MediaMarkt - Folder van 06.11.2019 tot 01.12.2019 - Pagina 56


Hier is pagina 56 van 100 pagina's van de MediaMarkt folder, geldig van 06.11.2019 tot 01.12.2019.



MediaMarkt Folder 06.11.2019

Hier is pagina 56 van 100 pagina's van de MediaMarkt folder, geldig van 06.11.2019 tot 01.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

MediaMarkt - Folder van 06.11.2019 tot 01.12.2019 - Pagina 56

—— min meal-prepping het makkelijkst wanneer je het voor jezelf of voor twee personen doet. Voor een 7 vierkoppig gezin is het al iets moeilijker, maar niet Là F2 onmogelijk of in ieder geval haalbaar wanneer je het bijvoorbeeld enkel bij die lunchboxes houdt, of | RN bij drie dagen het avondeten klaarmaken. Anders zit 2 à je nogal snel tegen de bovengrens van wat je kookpot- Kd 4 Vs» ten en koelkast/diepvriezerruimte aan kan. Met ande- | , re woorden: elke gezinsgrootte kan voordeel halen uit &: an meal-prepping. Er AS Ps WAT KAN WEL EN WAT KAN NIET? DS Niet alle etenswaren laten zich even makkelijk of lang op voorhand bereiden en dan bewaren. Gelukkig is de lijst van etenswaren die dat wel doen langer dan die waar dat moeilijker ligt. Geschikt voor meal-prepping: war- Ben me bereidingen van granen, pasta, bonen, vlees, geroosterde groenten, ‘stevige’ groenten (zoals selder, wortelen, erwten, paprika's, rapen, kolen, …, hele vruchten (appelen, sinaasap- re pelen. pitvruchten, …), noten, zaden, kaas, sauzen, dressings en dips (hummus, salsa, zure room, …). Minder geschikt voor meal-prepping: zacht fruit en groenten (sla. bessen, gesneden fruit, …) en knapperige etenswaren zoals a gefrituurde ingrediënten, crackers, chips, … VARIATIE? CHECK! f Als je het goed doet, dan bespaar je met meal-prepping op tijd, vaak ook op geld, maar niet op smaak of variatie. De paragraaf hierboven bewees al dat er heel wat voedingswaren wel degelijk meal-prepp- vriendelijk zijn. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je vanaf nu veroordeeld bent tot wekelijks lasagne of droge witte rijst met kippen- borst en broccoli. PER Er gaat een brede en diverse waaier aan gerechten voor je open, zowel ge- zonde als minder gezonde, vegetarische of niet-vegetarische, en met vol- doende opties voor een evenwichtige inname van voedingsstoffen. Gebrek aan inspiratie? Zoek naar makkelijke, originele en/of budgetvriendelijke recepten online en je vindt genoeg suggesties of inspiratie om je jarenlang Fr | te laten variëren. N f ed Æ Fe / VEILIGHEID EERST Zorg ervoor dat je koelkast overal tot maximum 5 graden koelkast dan op het aanrecht. Moet het sneller, gebruik dan Celsius koelt en je diepvriezer -18 graden Celsius of lager die functie van je (microgolf)oven of dampel de container aangeeft op de thermometer. onder in koud kraantjeswater dat je om het half uur ver- — Koel snel: eenmaal je maaltijd voorbereid is, gaat die liefst hid zo snel mogelijk de koelkast of diepvriezer in. Twee uurtjes Warm eten slechts can koer weer op. Zeker wannser hat onit invriezen is het absolute minimum. Tip: voedsel koelt snel- aleen keer ingevroren was. ler in platte dozen dan in hoge. Alle maaltijden moeten minstens tot op 75 graden Celsius Bereid vers viees, gevogelte en kip binnen de twee dagen na D Die TA Us LR aankoop, rood vlees binnen de drie tot maximum vijf dagen Label je maaltijden met de bereidingsdatum; zo loop je noolt na de aankoop. Bewaar ze in do tussentijd op de lage pla- bet risico jewelf een vergeten portie te serveren. teaus van je koelkast. Maaltijden bewnard in de koelkust eet je Liefst binnen de Investeer in een kookthermometer waarmee je de tempe- drie tot vier dagen op. Bÿj diepgevroren maaltijden is dat ratuur in het binnenste van je gerecht kunt controleren. Bij drie tot zes maanden. vioes is die binnentemperatuur minstens75 graden Celsius, Werk hygiënisch bij bereidingen. Hou vis, kip, kaas en zui- Ontdoof ingevroren maaltijden veilig. Dat doe je beter in je vel vooraf zo lang mogelijk gescheiden en gekoeld. 56 MEDIAZINE / NOVEMBER 2010

MediaMarkt - Folder van 06.11.2019 tot 01.12.2019 - Pagina 56