Colruyt - Folder van 14.07.2021 tot 27.07.2021 - Pagina 3




Hier is pagina 3 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 14.07.2021 tot 27.07.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

mige spinazie,

Cap

ellini met ro

aten

uca-tom

AN

Epo,

falafel

sen annal

25 min

2,

30€

Ingrediënten (@ personen)

340 g falafels (ersmark)

400 g volkorencapellini

1 kg bladspinazie met room

40 g cashewnoten

(pires

2 eetl. olij

lie

500 g annaluca-tomaten

1 koffiel. witte balsamicoazijn

2 sjalotten

zwarte peper (malen)

1 teentje knoflook

zout

voorbereiding Cntdooifjd + 10 min)

rad

- Laat de spinazie oppervlakkig ontdooien.

- Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

- Snij de tomaten in kwartjes en breng op smaak met de

è +

balsamicoazijn, peper en zout.

à

(FR

- Hak de cashewnoten grof.

re)

1

Bereiding (15 min)

£

ar

1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot (het liefst met dikke

7

Fe

E

DE

il

bodem) en stoof de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de

D

spinazie toe en laat nog 5 à 8 min. opwarmen op een zacht vuur.

244

“|

2 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en

d

bak de falafels 4 à 6 min. goudbruin.

vl

5 Kook de capellini gear in lichtgezouten water (kooktijd: zie

|

>

verpakking) en giet af. Meng er de spinazie onder.

Bid

er

Afwerking

5

>

|

Verdeel de pasta over de borden samen met de falafels en

‘A

à

4

FR

enkele stukjes tomaat. Bestrooi met de cashewnoten. Geef er de

rest van de tomaten bij.

ED.

e

Br

3

Gavi D.O.C.G. ‘Palés'

Michele Chiarlo

É

Piemonte - Itali&

Postel Dubbel

Donker abdibier



=

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediënten)

Energie 158kal Vers 180

Veren

238 Emile 2738

(waaıvan) verzadigde vetzuren 688 Zout

528

Koohydten

ET:

(waarvan) uiers

1208

Tip van Laura

van het kookteam

M EU

Nog cas

hewnote

Cashewnoten worden veel gebruikt in de vegetarische

keuken en zijn ook heerlijk als tussendoortje. Als u ze een

nacht laat weken in water, dan worden ze zacht en kan u ze

gebruiken voor verschillende bereidingen:

à

- U kan de geweekte cashewnoten bv. mixen en dan door een

soep roeren om ze romiger te maken.

- Of u kan cashewnotendrink maken: laat de cashewnoten

ä 1

dan een nacht weken in lauw water. Giet ze af en mix

minstens 2 min. in een blender met 1 L water en een snuifje

zout. Zeef de mix boven een kom en druk er goed op met de

bolle kant van een lepel om het vocht te filteren.

- U kan de cashewnoten ook roosteren voor u ze laat weken,

+

dan smaken ze nog intenser.

5

-

2

À

Met deze tip kan u restjes opgebruiken.

rs

ve

Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we

des

ver

3

samen bij aan een beter m,

u, stap voor stap.

KE

Ons vakmanschap drink je met verstand.

menens CED