Colruyt - Folder van 01.12.2021 tot 14.12.2021 - Pagina 2




Hier is pagina 2 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 01.12.2021 tot 14.12.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

à

ses

a

Ur

8

%

IN

„Cn

D

EM

ch

Fe

=

ii,

Ld

4

(U

ri

1

IP

En

a



di

|

I

I

Pa

%

ms

F

Ik

=

IE

Bi

RP

en

ar

3 !

x

£

FE

&

4

#

N

Café

si

4

\

LA

EC

W

Gi

ha

ue

ve

RN

Epp

+ —

Epo,

45 mi

2,

55€

Psi

30 min.

40 min

3,

40e

et stoemp

CELLES u

AT

prei

Quiche va!

El

CU

Ingrediönten (personen)

Ingrediönten (personen)

4 kaasl UIgers (beenhouweri)

8 halfgedroogde kerstomaten

4 peterseliewortels

3 eieren

1 andijvie

in olie (versmarkt)

2 verse vijgen

1 rol bladerdeeg (versmark)

1 dl melk

2 preien

100 g jonge slascheuten

2 eetl. walnoctpitten

1 kg aardappelen

3 eetl. boter

20 g kervel

5 eet. olifolie

lu

nootmuskaat

1/2 plantje platte peterselie

1 eetl. witte balsamicoazijn

1 teentje knoflook

zwarte peper molen)

2,5 dl lichte room

1 snuifje nootmuskaat

zout

150 g kruidenkaas

peper en zout

-

Voorbereiding (0 min)

-

Voorbereiding (0 min)

Schil de aardappelen en snij in stukken

Schil de peterseliewortels en snij in blokjes van 1 cm.

5

Snij de andijvie in repen van + 2 am. Snipper een handvol andijvie heel

ns

Hak de walnootpitten grof.

fijn en hou opzij voor de afwerking.

-

Snij de vijgen in partjes.

&

ze

2

Snij de preien in de lengte in 2 en snij in halvemaantjes van 2 cm

Meng de kruidenkaas met de eieren en de room, en kruid met peper, zout

-

Snipper de ui fin en pers het knoflook.

-

en de nootmuskaat.

Snij de gedroogde tomaatjes in 2.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereiding @5 min)

Bereiding (10 min. + 40 min in de over)

1 Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

1 Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (2 28 à 30 cm).

2 Smelt intussen 1 eetl. boter in een ruime kookpot en stoof de ui en

Prik enkele keren in het deeg met een vork. Leg er een vel bakpapier op en bedek

het knoflook glazig. Voeg de prei en de andijvie toe en laat 10 à 12 min.

volledig met droge bonen of bakparels. Bak 10 min. voor in de voorverwarmde

afgedekt stoven. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en roer regelmatig.

oven (blind bakker)

> Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de kaasburgers

2 Haal de taartvorm uit de oven en verdeel de peterseliewortel over het

#4 min. aan elke kant.

voorgebakken deeg. Giet er het elermengsel over. Zet 30 min. in de hete oven.

4 Pureer de aardappelen en roer er de melk en 1 eetl. boter onder. Kruid

De quiche is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de andijvie en de prei onder en

3 Verwijder intussen de harde steeltjes van de kervel en de platte peterselie.

voeg tot slot de tomaatjes toe.

Kook de kruiden 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud

water. Dep droog.

Afwerking

4 Doe de groene kruiden in een maatbeker of in de blender en mix samen met

Verdeel de stoemp over de borden en bestrooi met de fijngesnipperde

4 eetl. olijfolie tot een coulis.

andijvie. Serveer met de kaasburger.

5 Meng 1 eetl olijfolie en de balsamicoazijn onder de slascheuten. Kruid met

peper en zout.

Roodeberg

Kwv

Afwerking

Western Cape - Zuid-Afrika

Haal de quiche uit de oven en werk af met de vijgen, de walnootpitten en de

Cornet Smoked

kruidencoulis. Geef er de salade bij.

Sterk blond bier

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediënten)

Pinot Blanc ‘Tradition

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediënten)

AO.P. Alsace

Energie Bokel veels 898

Vetten

Cave de Bennwihr

Veten

Fergie 62 kal Vezels 168

4048 Ewillen 3788

268

4738 Ewilen 19,58

128

(teanar) verzadigde veturen 185g Zout

Koohyaraten

2928

Estaminet Refined Lager

(waanan) verzadigde vetzuren 179g Zout

Koolhydraten

338

(daarvan) suikers

1018

Pil

(waaar) sukers

141g

FETT aussen ven ue ra