Spar - Folder van 12.12.2019 tot 01.01.2020 - Pagina 27




Hier is pagina 27 van 44 pagina's van de Spar folder, geldig van 12.12.2019 tot 01.01.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

B

[

ze N

qe

|

a

Filet van hert

met geglaceerde

groenterolletjes

Ÿ

et spek, puree

met reblochon

en kastanjes en

bospaddenstoelen

2

4 personen e 1u

Ur ie er

Ka

4

600 g filet van hert

1,5 kg Spar pureeaardappelen

Ra +

75 g Spar roomboter

150 ml Boni Selection melk

22

nootmuskaat

150 g reblochon

200 g gekookte kastanjes

ER

groenterolletjes:

Cl

250 g wortelen

4

250 g pastinaak

250 g groene aspergetips

12 sneetjes Spar ontbijtspek

+

150 ml esdoornsiroop

1 kl ciderazijn

gemberpoeder

komijnpoeder

garnituur:

250 g bospaddenstoelen

% sjalotje

1teentje look

dragon

tijm

peterselie

% kastanjepompoen

Borstel de paddenstoelen schoon.

de boter en kaas erdoor. Klop er dan voldoende melk

Pel de sjalot en look. Snipper alles fijn.

door tot je een gladde romige puree krijgt. Kruid met

Snij de pompoen in kleine blokjes. Doe in een ovenschaal

nootmuskaat, peper en zout. Doe de puree in aparte

en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout.

potjes en hou warm in de oven.

12

Verwarm de oven voor op 220°C.

Bak de paddenstoelen op een hoog vuur in hete boter,

Groenterolletjes: schil de pastinaak en wortelen en snij ze

samen met look en sjalot. Kruid met gedroogde dragon,

in staafjes met dezelfde afmeting als de asperges.

tijm, peterselie, peper en zout.

Maak pakketjes van telkens 3 staafjes wortel, pastinaak

13

Meng de esdoornsiroop met de azijn en breng op smaak

en asperges.

met zout, komijn en gemberpoeder.

Rol de pakketjes strak op in het spek en schik ze op een

14.

Bestrijk de groenterolletjes met het siroopmengsel en zet

met bakpapier beklede bakplaat. Kruid met peper en zout.

nog 5 min terug in de oven.

15.

Zet samen met de pompoen 20 min in de voorverwarmde

Snij de hertfilet in 4 stukken. Kruid met peper en zout.

oven.

Bak naar smaak.

16.

Hak de kastanjes in stukjes.

Snij het vlees in plakjes en schik op voorverwarmde

10.

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Warm de melk op.

borden. Zet het potje met puree erbij. Verdeel de

Rasp de reblochon.

champignons half over het vlees. Geef het groenterolletje

11. Giet de aardappelen af en draai door een roerzeef. Meng

en de pompoenblokjes erbij.