Colruyt - Folder van 09.04.2025 tot 22.04.2025 - Pagina 37

Hier is pagina 37 van 40 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 09.04.2025 tot 22.04.2025.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Van ‘taeizaen
Ee
ei
Le
à
dd
Fe
Pr
£
HAM
he
5
TE
Br
Er
#
CL
Lid
LA
Zu
SMAAKMAKER
jk
Amandelbriwats n LS vanille- -ijs en
salade van aardbei en en EZ
Eel
Bs( Dao
ee
Ingrediënten
Bereiding (0 min)
5_Srij intussen de aardbeien in stukken. Snipper
6 bolletjes vanille-ijs
1
Doe het amandelmeel samen met de suiker,
de munt fijn en rasp de schil van de citroen
500 g aardbeien
de kaneel, 2 el honing, de boter en 1 el oranje-
Pers daarna de citroen. Meng de aardbeien
1 onbehandelde citroen (bio)
bloesemwater in een mengkom. Meng tot een
in een kom met de rest van de honing en het
5 takjes verse munt
homogene massa. Rol er 12 balletjes van.
oranjebloesemwater, de munt, de citroenzeste
50 g boter
Snij 12 lange repen van + 8 cm breed uit het
en het citroensap.
200 filodeeg versmark)
filodeeg. Leg telkens een deegballetje op het
Serveer de briwats met de salade van aardbei
2 el amandelschilfers
uiteinde van een reep filodeeg en vouw tot
en een bolletje ijs,
1 el gepelde en ongezouten pistachenoten
een driehoek (briwat)
12 el vloeibare honing
Hak de pistachenoten grof. Doe 8 el honing in
Wist je dat?
Briwat of briouette is een Marokkaans hapje van
100 g amandelmeel
en kommetje
filodeeg. Meestal gevuld met lamsvlees of kip,
50 g suiker
Verhit de arachideolie in een pan en bak de
2 el oranjebloesemwater
briwats 1 à 2 min. goudbruin aan elke kant.
kaas en/of citroen.
20 el arachideolie
Wentel meteen in de honing en werk af met
1 el kaneel
amandelschilfers en gehakte pistachenoten.
Laat afkoelen.
37
#