Colruyt - Folder van 03.11.2021 tot 16.11.2021 - Pagina 7




Hier is pagina 7 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 03.11.2021 tot 16.11.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

m

€ pp.

Linzenburger

Isalade

ELU

25 min

30 min

2,

95e)

te aardappe

met friet!

jes van zoe

=

Ingrediënten (4 personen)

A

4 linzenburgers (versmarkt)

170 g Griekse yoghurt

250 g gesneden wittekool

6 eetl. olijfolie

ds

3 lente-uitjes

1 koffiel. wasabipasta

1 avocado

1 koffiel. tijm (gedroogd)

1 rode appel (tv. jonagold)

grof zeezout

800 g zoete aardappelen

zwarte peper (molen)

Voorbereiding (15 min)

2

Schil de zoete aardappelen en snij in gelike staafjes.

-

Snij de lente-uitjes in stukken van 3 à 4 cm en daarna in

fijne reepjes.

-

Snij de ongeschilde appel in fijne plakjes.

- Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bert

ng (10 min. + 30 min. in de over)

1 Leg de zoete aardappelen op een bakplaat met bakpapier

zi

‘en menger 2 eetl. olijfolie onder. Bestrooi met de tijm, peper

en grof zeezout. Zet + 30 min. in de voorverwarmde oven.

de

Draai de frietjes halverwege de baktijd om.

2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de

linzenburgers + 5 min. aan elke kant op een matig vuur.

rk

3 Prak intussen het vruchtvlees van de avocado. Meng

7

onder de Griekse yoghurt, samen met de wasabipasta. Kruid

met peper en zout.

4 Meng de wittekool met de lente-uitjes, de appel en 2 eetl.

olijfolie. Kruid met peper en grof zeezout.

da

Afwerking

Verdeel de linzenburgers, de zoeteaardappelirietjes en de

wittekoolsalade over de borden. Lepel wat avocadomengsel

over de frietjes.

Piqueras Old Vines Garnacha

D.O. Almansa

Spanje

Postel Tripel

Blond abdijbier

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediënten)

Fe

Re

Energie GBkal Veels 154g

Vetten

5

(vaanan) verz

de vetzuren

400g Ewilten 14,98

16}

Zout

1,58

(waarvan) suikers

2188

5808

Tip van Valérie

van het kookteam

ren?

koo! bewa

Hoe witte

Ongesneden wittekool kan u nog enkele weken bewaren op een frisse

plek. Is de kool al fijngesneden? Wikkel in vershoudfolie en bewaar nog

max. 3 dagen in de koelkast. U kan fijngesneden wittekool ook invriezen.

7

Blancheer de reepjes dan eerst 1 min. in kokend water.

D

Met deze tip kan u restjes opgebruiken.

Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we

samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

RE

>

DS)

}

Geldig van 10/11 te.m. 16/11/2021.

sk Met 2 XTRA.