Colruyt - Folder van 17.11.2021 tot 30.11.2021 - Pagina 3

Hier is pagina 3 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 17.11.2021 tot 30.11.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
MA
eteaardapPe
KLAAR IN
FATAL
ger met z0!
laatje
(Er)
PTT ACL
1,2, 3
25 min.
avocadodip en
3,90€
Ingrediënten (@ personen)
4 zalmburgers (versmarkt)
1 bosje kervel
450 g ovenfrieten van zoete
1 plantje dragon
1 rode ui
aardappelen (diepvries)
Dr
300 g ijsbergsla
1 eetl. volle yoghurt natuur
i
200 g verse spinazie
4 hamburgerbroodjes
200 g gestoomde rode bieten
2 eetl. olijfolie
Gersmärkt)
peper en zout
1 avocado
Voorbereiding (10 min)
ld
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Snipper intussen de rode ui, de kervel en de dragon fijn.
27.
- Plet het vruchtvlees van de avocado met een vork en meng met de
f
yoghurt, de rode ui, de kervel en de dragon. Kruid met peper en zout.
- Snij 2 rode bieten in dunne schijfjes en de rest in fijne blokjes.
«
Bereiding (15 min)
1 Bedek een ovenrooster met bakpapier en verdeel er de diepgevroren
li
zoeteaardappelfrieten over. Zet in de voorverwarmde oven (baktijd: zie
verpakking).
5
2 Verhit intussen de olifolie in een pan en bak de zalmburgers
2 à 3 min. aan elke kant.
5 Verwarm de hamburgerbroodjes kort in een broodrooster (of 1 min. in
een voorverwarmde over).
«Snij de broodjes open en leg een zalmburger op elke onderste helft.
=
Ra
Bedek met schijfjes rode biet, ijsbergsia en spinazie. Bedek met de
bovenste hefft van elk broodje.
> Meng de rest van de spinazie en de ijsbergsla onder de blokjes rode
>
biet.
Afwerking
5
Serveer de burgers met de zoeteaardappelfrieten, de avocadodip en
het rodebietenslaatje.
fü
&
La Fanfinette wit
AO. Côtes duRhöne Yo*ngmaarde pr person (op bass van dengenen)
Energie skal vezels 9.98
Super 8 IPA
Vetten
4888 Ewitten
Bag
Blond bier
(naanan) verzadigdevetzuren 7.08 Zout
248
alen
Er
(vaanvan) suikers
1908
Tip van Sophie
van het kookteam
N
N
ghurt over?
Nogr
ode biet en hid
a van!
Maaker rait:
Raïta is een bekend bijgerecht uit de Indische keuken dat vaak bij
curry's gegeten wordt. De mengeling van yoghurt en groenten zoals
E
komkommer lijkt sterk op de tzatziki. In die Griekse yoghurtsaus
speelt knoflook een grote rol. In de Indische raita is komijn de
smaakmaker.
In dit receptideetje vervangen we de komkommer door
voorgekookte rode biet. Snij die eerst in kleine stukjes en meng
onder yoghurt. Kruid daarna met peper, zout en komijn. Heerlijk bij
pittige gerechten zoals curry, maar ook op een toast, brood, of bij
een salade met walnoten.
DP
Met deze tip kan u restjes opgebruiken.
Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we
samen bij aan een beter
u, stap voor stap.
Kz
ee Vremde A.