Colruyt - Folder van 18.11.2020 tot 01.12.2020 - Pagina 7
Hier is pagina 7 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 18.11.2020 tot 01.12.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Tan
mr
enge ur
ne
€pp
EN Fee enkel
4Omin 20 min
25e
EI
2;
Ingrediönten (4 personen)
N
1 kg witloof
1 eidooier
100 g rucola
1,5 eetl. boter
2 appelen (jonagold)
4 eetl. walnootpitten
1/2 plantje bieslook
2 eet olifolie
(ie sh
500 g zoete aardappelen
1 eetl. witte balsamicoazijn
500 g aardappelen
nootmuskaat
200 g brie
peper en zout
1 dl melk
Voorbereiding (5 min)
Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij in
stukken.
Snij de harde kern uit het witloof.
Hak de walnootpitten grof.
Snipper het bieslook fijn
\
Een
Schil 1 appel en snij in stukken. Snij de ongeschilde appel in
\
4 en dan in dunne plakjes
+4
Snij de brie in stukken.
Bereiding (25 min. + 20 mi. in de over)
1_Kookde aardappelen en de zoete aardappelen 20 min. gaarin
E)
Bi
in
4
à
lichtgezouten water. Giet af.
2 Kook intussen de stronken witloof 10 min. in lichtgezouten
water. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
4.
7
3. Verwarm de oven voor op 180 °C
4 Plet de aardappelen tot puree en meng er de melk, de eidooier
+
=
K
I
en 1 eetl. boter onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en
meng er de helft van het bieslook onder.
“
ais
,
5 Vet een ovenschaal in met 1/2 eetl. boter en verdeel er de
L
puree over. Bestrooi met de geschilde appelstukjes.
5 Leg er de stronkjes uitgelekt witloof over (afwisselend met de
Ss.
+
punt naar boven en naar beneden voor een mooi effect). Kruid
met peper en zout.
7 Verdeel er de brie en de helft van de gehakte walnoten over
Ja
en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
5 Meng intussen de rucola met de plakjes appel, 1/4 van het
fo
ke
bieslook, de olijfolie en de balsamicoazijn. Kruid met peper en
zout.
à
Afwerking
“dE
Bestrooi de ovenschotel met de rest van het bieslook en de
walnoten. Serveer met het rucolaslaatje.
dl
Jean Loron ‘Les Sablons Rouges
| AO Régnié
Leffe Blond
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlst)
Blond abdijbier
me Sika Vezels 888
Li
|
Vetten
3568 Ewillen 18,58
|
(vaanan) verzadigdevetzuren 1668 Zout
118
|
Koofydraten
5528
(vaan) suikers
1978
Tip van Sophie
van het kookteam
ve
ed. \
er?
TEA
wat brie ov
Maak er een overheerlijke en hartverwarmende
‘Preisoep met brie’ van! Ideaal op regenachtige
dagen.
Ontdek het recept op colruyt.be/lekkerkoken.
En
LE
3% Met uw À XTRA -app of-kaart. 1 korting per kasticket. Niet cumuleerbaar.
Oh zen tem 1122070