Colruyt - Folder van 02.06.2021 tot 15.06.2021 - Pagina 7


Hier is pagina 7 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 02.06.2021 tot 15.06.2021.



Colruyt Folder 02.06.2021

Hier is pagina 7 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 02.06.2021 tot 15.06.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Colruyt - Folder van 02.06.2021 tot 15.06.2021 - Pagina 7

ca & FEN N x. Bes ar IS SS LS eg & = PN er a N Al SE à 5 DA N RE = Ee D SA EN N Re? a es DI > 7 en I en Bere, | erh a ge 7 RS N EN Ne = VS ik RS N Es 4 N Exclusi Fr 7 A I? x en: KU = A EE 6 de M en. a Aula Chimay ZA, ea 7 Mi Ea Grande Réserve 2019 donker trappistenbier 10,5 % vol 75 cl == A 4 > 2,39€ 16,79 « Grande Réserve, trappistenbier van grote klasse Al sinds 1862 worden de bekende Chimay-bieren gebrouwen in de abdij Notre-Dame de Scourmont, een oase van rust in een landelijk stukje Henegouwen. Het allereerste brouwsel was Chimay Rood, ook wel ‘Première’ genoemd. In de loop der jaren volgden nog drie andere bieren: Chimay Tripel ‘Cinq Cents’, Chimay Goud en Chimay Blauw ‘Grande Réserve’. Sinds 2015 brouwt de abdij een speciale editie van de Grande Réserve, vergist op houten vaten. De smaak varieert van jaar tot jaar, naargelang het gebruikte vat. Voor de editie van 2019 was dat eikenhout. In 1850 stuurden de trappisten van Westvleteren = 17 monniken naar Chimay om zich daar te | 73 vestigen op een domein van 40 ha, gelegen op de Mont du Secours. De gronden waren een Ni u N A geschenk van prins Joseph van Chimay, die de streek nieuw leven wou inblazen. De monniken fl Hi en maakten het land vruchtbaar en stichtten er N 97 © de Notre-Dame de Scourmont, een abdij van de Orde der Cisterciënzers van de Strikte ha Observantie. Twaalf jaar later brouwden ze hun a eerste bier, en in 1876 zag de eerste halfharde Chimay-kaas het daglicht. Eeuwenoud vakmanschap Drievoudige vergisting Opnieuw eik voor de editie van 2019 Om de benaming trappist te mogen gebruiken, In 1947 kwam de befaamde Chimay Blauw uit. Vier jaar na de eerste editie kiest de abdij moet een abdij aan drie voorwaarden voldoen. Pater Théodore isoleerde toen een giststam, die ‘opnieuw voor 100 % eik. Het resultaat is een De producten moeten binnen de muren van tot op de dag van vandaag gebruikt wordt, zowel sterk donker bier met een heerlijk aroma van de abdij of in de directe omgeving worden voor de eerste als de tweede vergisting op vanille, sinaasappel en karamel, aangevuld met gemaakt. De productie gebeurt onder toezicht fles. Chimay Blauw is een ideaal bewaarbier, lichte accenten van kamille, granaatappel en van de monniken en het grootste deel van de vandaar ook de stempel ‘Grande Reserve’ op amandellikeur. In de mond herkent u abrikoos, inkomsten is bestemd voor sociale projecten. de 75-d fles. “Als u hem goed bewaart in de gekonfif fruit en romige mokka. De afdronk is Notre-Dame de Scourmont telt vandaag kelder, is hij over 15 à 20 jaar nog altjd goed”, kruidig met een verfrissende toets van groene nog 12 monniken en is een van de laatste verzekert Fabrice Bordon, ambassadeur bier en appel. 14 trappistenabdijen ter wereld. kaas van Chimay. Deze limited edition is exclusief verkrijgbaar Voor de vier Chimay-bieren gebruiken de In 2015 lanceerde de abdij de speciale editie bij Colruyt. Het ideale cadeau voor elke monniken al sinds 1862 water uit het bierliefhebber! Grande Reserve 100 % eik. Ze greep daarbij ondergrondse bekken onder de abdij. Na terug naar een eeuwenoude, ambachtelijke het kookproces gaat het brouwsel naar de methode: een tweede vergisting op houten vergistingstanks waar na 3 à 5 dagen de eerste vaten. Dit donkere bier vergist 5 à 6 maanden vergisting op gang komt. Tien dagen later wordt in vaten van Amerikaanse en Franse eik. het bier gebotteld en vergist het nog een keer Daarna gaat het op fles, waar het een derde in de fles. Aan die tweede vergisting heeft het vergisting krijgt. Het bleek een schot in de 2 bier zijn natuurlijke schuim te danken. roos. De eiken vaten werden het jaar erop hergebruikt en ze kregen het gezelschap van ke } Ep 2 % cognacvaten. In 2017 en 2018 volgden 2) respectievelijk rum- en whiskyvaten. 7 Ah Ed 1 Tip van Jo FE Onze biersommelier U) 4) = ‘Een stukje Chimay-kaas past perfect bij dit volle, en 1 SS romige bier met een uitgesproken smaak. Maar hij is N - ae ook heerlijk op zichzelf, bijvoorbeeld als digestief” Bier met liefde gebrouwen, me sk Met 2 xTRA ++ Bij Colruyt en in sommige speciaalzaken.

Colruyt - Folder van 02.06.2021 tot 15.06.2021 - Pagina 7