Colruyt - Folder van 16.06.2021 tot 29.06.2021 - Pagina 3
Hier is pagina 3 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 16.06.2021 tot 29.06.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
s slaatje
ech} zuider
ANT LS
€pp
untpaprika
Vegetarisch
met gele P
50 min
3,
35€
Ingrediënten (@ personen)
DE
150 g envten (diemrie)
1 rode ui
Ee
350 g kerstomaten
1 teentje knoflook
LA
LL"
2 gele zoete puntpaprika's
500 g halloumi (Cypriotische kaas)
7
2 courgettes
200 g parelcouscous
vr
50 grucola
4 eetl. olifolie
1 onbehandelde citroen (bio)
zwarte peper (molen)
&
ES
| À
1/2 plantje basilicum
zout
#
es
Voorbereiding (zomin)
LD
er
\
Snij 1 ongeschilde courgette in schijfjes van + 1/2 cm dik. Snij de andere
1
u
courgette in 12 lange linten met een dunschiller. Rol de linten strak op.
4
‘
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij in
=
,
D.
fine staafjes.
Cr
„
‘
Hou 12 kerstomaten opzi
n snij de rest in 2.
D
‘
Snipper het basilicum fijn. Snij de rode ui in ringen.
2
Pe
Snij elk blok halloumi in 3 repen en snij elke reep in 4 blokjes.
ey
Ee
'
Rasp de schil van de citroen (niet het wit, u hebt 1 eetl. zeste nodig). Pers
in
de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).
ö
Pers het knoflook en meng met 1 eetl. olijfolie en de citroenzeste.
ke
\
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (0 min)
1 Leg de courgetteschijfjes op een bakplaat met bakpapier en verdeel er
aie
de knoflookolie over. Kruid met zwarte peper en zout. Bak 10 à 12 min.
in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om. Haal uit de oven en laat
afkoelen.
2 Kook intussen de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie
verpakking). Laat de diepgevroren erwten de laatste 7 min. meekoken. Giet af
m.
en laat uitlekken. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, zwarte peper en zout.
/
5 Prikeen blokje halloumi, een rolletje courgette, nog een blokje halloumi en
u
een hele kerstomaat op een brochettestokje. Prik dezelfde ingrediënten nog
een keer op het brochettestokje. Maak zo 6 brochettes. Bestrijk ze met 1 eetl.
olijfolie.
4 Bak de brochettes + 6 min. in een grillpan zonder vetstof of op een hete
barbecue. Draai regelmatig om.
5 Meng de halve kerstomaten, de courgetteschijfjes, de puntpaprika, de
nj
‘à
uiringen, de rucola, het dtroensap en het basilcum onder de couscous.
Verdeel over een grote serveerschaal.
vŸ
© jean Balmont Chardonnay
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediënten)
UN
in de France
Energie 675kel vezels 568
Postel Tripel
Veten
4228 Ewilen 3768
(waanar) verzadigde vetzuren 250g Zout
388
Blond abdijbier
Koolhydraten
3528
Guaanar) suiers
1618
Tip van Sophie
van het kookteam
fs
Nog wat
rucola over?
D:
Probeer eens deze zuiderse muffins met rucola en tomaatjes’.
m
A
Z
Ideaal als hartig tussendoortje of om mee te nemen als lunch in de
brooddoos.
Le
Ontdek het volledige recept op colruyt.be/lekkerkoken.
Met deze tip kan u restjes opgebruiken.
Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we
voer
samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.
stap
©