Colruyt - Folder van 18.11.2020 tot 01.12.2020 - Pagina 7




Hier is pagina 7 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 18.11.2020 tot 01.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Tan

mr

enge ur

ne

€pp

EN Fee enkel

4Omin 20 min

25e

EI

2;

Ingrediönten (4 personen)

N

1 kg witloof

1 eidooier

100 g rucola

1,5 eetl. boter

2 appelen (jonagold)

4 eetl. walnootpitten

1/2 plantje bieslook

2 eet olifolie

(ie sh

500 g zoete aardappelen

1 eetl. witte balsamicoazijn

500 g aardappelen

nootmuskaat

200 g brie

peper en zout

1 dl melk

Voorbereiding (5 min)

Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij in

stukken.

Snij de harde kern uit het witloof.

Hak de walnootpitten grof.

Snipper het bieslook fijn

\

Een

Schil 1 appel en snij in stukken. Snij de ongeschilde appel in

\

4 en dan in dunne plakjes

+4

Snij de brie in stukken.

Bereiding (25 min. + 20 mi. in de over)

1_Kookde aardappelen en de zoete aardappelen 20 min. gaarin

E)

Bi

in

4

à

lichtgezouten water. Giet af.

2 Kook intussen de stronken witloof 10 min. in lichtgezouten

water. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.

4.

7

3. Verwarm de oven voor op 180 °C

4 Plet de aardappelen tot puree en meng er de melk, de eidooier

+

=

K

I

en 1 eetl. boter onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en

meng er de helft van het bieslook onder.



ais

,

5 Vet een ovenschaal in met 1/2 eetl. boter en verdeel er de

L

puree over. Bestrooi met de geschilde appelstukjes.

5 Leg er de stronkjes uitgelekt witloof over (afwisselend met de

Ss.

+

punt naar boven en naar beneden voor een mooi effect). Kruid

met peper en zout.

7 Verdeel er de brie en de helft van de gehakte walnoten over

Ja

en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

5 Meng intussen de rucola met de plakjes appel, 1/4 van het

fo

ke

bieslook, de olijfolie en de balsamicoazijn. Kruid met peper en

zout.

à

Afwerking

“dE

Bestrooi de ovenschotel met de rest van het bieslook en de

walnoten. Serveer met het rucolaslaatje.

dl

Jean Loron ‘Les Sablons Rouges

| AO Régnié

Leffe Blond

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlst)

Blond abdijbier

me Sika Vezels 888

Li

|

Vetten

3568 Ewillen 18,58

|

(vaanan) verzadigdevetzuren 1668 Zout

118

|

Koofydraten

5528

(vaan) suikers

1978

Tip van Sophie

van het kookteam

ve

ed. \

er?

TEA

wat brie ov

Maak er een overheerlijke en hartverwarmende

‘Preisoep met brie’ van! Ideaal op regenachtige

dagen.

Ontdek het recept op colruyt.be/lekkerkoken.

En

LE

3% Met uw À XTRA -app of-kaart. 1 korting per kasticket. Niet cumuleerbaar.

Oh zen tem 1122070