Colruyt - Folder van 16.06.2021 tot 29.06.2021 - Pagina 3




Hier is pagina 3 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 16.06.2021 tot 29.06.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

s slaatje

ech} zuider

ANT LS

€pp

untpaprika

Vegetarisch

met gele P

50 min

3,

35€

Ingrediënten (@ personen)

DE

150 g envten (diemrie)

1 rode ui

Ee

350 g kerstomaten

1 teentje knoflook

LA

LL"

2 gele zoete puntpaprika's

500 g halloumi (Cypriotische kaas)

7

2 courgettes

200 g parelcouscous

vr

50 grucola

4 eetl. olifolie

1 onbehandelde citroen (bio)

zwarte peper (molen)

&

ES

| À

1/2 plantje basilicum

zout

#

es

Voorbereiding (zomin)

LD

er

\

Snij 1 ongeschilde courgette in schijfjes van + 1/2 cm dik. Snij de andere

1

u

courgette in 12 lange linten met een dunschiller. Rol de linten strak op.

4



Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij in

=

,

D.

fine staafjes.

Cr





Hou 12 kerstomaten opzi

n snij de rest in 2.

D



Snipper het basilicum fijn. Snij de rode ui in ringen.

2

Pe

Snij elk blok halloumi in 3 repen en snij elke reep in 4 blokjes.

ey

Ee

'

Rasp de schil van de citroen (niet het wit, u hebt 1 eetl. zeste nodig). Pers

in

de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).

ö

Pers het knoflook en meng met 1 eetl. olijfolie en de citroenzeste.

ke

\

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereiding (0 min)

1 Leg de courgetteschijfjes op een bakplaat met bakpapier en verdeel er

aie

de knoflookolie over. Kruid met zwarte peper en zout. Bak 10 à 12 min.

in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om. Haal uit de oven en laat

afkoelen.

2 Kook intussen de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie

verpakking). Laat de diepgevroren erwten de laatste 7 min. meekoken. Giet af

m.

en laat uitlekken. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, zwarte peper en zout.

/

5 Prikeen blokje halloumi, een rolletje courgette, nog een blokje halloumi en

u

een hele kerstomaat op een brochettestokje. Prik dezelfde ingrediënten nog

een keer op het brochettestokje. Maak zo 6 brochettes. Bestrijk ze met 1 eetl.

olijfolie.

4 Bak de brochettes + 6 min. in een grillpan zonder vetstof of op een hete

barbecue. Draai regelmatig om.

5 Meng de halve kerstomaten, de courgetteschijfjes, de puntpaprika, de

nj

‘à

uiringen, de rucola, het dtroensap en het basilcum onder de couscous.

Verdeel over een grote serveerschaal.



© jean Balmont Chardonnay

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediënten)

UN

in de France

Energie 675kel vezels 568

Postel Tripel

Veten

4228 Ewilen 3768

(waanar) verzadigde vetzuren 250g Zout

388

Blond abdijbier

Koolhydraten

3528

Guaanar) suiers

1618

Tip van Sophie

van het kookteam

fs

Nog wat

rucola over?

D:

Probeer eens deze zuiderse muffins met rucola en tomaatjes’.

m

A

Z

Ideaal als hartig tussendoortje of om mee te nemen als lunch in de

brooddoos.

Le

Ontdek het volledige recept op colruyt.be/lekkerkoken.

Met deze tip kan u restjes opgebruiken.

Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we

voer

samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

stap

©