Okay - Folder van 12.02.2020 tot 25.02.2020 - Pagina 11




Hier is pagina 11 van 20 pagina's van de Okay folder, geldig van 12.02.2020 tot 25.02.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

N

——

[Ned

0

7

Ÿ

He

AD

N

à

Re

Hu

M =

fa

“wa

a

La

u

=

=

CE

=

(OI

>

N

Rs

Ribeye met risotto van schorseneren

10h

Ingrediënten (4 personen)

a

.

vanaf 1 verpakking

700 g lerse ribeye (freshmart)

6 dl vleesbouillon (1 blokje

1 kgschorseneren

opgelost in 6 dl heet water)

1 sjalot

1dl witte wijn

2 eetl. boter

1 scheutje azijn

300 g risottorijst

peper en zout

2 eetl. hazelnoten

Voorbereiding (15 min.)

=

Vul een kom met water en voeg een scheutje azijn toe.

Schil de schorseneren met een dunschiller (gebruik daarvoor

keukenhandschoenen). Snij in stukken van 3 à 4 cm en leg in het water

(zo behouden ze hun witte kleur).

Hak de sjalot en de hazelnoten fijn.

innen ie nun

lerse ribeye

+3508 €25,80 ne

Bereiding (25 min.)

1

Kook de schorseneren 10 min. gaar in water. Giet af.

2. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de sjalot 1 min. op een zacht vuur.

Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur. Giet de wijn bij de rijst

en laat volledig verdampen. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even.

Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen.

Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is.

Roer niet te veel. Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.

3. Verhit 1 eetl. boter in een braadpan en bak de ribeye 2 min.

aan elke kant. Kruid met peper en zout. Verlaag het vuur en

Boni Selection

laat eventueel nog even verder garen.

chorseneren

4. Meng de schorseneren onder de risotto en bestrooi met de

1kg

hazelnoten.

«1,69

Chäteau Croix de Laborde

Lekker

2017

met

A.O.P. Haut-Medoc

75 cl

€6,95 wet

=

8

Ons vakmanschap drink je met verstand

11

OKay