Okay - Folder van 12.02.2020 tot 25.02.2020 - Pagina 11
Hier is pagina 11 van 20 pagina's van de Okay folder, geldig van 12.02.2020 tot 25.02.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
N
——
[Ned
0
7
Ÿ
He
AD
N
à
Re
Hu
M =
fa
“wa
a
La
u
=
=
CE
=
(OI
>
N
Rs
Ribeye met risotto van schorseneren
10h
Ingrediënten (4 personen)
a
.
vanaf 1 verpakking
700 g lerse ribeye (freshmart)
6 dl vleesbouillon (1 blokje
1 kgschorseneren
opgelost in 6 dl heet water)
1 sjalot
1dl witte wijn
2 eetl. boter
1 scheutje azijn
300 g risottorijst
peper en zout
2 eetl. hazelnoten
Voorbereiding (15 min.)
=
Vul een kom met water en voeg een scheutje azijn toe.
Schil de schorseneren met een dunschiller (gebruik daarvoor
keukenhandschoenen). Snij in stukken van 3 à 4 cm en leg in het water
(zo behouden ze hun witte kleur).
Hak de sjalot en de hazelnoten fijn.
innen ie nun
lerse ribeye
+3508 €25,80 ne
Bereiding (25 min.)
1
Kook de schorseneren 10 min. gaar in water. Giet af.
2. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de sjalot 1 min. op een zacht vuur.
Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur. Giet de wijn bij de rijst
en laat volledig verdampen. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even.
Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen.
Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is.
Roer niet te veel. Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.
3. Verhit 1 eetl. boter in een braadpan en bak de ribeye 2 min.
aan elke kant. Kruid met peper en zout. Verlaag het vuur en
Boni Selection
laat eventueel nog even verder garen.
chorseneren
4. Meng de schorseneren onder de risotto en bestrooi met de
1kg
hazelnoten.
«1,69
Chäteau Croix de Laborde
Lekker
2017
met
A.O.P. Haut-Medoc
75 cl
€6,95 wet
=
8
Ons vakmanschap drink je met verstand
11
OKay