Colruyt - Folder van 02.06.2021 tot 15.06.2021 - Pagina 1




Hier is pagina 1 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 02.06.2021 tot 15.06.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

as

Uitzonderlijke flessen,

we

LL

voor u geselecteerd

Zin om een originele gin, een verrassende rum of een uitzonderlijke whisky te proeven

na een lange werkdag? Op zoek naar een unieke champagne, een wijn vol klasse of

een plezierbier om (uzelf) mee te trakteren? Bij Colruyt vindt u een ruime selectie aan

dranken van topniveau, speciaal voor u geselecteerd door onze experten. Volg de gids!

AD

tr

=

\

At à

A

Château La Bernède

at

re

Ì

Grand Poujeaux 2016

g

|

|

A.O.P. Moulis-en-Medoc

“=

Va

merlot, cabernet sauvignon,

|

u

cabernet franc

ni

A

ra

De

intens fruitig met een streepje hout

ë

LA

soepel, fruitig, kruidig, opnieuw licht

3

houtig, rijpe en goed versmolten

tannines

Ald

vlees, zachte kazen

nog 3 à 5 jaar

De

$

HSE

Go Ta

=.

in

Ze

Chäteau La Bernede Grand Poujeaux: duurzaamheid troef

In het hart van de smalle, 12 km lange Bordeaux-appellatie Moulis-en-Médoc ligt Château La Bernède Grand Poujeaux. Het is een

familiebedrijf dat van duurzaamheid zijn stokpaardje gemaakt heeft om complexe wijnen met karakter te maken. We zoomen in

op een domein dat meespeelt met de grote jongens.

In 1967 kocht de familie Cordonnier een wijndomein in Moulis-en-

het dan weer meer voor de warme kiezelrijke bodem. Die twee grote

Médoc. Naast Château Dutruch Grand Poujeaux hoorden er ook een

druivensoorten van Bordeaux worden aangevuld met cabernet franc

paar percelen bij van Château La Bernède Grand Poujeaux. De familie

en petit verdot.

besloot beide wijngaarden niet samen te vinifiëren. Waarom niet? De

wijngaarden van Bernède liggen op het beste terroir van Moulis,

De vinificatie staat gerant voor soepele tannines en zorgt ervoor dat

het fruit behouden blijft (een relatief korte maceratie, een maximale

namelijk de lieu-dit Poujeaux. De bodem bestaat daar voor het grootste

temperatuur van 26 °C). Het klassieke rijpingsproces respecteert de

deel uit een dikke laag garonnekiezels: zand, grind en kiezels die uit

de Pyreneeën zijn meegevoerd via de stroom van de Garonne.

karakteristieken van elk millesime. De helft van de wijn rijpt in vaten

van Franse eik van 400 en 225 liter die elke drie jaar vernieuwd

worden. De andere helft rijpt in terracotta amforen en betonnen

Wijnbouw met respect voor de natuur

Vandaag is het Jean-Baptiste, van de tweede generatie Cordonniers,

vaten. Dankzij die rijping kan het hout het fruit ondersteunen zonder

die het domein in harmonie met de natuur beheert. Hij doet dat

het te overheersen, terwijl de amfoor een zilte toets toevoegt.

samen met zijn zoon Théophile. De wijngaard van het chateau maakt

deel uit van een complex ecosysteem: knotwilgen en hagen zorgen

Een samenwerking in steen gebeiteld

voor een grote biodiversiteit en een betere watercirculatie. Tussen de

Het belang dat de familie Cordonnier hecht aan duurzaamheid, is

ook terug te vinden in hun samenwerkingen. 50 jaar geleden kocht

rijen wijnstokken absorberen de planten het wateroverschot. Vader

en zoon combineren biologische teelt met nieuwe technieken in de

Jo Colruyt zijn eerste vaten Château La Bernède Grand Poujeaux

strijd tegen schadelijke insecten. Zo garanderen ze duurzame en

om die in de kelders van Colruyt in Halle zelf te bottelen. Vanaf de

jaren 1980 wordt de wijn gebotteld in het chateau. Het wederzijdse

milieuvriendelijke wijnbouw.

vertrouwen tussen de twee partners is uitgegroeid tot een langdurige

De percelen zijn beplant met de meest geschikte druivensoorten:

samenwerking die zeker niet zal verwateren.

merlot groeit in koele klei-kalkbodem, cabernet sauvignon heeft

ok Met 88 XTRA.

Ons vakmanschap drink je met verstand.

oetan erp,