Colruyt - Folder van 06.10.2021 tot 19.10.2021 - Pagina 3




Hier is pagina 3 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 06.10.2021 tot 19.10.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

[210190072

tournedos me

atje

n witloofsla

A

(EN

champi

gnonsaus a

25 min.

5,

90€

Ingrediänten (personen)

4 tournedos (beenhouwerij)

1 teentje knoflook

à)

250 g oesterzwammen

250 g extra lichte room

200 g champignonmix met

3 eetl. boter

kruiden

800 g verse frieten (versmark)

AA

à

140 g slamix Trio (rucola, veldsia,

20 g walnootpitten

BP

205

De

rode biel)

1 eetl. vloeiende bloem

2 stronken witloof

4 eetl. honing-mosterdvinaigrette

1 peer (conference)

peper en zout

1 sjalot

Voorbereiding (10 min)

|

=

Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

2

Fis:

-

Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in fijne repen.

Snij de ongeschilde peer in fijne reepjes.

TAS

=

Scheur de oesterzwammen in reepjes.

N

7

2

Bere

ng (15 min)

7

nen}

1 Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en stoof de

sjalot en het knoflook 1 min. Voeg de champignons met kruiden en de

4

Pe

oesterzwammen toe en bak 4 à 5 min. goudbruin op een hoog vuur.

Gd

2 Bestrooi met de bloem en bak 1 min. mee. Voeg de room toe en laat

even al roerend indikken. Kruid met peper en zout.

h

Zij

3 Smelt intussen 2 eetl. boter in een braadpan en bak de tournedos

Aus

aan beide kanten goudbruin op een hoog vuur. Zet het vuur lager en bak

8

zi

het vlees verder naar smaak. Kruid met peper en zout.

u

4 Bak de frietjes goudbruin (instructies: zie verpakking).

+

5 Meng het witloof en de peer onder de slamix. Werk af met de

“2

N

walnootpitten.

Zi

ef

Afwerking

x

5,

is

Serveer de frietjes met de tournedos, de champignonsaus en het slaatje.

a.

IR

Geef er de vinaigrette bi.

SR

Château Roc de Canon

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingredientenlist)

Re

AO.P. Fronsac

Energie T9kal veels 1058

Postel Dubbel

Vetten

3548 Ewiten 5218

(taanar) veradigde veturen 127 Zout

078

Donker abdijbier

Koohydrten

3778

(vaanvan) suikers

1108

Le

WE

Tip van Laura

van het kookteam

Week van de steak-friet

ECO

Maakeens

PNL

Deze week zet VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- & Visserjmarketing)

de Belgische klassieker steak-friet in de kijker. Wist je dat je ook frietjes

van groenten kan maken? Gebruik daarvoor harde, stevige groenten,

zoals pompoen, wortel, knolselder, pastinaak of zoete

As



id

aardappel. Schil de groente, snij in frietjes en meng er olie en

[IL

kruiden naar smaak onder. Bak goudbruin in de voorverwarmde

oven, op 180 à 200 °C. Of bak ze ín de friteuse op max. 150 °C en

laat uitlekken en afkoelen. Bak daama nog een keer op 180 °C tot ze

goudbruin zijn.

Met deze tip kan u restjes opgebruiken.

Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we

voer

samen bij aan een beter

u, stap voor stap.

X

hs groven arora se oen,