Colruyt - Folder van 02.06.2021 tot 15.06.2021 - Pagina 4
Hier is pagina 4 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 02.06.2021 tot 15.06.2021.
Pagina :
1
2
3
4
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Makkelijk kiezen
Kwaliteit
Hoe maakt u
ne
kalfsvlees het best klaar?
van bij ons
» Kalfsvlees smaakt het beste als het licht
Duurzaam proces
rosé gebakken wordt. Vermijd sterke kruiden
“We zijn continu op zoek naar manieren om onze
en specerijen, die kunnen de zachtheid van
kalverhouderijen duurzamer te maken,” vertelt Peter.
het vlees overheersen. Zachte roomsauzen
passen het best. Heeft uw stukje kalfsvlees een
Zo werken ze al met high-end isolatie, hergebruiken
ze energie door middel van warmterecuperatie en
vetrandje? Verwijder het pas na het bakken.
Zo blijft het vlees sappig en mals.
zonneboilers, en liggen er overal zonnepanelen.
» Laat uw stukje vlees na het bakken enkele
“Daar komt in 2022 ook nog onze eigen windmolen
minuten rusten op een rooster of in een schotel.
bij,” aldus Peter. “En daar stopt het niet. We blijven
Dek af met aluminiumfolie. Zo verspreiden de
ook onze stalsystemen optimaliseren. Zo hebben
warmte en de sappen van het vlees zich over
nieuwe stallen al veel meer natuurlijk licht
het hele stukje.
“We Zijn continu op
f
ekker
>
zoek naar manieren om
>
Koken
|
De FA
onze kalverhoudevijen
Ya
duurzamer te maken
at >)
à
sf
Î
M
A À
Comfortabel op stal
ÿ
*
De kalveren gaan zo'n 28 weken op stal. Daarbij is het
x
ir
belangrijk dat ze zich comfortabel voelen. Peter: “Onze
gd!
(Us
kalveren krijgen elke ochtend en avond melk, maar
“
is.
ook doorheen de dag kunnen ze ruwvoeder eten en
water drinken. Dat komt het dichtst bij hun natuurlijke
gedrag en zo kunnen ze naar hartenlust herkauwen.
Haa
ENEN
Het voeder dat ze krijgen, ontwikkelen we ook zelf.
Kleurrijk parelcouscousslaatje met kalfsbrochette
Dat geeft de beste garantie op kwaliteit en zo zien
we erop toe dat elk kalf gezond kan opgroeien.
» Maak 200 g parelcouscous klaar (bereiding: zie verpakking).
7
Snij intussen 350 g kerstomaten in verschillende kleuren
vw
in 2. Snij het vruchtvlees van 1 mango en 1 avocado in
En,
blokjes van 0,5 cm. Snij 1 limoen in 2 en besprenkel de
blokjes met het sap van 1/2 limoen.
A
» Snij met een dunschiller lange repen van 1/2 komkommer
Kg
a.
(tot u aan de zaadlijst komt). Rol de repen op. Snij 1 rode ui
le
f
in dunne ringen, hak de blaadjes van 1 plantje munt grof en
snipper 1 bosje lente-uitjes fijn (hou wat groen apart voor de
afwerking).
à
Ed
» Meng de mango, de avocado, de lente-uitjes, de munt, de
tomaten, de komkommer en 100 g granaatappelpitten
onder de parelcouscous. Breng op smaak met het sap van de
andere halve limoen, peper en zout. Bestrooi met de uiringen.
» Bak 4 kalfsbrochettes 2 à 3 min. aan elke kant in een (grill)pan
of op de barbecue. Serveer met het slaatje en werk af met het
groen van de lente-uitjes.
ES
=
u
i
Nog meer inspiratie nodig?
3. De kalveren krijgen elke ochtend en avond
Ontdek al onze recepten met kalfsvlees op
melk, doorheen de dag kunnen ze water drinken.
colruyt.be/lekkerkoken
Dat komt het dichtst bij hun natuurlijke gedrag.
Omdat we atd rea
np deren en promotes de andre
ie winken um ste, kunnen de ren nv Cort
zijn dan in deze ol
vertoon van uw Xra-app 0
of
aart
ze prijzen in uw vl
on
Æ laagste prijzen
winkelbezoek rat
ne € cn
app. op ou be onze Ktendt
Ge DS ome
ugeen kansen.