Colruyt - Folder van 12.08.2020 tot 25.08.2020 - Pagina 3
Hier is pagina 3 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 12.08.2020 tot 25.08.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
els met
(EN
oosterse HT
ampi's
45 min
5,80€
NEA ensc
©
Ingrediënten (@ personen)
2 kg mosselen (versmarkt)
270 g sobanoedels
4 dl kokosmelk (bit)
250 g gemarineerde scampi's
'jumbo' wersmarkt)
2 eetl. olijfolie
500 g Chinamix (diepuies)
3 koffiel. groenecurrypasta (bokaal)
one
300 g mosselgroenten
zwarte peper molen)
zout
1/2 limoen
rs
4
1 plantje koriander
Voorbereiding @ntdoaitid + 15 min)
Ne
- Laat de Chinamix oppervlakkig ontdooien.
-_ Spoel de mosselen onder koud water, tot alle zandrestjes weg zijn.
2
+
Laat uitlekken.
La En
- Pluk de blaadjes koriander en hak grof.
I
LE
= Snij de halve limoen in fijne partjes.
Bereiding (50 min)
|
1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de mosselgroenten
EN,
Re
2 à 3 min. Voeg de Chinamix toe en roerbak nog + 5 min.
2 Doe er de mosselen, de kokosmelk en de groenecurrypasta bij. Kruid met
peper en zout en laat 10 min. afgedekt sudderen op een hoog vuur, tot de
mosselen opengaan. Schep regelmatig om.
A Paal
> Kook intussen de sobanoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie
verpakking). Giet af.
4 Haal 3/4 van de mosselen uit de schelp en doe ze terug in de kookpot met
"ES
de groenecurrysaus. Hou de rest van de mosselen apart.
5 Meng de sobanoedels onder de mosselen in groenecurrysaus en voeg de
helft van de koriander toe. Kruid eventueel met peper en zout.
5 Verhit 1 eetl olifolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gemarineerde
scampis 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Verdeel de noedels over de borden en schik er de rest van de mosselen en
de scampis op. Werk af met de rest van de koriander en een limoenpartje.
“À
> Houdt u van oosterse smaken? Voeg dan wat extra currypasta
en/of een stengel citroengras toe.
Terre Siciliane GT. 'Isola' Catarratto-Fiano
— Sicilia - Italië
Voedingswaarde per persoon (op bass van de ingrediënten)
Floreffe Tripel
Veten
Energie 66 kel Vexels 108
7
Blond abdijbier
2898 Ewilen 2238
2
(waanar) verzadigdevetzuren 154g Zout
408
A
Koolhydraten
alg
(waaar) sukers
938
AN
Tip van Laura
van het kookteam
ie
selen
over Zee u
wse moS
Gebruik een ruime kookpot voor het koken van mosselen. Hebt
u die niet, gebruik dan meerdere potten. Kruid uw mosselen
ook altijd met voldoende peper.
Uw mosselgroenten moeten gelijk gaar zijn met de
4
mosselen. Snij ze daarom heel fijn.
Hebt u kookvocht over? Gooi dit niet weg! Giet het door een
À
&
zeef en vries in in kleine porties. Zo hebt u een perfecte
vervanger voor visfumet of voor visfond.
&
+
(Pr
KL”
sk Met uw 22 XTRA -app of -kaart. 1 korting per kasticket. Niet cumuleerbaar.