Lidl - Folder van 15.11.2020 tot 15.12.2020 - Pagina 53




Hier is pagina 53 van 68 pagina's van de Lidl folder, geldig van 15.11.2020 tot 15.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

a

MARTINI

à.

ce

he

|

&

3

CANARD AU VIN

MET GEPOFTE RODE UI

EN PASTINAAKFRIETJES

€ 4,20/persoon + 4 personen + 90 minuten

À

DIT HEB JE NODIG

4 eendenbouten « 2 uien + 1 teen look + kruidentuiltje

)

+ 1 el bloem + 1dl rode wijn * 1dl rode porto + sap van

1 sinaasappel « 4 el honing » enkele klontjes boter « enkele

takjes tijm « peper en zout + 6 rode uien * 4 stronkjes witloof

TN

Voor de pastinaakfrietjes

Seren

|

1 kg pastinaak + grof zout « olijfolie

ze

=

ZO MAAK JE HET KLAAR

eN

1 Verwarm de oven voor op 160° C. Snij de ui in fijne stukjes.

Pel en hak het teentje look en plet tot pulp.

2 Zet een zeer ruime stoofpot op een matig vuur. Smelt een groot

klontje boter in deze pot. Leg de eendenbouten op de velkant in

de bruisende boter. Kruid ze met een beetje zout en peper. Laat

het vlees zo'n 4 tot 5 minuten kleuren en draai de bouten om.

Haal ze een paar minuten later uit de pan en zet het vlees opzij.

3 Doe de ui en de lookpulp in de pot met het braadvet. Roer en

stoof glazig in enkele minuten.

4 Voeg de bloem toe aan de gestoofde uien. Laat de bloem kort

meebakken. Voeg het kruidentuiltje, de tijm en de eendenbouten

toe. Blus het geheel met de rode wijn, de rode porto en giet het

sap van de sinaasappel erbij. Voeg tenslotte de honing toe.

Bd

5 Plaats het deksel op de stoofpot en schuif de stoofpot in de hete

“=

oven van 160° C. Laat ongeveer 1 uuren 15 minuten garen.

6 Schuif de laatste 30 minuten een ovenschaal met de rode uien

bij in de oven. Haal de gegaarde uien er vervolgens uit, verwijder

de schil en halveer ze. Besprenkel ze met wat peper en zout en

2"

Aij

it

een beetjes olijfolie. Verdeel de ui bij de eendenbouten en

serveer het gerecht met lekkere pastinaakfrietjes en een

R TO SPRITZ

FIERO SPRITZ

stronkje gebakken witloof.

ERA

Citrusy sweet

and raspberry

TA

D

Ons vakm

hap drink je met verstand