Colruyt - Folder van 13.01.2021 tot 26.01.2021 - Pagina 3
Hier is pagina 3 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 13.01.2021 tot 26.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ree
et groentepu
nor:
onbleum
pancetta
BET CHE
>
45 min
De
Ingrediënten (@ personen)
4
4 cordon bleus beenhouwer)
4 eetl. olifolie
>
50 g pancetta (charcuterie)
1/2 blokje groentebouillon
300 g rapen
1/2 koffiel. nootmuskaat
100 g spruiten
zwarte peper (molen)
2 preien
zout
800 g aardappelen
Voorberei
ng (15 min)
Schil de rapen, snij in 2 en dan in fijne partjes.
-
Snij de preien in fijne ringen.
Snij het voetje van de spruiten en snij de rest in 4.
=
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
Bereiding 60 min)
1 Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.
2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en roerbak
de prei, de spruiten en de raapjes + 5 min. Overgiet met 2 dl
heet water en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Laat
15 min. verder stoven op een zacht vuur.
5 Verhit een pan met antisanbaklaag zonder vetstof en bak
de pancetta krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
4 Verhit 2 eetl. oliffolie in dezelfde pan en bak de cordon
bleus + 7 min. aan elke kant op een matig vuur.
5 Giet de aardappelen af en hou wat kookvocht over. Plet
tot puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de
x
groenten onder en voeg eventueel nog wat kookvocht toe om
de puree smeuiger te maken.
pr“ ;
Afwerking
Verdeel de groentepuree over de borden en verkruimel er de
rs
=
4
à
pancetta over. Serveer met een cordon bleu.
Château de Péna
A.O.P. Côtes du Roussillon Villages
Achel Bruin
Donker trappistenbier
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediënten)
Vetten
Energie 62skel Vezels 978
2818 Ewillen 2288
418
3
(waarvan) verzadigde vetzuren 1128 Zout
Koolhydraten
4588
u
(waarvan) sukers
848
f
Tip van Valerie
van het kookteam
N
Nog gebakken spruiten
N
over?
B
Kl
De
Jt
Meng de spruitjes met een fijngesnipperd sjalotje en wat
EN
De
os
ER
fijngesneden pancetta of spek. Bestrooi met geraspte
ny
wa
DID
kaas. Bak + 15 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C
en serveer als lunch met een spiegelei en een sneetje
en
brood. Of maak een risotto en roer er de rest van de
spruitjes en stukjes pancetta onder.
(5
1
»
6
E
Hoe risotto maken? Bekijk het in onze kooktips
TN <
E
op colruyt.be/lekkerkoken.
Met deze tip kan u restjes opgebruiken.
Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we
voer
samen bij aan een beter
u, stap voor stap.
X
stap
hu item an et orn