Colruyt - Folder van 13.01.2021 tot 26.01.2021 - Pagina 3




Hier is pagina 3 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 13.01.2021 tot 26.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ree

et groentepu

nor:

onbleum

pancetta

BET CHE

>

45 min

De

Ingrediënten (@ personen)

4

4 cordon bleus beenhouwer)

4 eetl. olifolie

>

50 g pancetta (charcuterie)

1/2 blokje groentebouillon

300 g rapen

1/2 koffiel. nootmuskaat

100 g spruiten

zwarte peper (molen)

2 preien

zout

800 g aardappelen

Voorberei

ng (15 min)

Schil de rapen, snij in 2 en dan in fijne partjes.

-

Snij de preien in fijne ringen.

Snij het voetje van de spruiten en snij de rest in 4.

=

Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

Bereiding 60 min)

1 Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.

2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en roerbak

de prei, de spruiten en de raapjes + 5 min. Overgiet met 2 dl

heet water en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Laat

15 min. verder stoven op een zacht vuur.

5 Verhit een pan met antisanbaklaag zonder vetstof en bak

de pancetta krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

4 Verhit 2 eetl. oliffolie in dezelfde pan en bak de cordon

bleus + 7 min. aan elke kant op een matig vuur.

5 Giet de aardappelen af en hou wat kookvocht over. Plet

tot puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de

x

groenten onder en voeg eventueel nog wat kookvocht toe om

de puree smeuiger te maken.

pr“ ;

Afwerking

Verdeel de groentepuree over de borden en verkruimel er de

rs

=

4

à

pancetta over. Serveer met een cordon bleu.

Château de Péna

A.O.P. Côtes du Roussillon Villages

Achel Bruin

Donker trappistenbier

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediënten)

Vetten

Energie 62skel Vezels 978

2818 Ewillen 2288

418

3

(waarvan) verzadigde vetzuren 1128 Zout

Koolhydraten

4588

u

(waarvan) sukers

848

f

Tip van Valerie

van het kookteam

N

Nog gebakken spruiten

N

over?

B

Kl

De

Jt

Meng de spruitjes met een fijngesnipperd sjalotje en wat

EN

De

os

ER

fijngesneden pancetta of spek. Bestrooi met geraspte

ny

wa

DID

kaas. Bak + 15 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C

en serveer als lunch met een spiegelei en een sneetje

en

brood. Of maak een risotto en roer er de rest van de

spruitjes en stukjes pancetta onder.

(5

1

»

6

E

Hoe risotto maken? Bekijk het in onze kooktips

TN <

E

op colruyt.be/lekkerkoken.

Met deze tip kan u restjes opgebruiken.

Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we

voer

samen bij aan een beter

u, stap voor stap.

X

stap

hu item an et orn