Colruyt - Folder van 11.08.2021 tot 24.08.2021 - Pagina 7




Hier is pagina 7 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 11.08.2021 tot 24.08.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

RN

Kippe

nchipolata

a

1:11 tomaten

40 min

NE

AE

pinaziepur

Ingrediënten (4 personen)

4 kippenchipolata's

1 dl plantaardig

(beenhouweni)

roomalternatief (bv. Alpro Cuisine)

400 g spinazie

3 eet olifolie

400 g tapastomaten

1 koffiel. Provencaalse kruiden

800 g aardappelen

nootmuskaat

2 teentjes knoflook

zwarte peper (malen)

zout



Voorbereiding (15 min)

- Schilde aardappelen en snij in gelijke stukken.

= Hak de spinazie grof.

- Snipper het knoflook fijn.

- Verwarm de oven voor op 180 °C.

1

Mi

Bereiding (25 mn)

Pe

Fe

1 Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.

4

Voeg de laatste 2 min. het knoflook en de spinazie toe. Giet af

4

en prak fin met een pureestamper. Roer er het roomalternatief

7%

onder en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

À

2 Schik de tapastomaten intussen naast elkaar in een ovenschaal

en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Bestrooi met de Provencaalse

kruiden. Zet + 10 min. in de voorverwarmde oven.

LA

4

hi

3 Verhit intussen 1 eetl. olifolie in een braadpan en bak de

chipolata's 5 à 7 min. goudbruin aan alle kanten.

dn

A

Cn

4

Château de Péna

AO. Côtes du Roussillon Villages

LeFort Tripel

fe

Sterk blond bier

kerde

È

a

En

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlst)

2

Energie 550kal vezels 5.58

#

Vetten

2138 Ewilten 36,58

(vaanvan) verzadigde verzuren

558 Zout

258

=

Kooihydraten

3698

(vaanan) suikers

478

_

Tip van Valerie

van het kookteam

ÉD

alternati

dig room

Nog plantad

“Een plantaardig roomalternatief op basis van soja heeft een

zachte en subtiele smaak. Daardoor is het geschikt voor

koude én warme bereidingen. Verwerk restjes dus gerust in

soep, sauzen, ovenschotels …”

Met deze tip kan u restjes opgebruiken.

7)

Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we

samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

ED

88

ern au