Colruyt - Folder van 12.08.2020 tot 25.08.2020 - Pagina 3




Hier is pagina 3 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 12.08.2020 tot 25.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

els met

(EN

oosterse HT

ampi's

45 min

5,80€

NEA ensc

©

Ingrediënten (@ personen)

2 kg mosselen (versmarkt)

270 g sobanoedels

4 dl kokosmelk (bit)

250 g gemarineerde scampi's

'jumbo' wersmarkt)

2 eetl. olijfolie

500 g Chinamix (diepuies)

3 koffiel. groenecurrypasta (bokaal)

one

300 g mosselgroenten

zwarte peper molen)

zout

1/2 limoen

rs

4

1 plantje koriander

Voorbereiding @ntdoaitid + 15 min)

Ne

- Laat de Chinamix oppervlakkig ontdooien.

-_ Spoel de mosselen onder koud water, tot alle zandrestjes weg zijn.

2

+

Laat uitlekken.

La En

- Pluk de blaadjes koriander en hak grof.

I

LE

= Snij de halve limoen in fijne partjes.

Bereiding (50 min)

|

1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de mosselgroenten

EN,

Re

2 à 3 min. Voeg de Chinamix toe en roerbak nog + 5 min.

2 Doe er de mosselen, de kokosmelk en de groenecurrypasta bij. Kruid met

peper en zout en laat 10 min. afgedekt sudderen op een hoog vuur, tot de

mosselen opengaan. Schep regelmatig om.

A Paal

> Kook intussen de sobanoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie

verpakking). Giet af.

4 Haal 3/4 van de mosselen uit de schelp en doe ze terug in de kookpot met

"ES

de groenecurrysaus. Hou de rest van de mosselen apart.

5 Meng de sobanoedels onder de mosselen in groenecurrysaus en voeg de

helft van de koriander toe. Kruid eventueel met peper en zout.

5 Verhit 1 eetl olifolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gemarineerde

scampis 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

Afwerking

Verdeel de noedels over de borden en schik er de rest van de mosselen en

de scampis op. Werk af met de rest van de koriander en een limoenpartje.

“À

> Houdt u van oosterse smaken? Voeg dan wat extra currypasta

en/of een stengel citroengras toe.

Terre Siciliane GT. 'Isola' Catarratto-Fiano

— Sicilia - Italië

Voedingswaarde per persoon (op bass van de ingrediënten)

Floreffe Tripel

Veten

Energie 66 kel Vexels 108

7

Blond abdijbier

2898 Ewilen 2238

2

(waanar) verzadigdevetzuren 154g Zout

408

A

Koolhydraten

alg

(waaar) sukers

938

AN

Tip van Laura

van het kookteam

ie

selen

over Zee u

wse moS

Gebruik een ruime kookpot voor het koken van mosselen. Hebt

u die niet, gebruik dan meerdere potten. Kruid uw mosselen

ook altijd met voldoende peper.

Uw mosselgroenten moeten gelijk gaar zijn met de

4

mosselen. Snij ze daarom heel fijn.

Hebt u kookvocht over? Gooi dit niet weg! Giet het door een

À

&

zeef en vries in in kleine porties. Zo hebt u een perfecte

vervanger voor visfumet of voor visfond.

&

+

(Pr

KL”

sk Met uw 22 XTRA -app of -kaart. 1 korting per kasticket. Niet cumuleerbaar.