Colruyt - Folder van 11.08.2021 tot 24.08.2021 - Pagina 3
Hier is pagina 3 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 11.08.2021 tot 24.08.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
pepe
rsteak
omatensalsa
TTL CAR
A
metfri
POLL.
30min
Ingrediënten (@ personen)
4 pepersteaks (beenhouwerij)
1 teentje knoflook
2 tomaten (coeur de boeuf)
800 g frieten versmarkt)
350 g kerstomaten in verschillende
2 eetl. boter
kleuren
1 eetl. witte balsamicoazijn
1/2 komkommer
5 eetl oljfolie
LA"
1/2 plantje basilicum
zwarte peper (malen)
2 lente-uitjes
zout
|
Voorbereiding (15 min)
Snipper het knoflook en de lente-uitjes fijn.
Scheur de blaadjes basiicum in reepjes.
Snij de ongeschilde komkommer in blokjes van 1 cm.
Snij de tomaten in heel dunne schijven.
$
Snij de kerstomaten in 2 of 4.
Le
Bereiding (15m)
1 Smelt de boter in een braadpan en bak de steaks 2 min. aan elke kant op een
hoog vuur. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en bak verder naar smaak.
2 Haal het vlees uit de pan. Voeg 1 dl water toe aan de pan en roer de braadresten
los met een houten lepel.
3 Meng de olifolie onder de balsamicoazijn en voeg het knoflook, de lente-uitjes
=
en het basilicum toe. Kruid met peper en zout.
FE
4 Meng de komkommer onder de kerstomaten en voeg de vinaigrette toe.
5 Bak de frieten goudbruin in de friteuse op 175 °C (baktijd: zie verpakking). Laat
uitlekken.
Afwerking
*
Verdeel de schijfjes tomaat over de borden en lepel er de komkommer-
D
tomatensalsa over. Snij het vlees in schuine sneetjes en schik op de borden. Lepel
er wat braadvocht over. Serveer met de frieten.
u
Reserve des Tuguets
A.O.P. Madira
EL]
LeFort
HN
Sterk donker bier
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediënten)
Ed
Energie 801 ka Vezels 168
Vetten
4108 Eiiten 40,78
(waanan) verzadigde vetzuren 1108 Zout
048
Kooïgreten
5008
Le
(waanan) sukers
848
5
Se
Tip van Valerie
van het kookteam
Y
m over?
Nog basilicu
to van!
Maak er pes
“Mix blaadjes basilicum met knoflook en pijnboompitten
in een blender of een hoge maatbeker. Voeg tijdens het mixen
scheutjes olijfolie toe. Vul aan met geraspte parmezaan en
kruid met peper en zout.
Bewaar de pesto in een afgesloten bokaal in de koelkast. Laat
hem net voor gebruik even op kamertemperatuur komen.”
Met deze tip kan u restjes opgebruiken.
Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we
samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.
ED
88
sk Met 2 XTRA.