Colruyt - Folder van 17.11.2021 tot 30.11.2021 - Pagina 3




Hier is pagina 3 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 17.11.2021 tot 30.11.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

MA

eteaardapPe

KLAAR IN

FATAL

ger met z0!

laatje

(Er)

PTT ACL

1,2, 3

25 min.

avocadodip en

3,90€

Ingrediënten (@ personen)

4 zalmburgers (versmarkt)

1 bosje kervel

450 g ovenfrieten van zoete

1 plantje dragon

1 rode ui

aardappelen (diepvries)

Dr

300 g ijsbergsla

1 eetl. volle yoghurt natuur

i

200 g verse spinazie

4 hamburgerbroodjes

200 g gestoomde rode bieten

2 eetl. olijfolie

Gersmärkt)

peper en zout

1 avocado

Voorbereiding (10 min)

ld

- Verwarm de oven voor op 220 °C.

- Snipper intussen de rode ui, de kervel en de dragon fijn.

27.

- Plet het vruchtvlees van de avocado met een vork en meng met de

f

yoghurt, de rode ui, de kervel en de dragon. Kruid met peper en zout.

- Snij 2 rode bieten in dunne schijfjes en de rest in fijne blokjes.

«

Bereiding (15 min)

1 Bedek een ovenrooster met bakpapier en verdeel er de diepgevroren

li

zoeteaardappelfrieten over. Zet in de voorverwarmde oven (baktijd: zie

verpakking).

5

2 Verhit intussen de olifolie in een pan en bak de zalmburgers

2 à 3 min. aan elke kant.

5 Verwarm de hamburgerbroodjes kort in een broodrooster (of 1 min. in

een voorverwarmde over).

«Snij de broodjes open en leg een zalmburger op elke onderste helft.

=

Ra

Bedek met schijfjes rode biet, ijsbergsia en spinazie. Bedek met de

bovenste hefft van elk broodje.

> Meng de rest van de spinazie en de ijsbergsla onder de blokjes rode

>

biet.

Afwerking

5

Serveer de burgers met de zoeteaardappelfrieten, de avocadodip en

het rodebietenslaatje.



&

La Fanfinette wit

AO. Côtes duRhöne Yo*ngmaarde pr person (op bass van dengenen)

Energie skal vezels 9.98

Super 8 IPA

Vetten

4888 Ewitten

Bag

Blond bier

(naanan) verzadigdevetzuren 7.08 Zout

248

alen

Er

(vaanvan) suikers

1908

Tip van Sophie

van het kookteam

N

N

ghurt over?

Nogr

ode biet en hid

a van!

Maaker rait:

Raïta is een bekend bijgerecht uit de Indische keuken dat vaak bij

curry's gegeten wordt. De mengeling van yoghurt en groenten zoals

E

komkommer lijkt sterk op de tzatziki. In die Griekse yoghurtsaus

speelt knoflook een grote rol. In de Indische raita is komijn de

smaakmaker.

In dit receptideetje vervangen we de komkommer door

voorgekookte rode biet. Snij die eerst in kleine stukjes en meng

onder yoghurt. Kruid daarna met peper, zout en komijn. Heerlijk bij

pittige gerechten zoals curry, maar ook op een toast, brood, of bij

een salade met walnoten.

DP

Met deze tip kan u restjes opgebruiken.

Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we

samen bij aan een beter

u, stap voor stap.

Kz

ee Vremde A.