Colruyt - Folder van 06.10.2021 tot 19.10.2021 - Pagina 3
Hier is pagina 3 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 06.10.2021 tot 19.10.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
[210190072
tournedos me
atje
n witloofsla
A
(EN
champi
gnonsaus a
25 min.
5,
90€
Ingrediänten (personen)
4 tournedos (beenhouwerij)
1 teentje knoflook
à)
250 g oesterzwammen
250 g extra lichte room
200 g champignonmix met
3 eetl. boter
kruiden
800 g verse frieten (versmark)
AA
à
140 g slamix Trio (rucola, veldsia,
20 g walnootpitten
BP
205
De
rode biel)
1 eetl. vloeiende bloem
2 stronken witloof
4 eetl. honing-mosterdvinaigrette
1 peer (conference)
peper en zout
1 sjalot
Voorbereiding (10 min)
|
=
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
2
Fis:
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in fijne repen.
Snij de ongeschilde peer in fijne reepjes.
TAS
=
Scheur de oesterzwammen in reepjes.
N
7
2
Bere
ng (15 min)
7
nen}
1 Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en stoof de
sjalot en het knoflook 1 min. Voeg de champignons met kruiden en de
4
Pe
oesterzwammen toe en bak 4 à 5 min. goudbruin op een hoog vuur.
Gd
2 Bestrooi met de bloem en bak 1 min. mee. Voeg de room toe en laat
even al roerend indikken. Kruid met peper en zout.
h
Zij
3 Smelt intussen 2 eetl. boter in een braadpan en bak de tournedos
Aus
aan beide kanten goudbruin op een hoog vuur. Zet het vuur lager en bak
8
zi
het vlees verder naar smaak. Kruid met peper en zout.
u
4 Bak de frietjes goudbruin (instructies: zie verpakking).
+
5 Meng het witloof en de peer onder de slamix. Werk af met de
“2
N
walnootpitten.
Zi
ef
Afwerking
x
5,
is
Serveer de frietjes met de tournedos, de champignonsaus en het slaatje.
a.
IR
Geef er de vinaigrette bi.
SR
Château Roc de Canon
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingredientenlist)
Re
AO.P. Fronsac
Energie T9kal veels 1058
Postel Dubbel
Vetten
3548 Ewiten 5218
(taanar) veradigde veturen 127 Zout
078
Donker abdijbier
Koohydrten
3778
(vaanvan) suikers
1108
Le
WE
Tip van Laura
van het kookteam
Week van de steak-friet
ECO
Maakeens
PNL
Deze week zet VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- & Visserjmarketing)
de Belgische klassieker steak-friet in de kijker. Wist je dat je ook frietjes
van groenten kan maken? Gebruik daarvoor harde, stevige groenten,
zoals pompoen, wortel, knolselder, pastinaak of zoete
As
#Æ
id
aardappel. Schil de groente, snij in frietjes en meng er olie en
[IL
kruiden naar smaak onder. Bak goudbruin in de voorverwarmde
oven, op 180 à 200 °C. Of bak ze ín de friteuse op max. 150 °C en
laat uitlekken en afkoelen. Bak daama nog een keer op 180 °C tot ze
goudbruin zijn.
Met deze tip kan u restjes opgebruiken.
Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we
voer
samen bij aan een beter
u, stap voor stap.
X
hs groven arora se oen,