Colruyt - Folder van 06.10.2021 tot 19.10.2021 - Pagina 7




Hier is pagina 7 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 06.10.2021 tot 19.10.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

etscampi’sen

Tagliatelle LU

‚echamelsaus

mt CL LL

En

De,

Ingrediënten (@ personen)

=

500 g kleine, gepelde rauwe

4 eetl. boter

#

=

scampi's (diepvries)

250 g tagliatelle

500 g broccolimix (diepwie:)

4 eetl. bloem

2 eetl. arachideolie

1/2 wittekool

1 plantje platte peterselie

viskruiden

et

6 dl melk

peper en zout

«

35 min

2

voorbereiding (ontdooid + 10 min)

+?

Laat de scampi's volledig ontdooien. Meng de arachideolie met

€ pp.

2 eetl viskruiden en roer er de scampi's onder. Laat marineren in

de koelkast.

af

3,

20€

Laat de broccolimix oppervlakkig ontdooien.

he

Snij de wittekool in fijne repen.

FL;

ke

Snij de peterselie grof.

EN

Bereiding (25 min)

1 Kook de wittekool samen met de tagliatelle + 11 min. gaar in

lichtgezouten water. Voeg de laatste 6 min. de broccolimix toe. Giet af

he ER

en hou warm.

%

2 Smelt intussen de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Laat

4

N

even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje de koude melk toe en

à.

LN 4

blijf roeren tot u een witte saus krijgt. Kruid met peper, zouten nog wat

Nr

viskruiden naar smaak.

5 Meng de saus onder de groenten en de pasta. Kruid met peper, zout

2

en eventueel nog wat viskruiden.

Si

4 Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de

scampi's kort goudbruin.

TA

Afwerking

Ki

ig

|

Verdeel de pasta over de borden, schik er enkele scampi's op en

el

k

werk af met de peterselie. Serveer de overige scampi's in een apart

kommetje.

2

9 Aigle Noir Chardonnay voedingswaarde per persoon (op bass van de ingrediënten)

GP. Pays d'Oc

677keal Vezels

Gérard Bertrand

Velten,

Energie

1148

235g Ewtlen 404g

42

Lefort Tripel

(waarvan) verzadigde vetzuren 120g Zout

118

il

Sterk blond bier

Koohydrten

Gag

(waarvan) suites

1848

F

Tip van Laura

van het kookteam

kool

LA

Wat met het restje wittekool?

e zoetzure

Probeer dez

Breng 3 dl appelazijn, 150 g suiker, 1 eetl. zouten

1 koffiel. kerriepoeder aan de kook. Voeg eventueel extra

smaakmakers toe zoals ras el hanout, jeneverbessen,

kruidnagel, steranijs … Giet het mengsel over

1/4 wittekool in flinterdunne reepjes, tot die helemaal

De

onderstaan. Dek af en laat zo afkoelen. Schep in een

gesteriliseerde glazen bokaal met deksel en zet 12 u. in de

4

©

koelkast. De zoetzure kool is 3 à 4 dagen houdbaar.

ES

IN

hi

À

8

+

Nog meer tips en

recepten met wittekool?


ar

beflek

kerkoken

Surf snel naar colruyt.

À

&

Met deze tip kan u restjes opgebruiken.

Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we

samen bij aan een beter

u, stap voor stap.

homo a oon,