenbonen

extra voor de afwerking

rn

250 g kerstomaten

400 g farfalle

200 g babyspinazie

40 g cashewnoten

1 teentje knoflook

1 eetl. olijfolie

N |

125 g ricotta

zwarte peper (malen)

@

zout

\—

Voorbereiding (10 min)

- Snij de uiteinden van de boontjes.

- Snij de kerstomaten in 2.

zen

- Hak de cashewnoten grof.

pe

Bereiding (25 ma)

1_Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

Giet af.

ls

1

2 Kook intussen de boontjes 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water.

Giet af.

|

5 Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag,

RR

a

à

zonder vetstof. Laat lichtjes afkoelen.

4 Doe het gepelde knoflookteentje, de cashewnoten, 30 g geraspte

#

kaas, de helft van de spinazie en de ricotta in een hoge maatbeker of

blender. Mix kort tot een pesto en kruid met peper en zout.

in,

5 Verhit de olifolie in een (gril)pan en bak de kippenbrazades 2 à

3 min. aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

LA

6 Meng intussen de boontjes, de kerstomaten en de rest van de

À

ra

spinazie onder de pasta. Kruid met peper en zout. Lepel er wat pesto

over en bestrooi met wat grana padano. Geef er de rest van de pesto

apart bi.

3

P- De pastasalade kan u vooraf klaarmaken en koud eten.

D- De brazades kan u ook klaarmaken op de barbecue.

Bardolino Chiaretto D.O.C.

Le Cenge

Veneto - Italië

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediënten)

Martha Sexy Blond

Energie Bikel vezels 828

| Sterk blond bier

Vetten

2398 Bitten 4148

(taanar) veradigde veturen 1,78 Zout

088

Koohyaraten

Bag

(vaan) suikers

1078

Tip van Laura

van het kookteam

pesto:

e verwerken

mrestjest

perfect o

Nog wat verse kruiden of harde kaas over? Maak er pesto mee. Hier zijn alvast

enkele heerlijke combinaties:



Klassieke pesto = 2 plantjes basilicum (steeltjes en blaadjes) + 40 g

parmezaan + 30 g pijnboompitten + 1/2 dl olijfolie + 1 koffiel. limoensap +

1 à 2 teentjes knoflook + peper en zout.

De

Ps PE



Varianten: vervang het basilicum door halfgedroogde tomaten, spinazie,

"+

bo

N

rucola, gegrilde groenten, waterkers, koriander …

N



à

- Geen pijnboompitten meer? Gebruik dan hazelnoten, walnoten,

FREE

x

cashewnoten, pistachenoten, amandelnoten, pindanoten …



\

- Geen parmezaan meer? Dan kan u ook grana padano,

>

pecorino of een andere harde kaas gebruiken. Ricotta kan

ook lekker zijn (zie het recept hierboven).

- Geen limoen meer? Met citroen of azijn geraakt u ook verder.

de

Met deze tip kan u restjes opgebruiken.

Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we

er

samen bij aan een beter m

u, stap voor stap.

KE

‘Ons vakmanschap drink je met verstand

maren ar CED