Colruyt - Folder van 09.09.2020 tot 22.09.2020 - Pagina 7




Hier is pagina 7 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 09.09.2020 tot 22.09.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

reipuree

worst met P

m-honin

gwortelties

RN

entij

45 min

5

IG

1,

Ingrediënten (4 personen)

4 verse worsten varken + kalf

2 eetl. boter

(beenhouwer)

2 eetl. vloeibare honing

4 preien

2 eetl olijfolie

2 wortelen

800 g aardappelen

1 koffiel. tijm (gedroogd)

1/2 koffiel. nootmuskaat

1 teentje knoflook

peper en zout

Voorberei

8 (15 min)

Snij de preien in fijne ringen.

ad

Schil de wortelen en snij in dunne slierten met een

x

dunschiller of een spiraalsnijder.

Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

Snipper het knoflook fijn.

"an x

LS

des

LS

Bereiding 60 min)

PH

nn

ah

1 Kook de aardappelen en de preiringen 20 min. gaar in

vs,

=

lichtgezouten water. Giet af, pureer en meng er 1 eetl. boter

onder. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.

PE jm

2 Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de

a)

à

worsten 10 min. aan alle kanten goudbruin op een matig vuur.

u

Bs

3 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook 2 à

3 min. samen met de wortelslierten en de tijm. Roer er de laatste

min. de vloeibare honing onder en kruid met peper en zout.

x“

Afwerking

weg?

Verdeel de puree over de borden en werk af met de

wortelslierten. Serveer met de worsten.

Caves Saint-Pierre Vieilles Vignes

AO. Côtes du Rhône

|

j

Barbär

Va

Sterk blond bier

in

am

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediënten)

ie

Cs

Energie 66tkeal Vezels 168

I

is

At

Veten

3578 Eilen 2288

Gueanar) verzadigdevetzuren 1538 Zout

218

Kooïgrten

4898

Gaanar) suiers

1858

"

Tip van Valerie

van het kookteam

I

Wat doe je met een restje preigroen?

EX}

ERIC preis

7:

Schil 1 aardappel en snij samen met

400 g prei en 1 ui in stukken. Smelt

u

vr

1 eetl. boter in een kookpot en bak de ui

glazig. Voeg de aardappelen, de prei en 1 L

groentebouillon toe. Laat 15 min. koken

en mix fijn. Deze soep is ook lekker met

andere groenten. Voeg bijvoorbeeld de helft

prei en de helft courgette, venkel of sla

toe. Afwerken kan met croutons, geraspte

kaas, spekblokjes, gerookte zalm .

sk Met uw 28 xTRA -app of -kaart. 1 korting per kasticket. Niet cumuleerbaar.