Colruyt - Folder van 13.01.2021 tot 26.01.2021 - Pagina 7




Hier is pagina 7 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 13.01.2021 tot 26.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

EN CU

BUDGE

eo

(Er)

£ alafel met gegrild

VRIENDELIJK

nn

Ted

55 min.

1,95

zoete aà!

rdappelen Ds

Va

x.

Ingrediënten (@ personen)

340 g falafels (ersmarki)

4 pitabroodjes

400 g zoete aardappelen

2 eetl. sesamzaad

2 venkels

4 eetl. olijfolie

1/2 plante koriander

1 koffiel. ras el hanout

2

1 teentje knoflook

zwarte peper (malen)

AA,

170 g Griekse yoghurt

zout

Voorbereiding (15 min)

ed

- Snij de venkels in 2 en verwijder de harde kern. Snij in fijne

reepjes.

"+

- Schil de zoete aardappelen en snij in gelike staafjes.

N

- Sniper de koriander en het knoflook fijn. Meng onder de

2

Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.

- Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiding 0 min)

1 Meng de venkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met 1/2 koffiel. ras

A,

el hanout, peper en zout. Schik op een bakplaat met bakpapier en

A

zet+ 15 min. in de voorverwarmde oven.

2 Kruid de zoete aardappelstaafjes met de rest van de ras el



hanout en voeg toe aan de bakplaat. Meng alles door elkaar en

bestrooi met de sesamzaadjes. Zet opnieuw 25 min. in de oven.

3 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de falafels

5

+ 10 min. goudbruin.

4 Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of bak ze 5 min. in

de oven.

Afwerking

Verdeel de gegrilde venkel en de zoete aardappel over de borden

en serveer met een stukje pitabrood en de falafelballetjes. Lepel

er de yoghurt-looksaus over.

Le Sablou

AO.P. Bergerac

Chouffe Soleil

Blond bier

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediënten)

pi Ska Veels 150g

Vetten

(vanen) verz

de vetzuren

2558 Ewilen 158g

Zout

248

8

18

(waarvan) suikers

938

Tip van Valerie

van het kookteam

elf falafel!

=

Maak eens Z

Laat 300 g kikkererwten 12 u. weken in koud water.

Giet af en dep droog. Mix ze tot een kleverige massa.

+

es

Meng met 1,5 koffiel. korianderpoeder, 1/2 eetl.

PES

piment d’espelette en een snuifje zout. Voeg

3 fijngesnipperde teentjes knoflook, 1 fijngesnipperde ui

Dern

1 eetl. geroosterd sesamzaad en1/2 fijngesnipperde

plantjes koriander en platte peterselie toe aan het

kikkererwtmengsel. Meng goed onder elkaar. Maak uw

handen nat en rol balletjes van het mengsel. Bak de

balletjes in de friteuse op 150 à 160 °C. Ze zijn klaar

2

ps

wanneer ze komen bovendrijven.



Geldgvanapı tem. 2002. wet aren.