Lidl - Folder van 15.11.2020 tot 15.12.2020 - Pagina 16
Hier is pagina 16 van 68 pagina's van de Lidl folder, geldig van 15.11.2020 tot 15.12.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Held van de dag
2
1.)
rene
Ê
ei
ús
#
ds
Ne
men
Fi
j
wt
pe
ni
en
“a
KT
>
RUE
zeeen
GEVULDE KALKOEN
MET KASTANJE, WINTERGROENTEN
F5
EN GEKOOKTE APPELS MET VEENBESSEN
€ 7,29/persoon + 4 personen + 180 minuten
mener
GEVULDE KALKOENROLLADE
DIT HEB JE NODIG
1 kalkoen + 1 ui + 1/2 stengel bleekselder + 1 wortel
MET BUTTERNUT, VEENBESSEN
+ 250 ml witte wijn * 250 ml kippenbouillon * 300 g boter
& PECANNOTEN
« 1 takje verse tijm
en
€ 3,41/persoon + 4 personen + 45 minuten
Voor de vulling
DIT HEB JE NODIG
100 g gedroogde ham, fijngehakt + 220 g varkensgehakt
« 220 g kippengehakt « 1 ei + 90 ml room
1 buttemut « 2 tenen knoflook « 4 sjalotjes of 1 ui » olijfolie
« 175 g kastanjes in bokaal « mespunt cayennepeper
|
« boter » pecannoten « 100 g gedroogde veenbessen
+ gekookte appels + veenbessensaus
+ glaasje water * 2 el honing * peper en zout + kalkoenborst
ZO MAAK JE HET KLAAR
ZO MAAK JE HET KLAAR
1 Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom.
1 Snij de buttemut in kleine blokjes.
Verwarm de oven voor op 170°C.
mener
2 Snij de knoflook en sjalot of ui fin.
2 Vul de kalkoen met de vulling en naai dicht.
Gebruik eventueel een prikker om vast te zetten.
3 Verwarm een ruime steelpan met 1 el olijfolie en een klontje
boter. Stoof de knoflook en ui glazig. Voeg de buttemut en
3 Kruis de poten en bind ze bij elkaar.
veenbessen toe en giet er een glaasje water bij. Plaats een
nn
4 Schil en snijd de groenten (ui, bleekselder, wortel) grof en schik
deksel op de steelpan en stoof in 10 minuten op een laag
vuurtje de butternutblokjes gaar. Haal het deksel van de
ze in de braadslee. Giet er de wijn en bouillon bij. Verdeel de
boter. Leg de helft in de braadslee tussen de groenten en wrijf
pan, lepel de honing over de buttemut en verhoog het vuur.
Laat het geheel nog even krachtig verder garen en lichtjes
met de andere helft de kalkoen in. Leg de kalkoen op de groenten
karameliseren tot het meeste vocht verdampt is en de
en braad 2,5 tot 3 uur. Bestrijk hem enkele malen met het
braadvocht tijdens het garen in de oven.
zeeen
butternutblokjes gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
5 Verdeel net voor het uit de oven halen nog kort 1 takje tijm over
4 Vlinder de kalkoenborst. Leg de kalkoenborst open en vul
met het pas bereide butternutmengsel. Rol op en maak vast
de kalkoen en laat deze nog 10 minuten smaak afgeven.
met keukentouw.
6 Haal de kalkoen uit de oven. Dek af met aluminiumfolie en
laat een 30-tal minuten rusten voor het versnijden.
5 Verwarm de oven op 180°C. Plaats de kalkoenborst in
mines.
een braadslee. Besprenkel met peper, zout en olijfolie.
7 Pureer de vrijgekomen jus en de groenten in een blender.
Plaats de kalkoenborst in de oven en gaar 25 minuten.
Kook eventueel in of bind tot een saus voor het serveren.
Leg er een klontje boter op en gaar nog 10 minuten.
16