Colruyt - Folder van 02.06.2021 tot 15.06.2021 - Pagina 4




Hier is pagina 4 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 02.06.2021 tot 15.06.2021.



Pagina : 1 2 3 4
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Makkelijk kiezen

Kwaliteit

Hoe maakt u

ne

kalfsvlees het best klaar?

van bij ons

» Kalfsvlees smaakt het beste als het licht

Duurzaam proces

rosé gebakken wordt. Vermijd sterke kruiden

“We zijn continu op zoek naar manieren om onze

en specerijen, die kunnen de zachtheid van

kalverhouderijen duurzamer te maken,” vertelt Peter.

het vlees overheersen. Zachte roomsauzen

passen het best. Heeft uw stukje kalfsvlees een

Zo werken ze al met high-end isolatie, hergebruiken

ze energie door middel van warmterecuperatie en

vetrandje? Verwijder het pas na het bakken.

Zo blijft het vlees sappig en mals.

zonneboilers, en liggen er overal zonnepanelen.

» Laat uw stukje vlees na het bakken enkele

“Daar komt in 2022 ook nog onze eigen windmolen

minuten rusten op een rooster of in een schotel.

bij,” aldus Peter. “En daar stopt het niet. We blijven

Dek af met aluminiumfolie. Zo verspreiden de

ook onze stalsystemen optimaliseren. Zo hebben

warmte en de sappen van het vlees zich over

nieuwe stallen al veel meer natuurlijk licht

het hele stukje.

“We Zijn continu op

f

ekker

>

zoek naar manieren om

>

Koken

|

De FA

onze kalverhoudevijen

Ya

duurzamer te maken

at >)

à

sf

Î

M

A À

Comfortabel op stal

ÿ

*

De kalveren gaan zo'n 28 weken op stal. Daarbij is het

x

ir

belangrijk dat ze zich comfortabel voelen. Peter: “Onze

gd!

(Us

kalveren krijgen elke ochtend en avond melk, maar



is.

ook doorheen de dag kunnen ze ruwvoeder eten en

water drinken. Dat komt het dichtst bij hun natuurlijke

gedrag en zo kunnen ze naar hartenlust herkauwen.

Haa

ENEN

Het voeder dat ze krijgen, ontwikkelen we ook zelf.

Kleurrijk parelcouscousslaatje met kalfsbrochette

Dat geeft de beste garantie op kwaliteit en zo zien

we erop toe dat elk kalf gezond kan opgroeien.

» Maak 200 g parelcouscous klaar (bereiding: zie verpakking).

7

Snij intussen 350 g kerstomaten in verschillende kleuren

vw

in 2. Snij het vruchtvlees van 1 mango en 1 avocado in

En,

blokjes van 0,5 cm. Snij 1 limoen in 2 en besprenkel de

blokjes met het sap van 1/2 limoen.

A

» Snij met een dunschiller lange repen van 1/2 komkommer

Kg

a.

(tot u aan de zaadlijst komt). Rol de repen op. Snij 1 rode ui

le

f

in dunne ringen, hak de blaadjes van 1 plantje munt grof en

snipper 1 bosje lente-uitjes fijn (hou wat groen apart voor de

afwerking).

à

Ed

» Meng de mango, de avocado, de lente-uitjes, de munt, de

tomaten, de komkommer en 100 g granaatappelpitten

onder de parelcouscous. Breng op smaak met het sap van de

andere halve limoen, peper en zout. Bestrooi met de uiringen.

» Bak 4 kalfsbrochettes 2 à 3 min. aan elke kant in een (grill)pan

of op de barbecue. Serveer met het slaatje en werk af met het

groen van de lente-uitjes.

ES

=

u

i

Nog meer inspiratie nodig?

3. De kalveren krijgen elke ochtend en avond

Ontdek al onze recepten met kalfsvlees op

melk, doorheen de dag kunnen ze water drinken.

colruyt.be/lekkerkoken

Dat komt het dichtst bij hun natuurlijke gedrag.

Omdat we atd rea

np deren en promotes de andre

ie winken um ste, kunnen de ren nv Cort

zijn dan in deze ol

vertoon van uw Xra-app 0

of

aart

ze prijzen in uw vl

on

Æ laagste prijzen

winkelbezoek rat

ne € cn

app. op ou be onze Ktendt

Ge DS ome

ugeen kansen.