Colruyt - Folder van 09.09.2020 tot 22.09.2020 - Pagina 3
Hier is pagina 3 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 09.09.2020 tot 22.09.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
LUN CU
Zeebaars me
ges
roene asper
EN
courgette eng
30 min
Ingrediënten (@ personen)
4 zeebaarsfilets (versmarkt)
500 g voorgekookte
2 courgettes
aardappelblokjes (versmark)
250 g groene-aspergepunten
40 g geraspte parmezaan
10 blaadjes salie
2 eetl. boter
1 citroen
2 eetl olijfolie
1 sjalot
peper en zout
+
Be
en
en
1 teentje knoflook
ö
Voorbereiding (15 min)
Snij de courgettes in 2 en schraap er de zaadjes uit met een lepel.
Snij in blokjes van 1 cm.
Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten en snij in
3 stukken.
ve
En
%
Le
>
'
Pers de citroen.
À
À
Kneus de salieblaadjes (knijp ze fijn met de hand).
'
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
x
mé
Bereiding (15 min)
L
CR
1 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot, het knoflook, de
à
courgette, de aspergepunten en de aardappelblokjes + 10 min. Kruid
el
met peper en zout.
be)
2 Smeltintussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de zeebaarsfilets
5 min. goudbruin op de velkant. Kruid met peper en zout.
et
5 Draai de filets om en laat nog 2 à 3 min. bakken. Haal uit de pan.
4 Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de pan en voeg de gekneusde
+
salieblaadjes toe. Schraap de braadresten los en blus met het citroensap.
Meng alles goed onder elkaar en kruid met peper en zout.
Ee
as
Afwerking
Verdeel de groenten over de borden en bestrooi met de parmezaan.
Serveer met een zeebaarsfilet en besprenkel de vis met de salieboter.
Aigle Noir Chardonnay
LG. Pays d'Oc
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediënten)
jérard Bertrand
Energie Akai Vezels 458
Lefort Tripel
Veten
2358 Eiiten 2058
Sterk blond bier
(waanan) verzadigde vetzuren 9,1 g Zout
298
Koolhydraten
2898
Í
(waaar) sukers
628
Tip van Valérie
van het kookteam
e over?
Nog sali
Salie is heel lekker bij kip, kalkoen, varkensvlees en
kalfsvlees, maar ook bij groenten zoals tomaten, paprika,
courgette, aubergine …
Probeer het eens zo: hak 1 ui, 6 walnootpitten,
8 blaadjes salie en een teentje knoflook fijn. Meng
Zn i
er 200 g paneermeel en 1 ei onder. Kruid met tijm
(gedroogd),
‚per en zout. Met deze mengeling
E
vul je een uitgeholde tomaat of courgette op. Zet
25 à 35 min. in een voorverwarmde oven, op 180 °C.
=
un
en
Of verdeel de vulling over een kalfs-, varkens- of
kippenescalope en rol op. Bak + 10 min. in de pan,
*
afhankelijk van de dikte.
sk Met uw 28 xTRA -app of -kaart. 1 korting per kasticket. Niet cumuleerbaar.