Colruyt - Folder van 10.02.2021 tot 23.02.2021 - Pagina 7




Hier is pagina 7 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 10.02.2021 tot 23.02.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

evuld met

@)

PT hie

Zonder gluter

PPN

spinazie

©

uinoaen

slaatje van q

Ingrediënten (@ personen)

90 g rauwe Italiaanse ham

50 g pijnboompitten

2 kleine butternutpompoenen

2 eetl. ahornsiroop

200 g verse spinazie

3 eetl. olifolie extra vierge

1 rode ui

2 eetl. balsamicocrème

200 g feta (blok)

zwarte peper (molen)

150 g quinoa

zout

=.

Voorbereiding (5 min)

'

Snij de pompoenen in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en

draden. Leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat met

bakpapier.

'

Snij de rode ui in dunne ringen.

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met

antiaanbaklaag, zonder vetstof.

Snij elk sneetje ham in de lengte in 2.

at



Verwarm de oven voor op 200 °C.

4

Le

Bereiding (45 min)

1 Besprenkel de stukken pompoen met 2 eetl. olijfolie en de

ahornsiroop. Kruid met zwarte peper en zout. Zet + 45 min. in de

JA

4

voorverwarmde oven.

be

An

3

ji

2 Spoel intussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water en kook

re

gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

3. Meng de spinazie onder de quinoa en besprenkel met 1 eetl. olijfolie

Kruid met zwarte peper en verkruimel er de feta over. Meng goed.

Afwerking

u

Leg op elk bord een stuk pompoen en verdeel er de salade over.

Werk af met de uiringen, de geroosterde pijnboompitten, de

balsamicocrème en de Italiaanse ham.

© Mud House Sauvignon Blanc

— Marlborough

Nieuw-Zeeland

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediënten)

Corsendonk Pater

ER

5

46 kal

vezels

Sterk donker bier

Vetten

Hege Skal vers 0Jg

07

300g Emiten

2548

(waanar) verzadigde vetzuren 113 Zout

188

Guaanar) suiers

Koolhydrten

4298

1898

Tip van Sophie

van het kookteam

Nog spinazie over?

maakere

en minestrone

met ki

kkererwten van

Breng 1 L groentebouillon aan de kook en voeg de roosjes

van 1 bloemkool toe, samen met 2 preien in reepjes en

1/2 spitskool in reepjes. Laat 10 min. afgedekt sudderen op een

M=

zacht vuur. Mix intussen de blaadjes van 1 plantje basilicum met

#

2 eetl. geroosterde pijnboompitten, 1 gepeld teentje knoflook,

50 g geraspte parmezaan en 4 eetl. olijfolie tot een gladde

"

pesto. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg 340 g uitgelekte

kikkererwten en 200 g grofgehakte spinazie toe en laat nog

2 min. sudderen. Kruid met zwarte peper en zout. Serveer de

eo

minestrone en werk af met een lepeltje pesto.

-

Met deze tip kan u restjes opgebruiken.

Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we

voer

samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

stap

©

Gegen vaten A pe ren.