Colruyt - Folder van 09.04.2025 tot 22.04.2025 - Pagina 37




Hier is pagina 37 van 40 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 09.04.2025 tot 22.04.2025.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Van ‘taeizaen

Ee

ei

Le

à

dd

Fe

Pr

£

HAM

he

5

TE

Br

Er

#

CL

Lid

LA

Zu

SMAAKMAKER

jk

Amandelbriwats n LS vanille- -ijs en

salade van aardbei en en EZ

Eel

Bs( Dao

ee

Ingrediënten

Bereiding (0 min)

5_Srij intussen de aardbeien in stukken. Snipper

6 bolletjes vanille-ijs

1

Doe het amandelmeel samen met de suiker,

de munt fijn en rasp de schil van de citroen

500 g aardbeien

de kaneel, 2 el honing, de boter en 1 el oranje-

Pers daarna de citroen. Meng de aardbeien

1 onbehandelde citroen (bio)

bloesemwater in een mengkom. Meng tot een

in een kom met de rest van de honing en het

5 takjes verse munt

homogene massa. Rol er 12 balletjes van.

oranjebloesemwater, de munt, de citroenzeste

50 g boter

Snij 12 lange repen van + 8 cm breed uit het

en het citroensap.

200 filodeeg versmark)

filodeeg. Leg telkens een deegballetje op het

Serveer de briwats met de salade van aardbei

2 el amandelschilfers

uiteinde van een reep filodeeg en vouw tot

en een bolletje ijs,

1 el gepelde en ongezouten pistachenoten

een driehoek (briwat)

12 el vloeibare honing

Hak de pistachenoten grof. Doe 8 el honing in

Wist je dat?

Briwat of briouette is een Marokkaans hapje van

100 g amandelmeel

en kommetje

filodeeg. Meestal gevuld met lamsvlees of kip,

50 g suiker

Verhit de arachideolie in een pan en bak de

2 el oranjebloesemwater

briwats 1 à 2 min. goudbruin aan elke kant.

kaas en/of citroen.

20 el arachideolie

Wentel meteen in de honing en werk af met

1 el kaneel

amandelschilfers en gehakte pistachenoten.

Laat afkoelen.

37

#