Colruyt - Folder van 14.07.2021 tot 27.07.2021 - Pagina 3
Hier is pagina 3 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 14.07.2021 tot 27.07.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
mige spinazie,
Cap
ellini met ro
aten
uca-tom
AN
Epo,
falafel
sen annal
25 min
2,
30€
Ingrediënten (@ personen)
340 g falafels (ersmark)
400 g volkorencapellini
1 kg bladspinazie met room
40 g cashewnoten
(pires
2 eetl. olij
lie
500 g annaluca-tomaten
1 koffiel. witte balsamicoazijn
2 sjalotten
zwarte peper (malen)
1 teentje knoflook
zout
voorbereiding Cntdooifjd + 10 min)
rad
- Laat de spinazie oppervlakkig ontdooien.
- Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
- Snij de tomaten in kwartjes en breng op smaak met de
è +
balsamicoazijn, peper en zout.
à
(FR
- Hak de cashewnoten grof.
re)
1
Bereiding (15 min)
£
ar
1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot (het liefst met dikke
7
Fe
E
DE
il
bodem) en stoof de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de
D
spinazie toe en laat nog 5 à 8 min. opwarmen op een zacht vuur.
244
“|
2 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en
d
bak de falafels 4 à 6 min. goudbruin.
vl
5 Kook de capellini gear in lichtgezouten water (kooktijd: zie
|
>
verpakking) en giet af. Meng er de spinazie onder.
Bid
er
Afwerking
5
>
|
Verdeel de pasta over de borden samen met de falafels en
‘A
à
4
FR
enkele stukjes tomaat. Bestrooi met de cashewnoten. Geef er de
rest van de tomaten bij.
ED.
e
Br
3
Gavi D.O.C.G. ‘Palés'
Michele Chiarlo
É
Piemonte - Itali&
Postel Dubbel
Donker abdibier
“
=
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediënten)
Energie 158kal Vers 180
Veren
238 Emile 2738
(waaıvan) verzadigde vetzuren 688 Zout
528
Koohydten
ET:
(waarvan) uiers
1208
Tip van Laura
van het kookteam
M EU
Nog cas
hewnote
Cashewnoten worden veel gebruikt in de vegetarische
keuken en zijn ook heerlijk als tussendoortje. Als u ze een
nacht laat weken in water, dan worden ze zacht en kan u ze
gebruiken voor verschillende bereidingen:
à
- U kan de geweekte cashewnoten bv. mixen en dan door een
soep roeren om ze romiger te maken.
- Of u kan cashewnotendrink maken: laat de cashewnoten
ä 1
dan een nacht weken in lauw water. Giet ze af en mix
minstens 2 min. in een blender met 1 L water en een snuifje
zout. Zeef de mix boven een kom en druk er goed op met de
bolle kant van een lepel om het vocht te filteren.
- U kan de cashewnoten ook roosteren voor u ze laat weken,
+
dan smaken ze nog intenser.
5
-
2
À
Met deze tip kan u restjes opgebruiken.
rs
ve
Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we
des
ver
3
samen bij aan een beter m,
u, stap voor stap.
KE
Ons vakmanschap drink je met verstand.
menens CED