Colruyt - Folder van 06.10.2021 tot 19.10.2021 - Pagina 7
Hier is pagina 7 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 06.10.2021 tot 19.10.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
etscampi’sen
Tagliatelle LU
‚echamelsaus
mt CL LL
En
De,
Ingrediënten (@ personen)
=
500 g kleine, gepelde rauwe
4 eetl. boter
#
=
scampi's (diepvries)
250 g tagliatelle
500 g broccolimix (diepwie:)
4 eetl. bloem
2 eetl. arachideolie
1/2 wittekool
1 plantje platte peterselie
viskruiden
et
6 dl melk
peper en zout
«
35 min
2
voorbereiding (ontdooid + 10 min)
+?
Laat de scampi's volledig ontdooien. Meng de arachideolie met
€ pp.
2 eetl viskruiden en roer er de scampi's onder. Laat marineren in
de koelkast.
af
3,
20€
Laat de broccolimix oppervlakkig ontdooien.
he
Snij de wittekool in fijne repen.
FL;
ke
Snij de peterselie grof.
EN
Bereiding (25 min)
1 Kook de wittekool samen met de tagliatelle + 11 min. gaar in
lichtgezouten water. Voeg de laatste 6 min. de broccolimix toe. Giet af
he ER
en hou warm.
%
2 Smelt intussen de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Laat
4
N
even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje de koude melk toe en
à.
LN 4
blijf roeren tot u een witte saus krijgt. Kruid met peper, zouten nog wat
Nr
viskruiden naar smaak.
5 Meng de saus onder de groenten en de pasta. Kruid met peper, zout
2
en eventueel nog wat viskruiden.
Si
4 Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de
scampi's kort goudbruin.
TA
Afwerking
Ki
ig
|
Verdeel de pasta over de borden, schik er enkele scampi's op en
el
k
werk af met de peterselie. Serveer de overige scampi's in een apart
kommetje.
2
9 Aigle Noir Chardonnay voedingswaarde per persoon (op bass van de ingrediënten)
GP. Pays d'Oc
677keal Vezels
Gérard Bertrand
Velten,
Energie
1148
235g Ewtlen 404g
42
Lefort Tripel
(waarvan) verzadigde vetzuren 120g Zout
118
il
Sterk blond bier
Koohydrten
Gag
(waarvan) suites
1848
F
Tip van Laura
van het kookteam
kool
LA
Wat met het restje wittekool?
e zoetzure
Probeer dez
Breng 3 dl appelazijn, 150 g suiker, 1 eetl. zouten
1 koffiel. kerriepoeder aan de kook. Voeg eventueel extra
smaakmakers toe zoals ras el hanout, jeneverbessen,
kruidnagel, steranijs … Giet het mengsel over
1/4 wittekool in flinterdunne reepjes, tot die helemaal
De
onderstaan. Dek af en laat zo afkoelen. Schep in een
gesteriliseerde glazen bokaal met deksel en zet 12 u. in de
4
©
koelkast. De zoetzure kool is 3 à 4 dagen houdbaar.
ES
IN
hi
À
8
+
Nog meer tips en
recepten met wittekool?
ar
beflek
kerkoken
Surf snel naar colruyt.
À
&
Met deze tip kan u restjes opgebruiken.
Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we
samen bij aan een beter
u, stap voor stap.
homo a oon,