Colruyt - Folder van 09.09.2020 tot 22.09.2020 - Pagina 3




Hier is pagina 3 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 09.09.2020 tot 22.09.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

LUN CU

Zeebaars me

ges

roene asper

EN

courgette eng

30 min

Ingrediënten (@ personen)

4 zeebaarsfilets (versmarkt)

500 g voorgekookte

2 courgettes

aardappelblokjes (versmark)

250 g groene-aspergepunten

40 g geraspte parmezaan

10 blaadjes salie

2 eetl. boter

1 citroen

2 eetl olijfolie

1 sjalot

peper en zout

+

Be

en

en

1 teentje knoflook

ö

Voorbereiding (15 min)

Snij de courgettes in 2 en schraap er de zaadjes uit met een lepel.

Snij in blokjes van 1 cm.

Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten en snij in

3 stukken.

ve

En

%

Le

>

'

Pers de citroen.

À

À

Kneus de salieblaadjes (knijp ze fijn met de hand).

'

Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

x



Bereiding (15 min)

L

CR

1 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot, het knoflook, de

à

courgette, de aspergepunten en de aardappelblokjes + 10 min. Kruid

el

met peper en zout.

be)

2 Smeltintussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de zeebaarsfilets

5 min. goudbruin op de velkant. Kruid met peper en zout.

et

5 Draai de filets om en laat nog 2 à 3 min. bakken. Haal uit de pan.

4 Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de pan en voeg de gekneusde

+

salieblaadjes toe. Schraap de braadresten los en blus met het citroensap.

Meng alles goed onder elkaar en kruid met peper en zout.

Ee

as

Afwerking

Verdeel de groenten over de borden en bestrooi met de parmezaan.

Serveer met een zeebaarsfilet en besprenkel de vis met de salieboter.

Aigle Noir Chardonnay

LG. Pays d'Oc

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediënten)

jérard Bertrand

Energie Akai Vezels 458

Lefort Tripel

Veten

2358 Eiiten 2058

Sterk blond bier

(waanan) verzadigde vetzuren 9,1 g Zout

298

Koolhydraten

2898

Í

(waaar) sukers

628

Tip van Valérie

van het kookteam

e over?

Nog sali

Salie is heel lekker bij kip, kalkoen, varkensvlees en

kalfsvlees, maar ook bij groenten zoals tomaten, paprika,

courgette, aubergine …

Probeer het eens zo: hak 1 ui, 6 walnootpitten,

8 blaadjes salie en een teentje knoflook fijn. Meng

Zn i

er 200 g paneermeel en 1 ei onder. Kruid met tijm

(gedroogd),

‚per en zout. Met deze mengeling

E

vul je een uitgeholde tomaat of courgette op. Zet

25 à 35 min. in een voorverwarmde oven, op 180 °C.

=

un

en

Of verdeel de vulling over een kalfs-, varkens- of

kippenescalope en rol op. Bak + 10 min. in de pan,

*

afhankelijk van de dikte.

sk Met uw 28 xTRA -app of -kaart. 1 korting per kasticket. Niet cumuleerbaar.