Lidl - Folder van 15.11.2020 tot 15.12.2020 - Pagina 16




Hier is pagina 16 van 68 pagina's van de Lidl folder, geldig van 15.11.2020 tot 15.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Held van de dag

2

1.)

rene

Ê

ei

ús

#

ds

Ne

men

Fi

j

wt

pe

ni

en

“a

KT

>

RUE

zeeen

GEVULDE KALKOEN

MET KASTANJE, WINTERGROENTEN

F5

EN GEKOOKTE APPELS MET VEENBESSEN

€ 7,29/persoon + 4 personen + 180 minuten

mener

GEVULDE KALKOENROLLADE

DIT HEB JE NODIG

1 kalkoen + 1 ui + 1/2 stengel bleekselder + 1 wortel

MET BUTTERNUT, VEENBESSEN

+ 250 ml witte wijn * 250 ml kippenbouillon * 300 g boter

& PECANNOTEN

« 1 takje verse tijm

en

€ 3,41/persoon + 4 personen + 45 minuten

Voor de vulling

DIT HEB JE NODIG

100 g gedroogde ham, fijngehakt + 220 g varkensgehakt

« 220 g kippengehakt « 1 ei + 90 ml room

1 buttemut « 2 tenen knoflook « 4 sjalotjes of 1 ui » olijfolie

« 175 g kastanjes in bokaal « mespunt cayennepeper

|

« boter » pecannoten « 100 g gedroogde veenbessen

+ gekookte appels + veenbessensaus

+ glaasje water * 2 el honing * peper en zout + kalkoenborst

ZO MAAK JE HET KLAAR

ZO MAAK JE HET KLAAR

1 Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom.

1 Snij de buttemut in kleine blokjes.

Verwarm de oven voor op 170°C.

mener

2 Snij de knoflook en sjalot of ui fin.

2 Vul de kalkoen met de vulling en naai dicht.

Gebruik eventueel een prikker om vast te zetten.

3 Verwarm een ruime steelpan met 1 el olijfolie en een klontje

boter. Stoof de knoflook en ui glazig. Voeg de buttemut en

3 Kruis de poten en bind ze bij elkaar.

veenbessen toe en giet er een glaasje water bij. Plaats een

nn

4 Schil en snijd de groenten (ui, bleekselder, wortel) grof en schik

deksel op de steelpan en stoof in 10 minuten op een laag

vuurtje de butternutblokjes gaar. Haal het deksel van de

ze in de braadslee. Giet er de wijn en bouillon bij. Verdeel de

boter. Leg de helft in de braadslee tussen de groenten en wrijf

pan, lepel de honing over de buttemut en verhoog het vuur.

Laat het geheel nog even krachtig verder garen en lichtjes

met de andere helft de kalkoen in. Leg de kalkoen op de groenten

karameliseren tot het meeste vocht verdampt is en de

en braad 2,5 tot 3 uur. Bestrijk hem enkele malen met het

braadvocht tijdens het garen in de oven.

zeeen

butternutblokjes gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

5 Verdeel net voor het uit de oven halen nog kort 1 takje tijm over

4 Vlinder de kalkoenborst. Leg de kalkoenborst open en vul

met het pas bereide butternutmengsel. Rol op en maak vast

de kalkoen en laat deze nog 10 minuten smaak afgeven.

met keukentouw.

6 Haal de kalkoen uit de oven. Dek af met aluminiumfolie en

laat een 30-tal minuten rusten voor het versnijden.

5 Verwarm de oven op 180°C. Plaats de kalkoenborst in

mines.

een braadslee. Besprenkel met peper, zout en olijfolie.

7 Pureer de vrijgekomen jus en de groenten in een blender.

Plaats de kalkoenborst in de oven en gaar 25 minuten.

Kook eventueel in of bind tot een saus voor het serveren.

Leg er een klontje boter op en gaar nog 10 minuten.

16