Colruyt - Folder van 08.09.2021 tot 21.09.2021 - Pagina 7




Hier is pagina 7 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 08.09.2021 tot 21.09.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

EL

EE

a

CA

A

€ pp.

FA

Varkensmign

35mi

90€

ve

n tomaten

2,

Es

met venkel €

Ingrediënten (4 personen)

En

=

4 varkensmignonettes (beenhouwerij)

250 g basmatirijst

2 venkels

400 g tomatenstukjes (bit)

rd

1/2 ui

1,25 dl droge witte wijn

1 teentje knoflook

1 eetl. olijfolie

je,

60 g geraspte emmentaler of gruyère

1 snuifje tijm (gedroogd)

2 eetl. boter

peper en zout

|

Pa

Voorbereiding Go min)

we.

#

- Srij de venkels in 2 en verwijder de harde kern. Hou het groen apart voor

de afwerking. Snij de rest in stukjes van + 2 cm.

rd à

- Snipper de ui en het knoflook fijn.

É

des

Bereiding (25 min)

1 Doe de witte wijn in een kookpot en voeg de venkel toe. Laat + 20 min.

A

in

gaarkoken op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Laat nadien uitlekken.

2 Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktij

zie verpakking).

Giet af.

3 Verhit de olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook

glazig. Voeg de tomatenstukjes toe en kruid met peper, zout en een snuifje tijm.

Laat 5 min. stoven op een hoog vuur.

4 Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de mignonettes 1 à 2 min.

Ek

goudbruin. Zet het vuur zachter en laat nog 2 à 3 min. verder bakken. Kruid met

=;

peper en zout.

5 Verdeel de uitgelekte venkel over een brede en diepe schaal. Overgiet met

de helft van de tomatensaus en schik er het vlees op. Lepel de rest van de

=

tomatensaus over het vlees en bestrooi met de geraspte kaas. Zet nog 3 à

4 min. onder de ovengrill om te gratineren. Haal uit de oven en werk af met het

venkelgroen.

Château Beaulieu

A.O.P. Bordeaux Supérieur

1%

Postel Tripel

Blond abdijbier

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediënten)

si

Energie 2 kal Vezels 528

a

#

Vetten

1768 Ewilten 4348

à

(waarvan) verzadigde vetzuren

918 Zout

058

Koofydraten

5128

%

Nba

(waarvan) suikers

148

Fa

ir

2

Tip van Sophie

van het kookteam

Nog geraspte kaas over?

Vries hem in

de keer!

vool

ETA ae

“Restjes geraspte kaas kan je in de verpakking invriezen.

ade!

Sluit het zakje eerst goed af en zet het meteen na opening in

vi

Fe

de diepvries. Zo heb je altijd wat porties geraspte kaas ín huis.

Fe

Je hoeft ze vooraf zelfs niet te ontdooien. Je kan de portie die

5

je nodig hebt meteen diepgevroren verwerken in je warme

BE

#

gerechten.”

à

Be

Ideetjes nodig voor lekkere recepten met geraspte kaas?

Surf snel naar colruyt.be/lekkerkoken

Met deze tip kan u restjes opgebruiken.

Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we

voer

a

samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

stap

Le

29

Geldig van 15/9 te.m. 21/9/2021.

sk Met 28 XTRA