Colruyt - Folder van 02.06.2021 tot 15.06.2021 - Pagina 1
Hier is pagina 1 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 02.06.2021 tot 15.06.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
as
Uitzonderlijke flessen,
we
LL
voor u geselecteerd
Zin om een originele gin, een verrassende rum of een uitzonderlijke whisky te proeven
na een lange werkdag? Op zoek naar een unieke champagne, een wijn vol klasse of
een plezierbier om (uzelf) mee te trakteren? Bij Colruyt vindt u een ruime selectie aan
dranken van topniveau, speciaal voor u geselecteerd door onze experten. Volg de gids!
AD
tr
=
\
At à
A
Château La Bernède
at
re
Ì
Grand Poujeaux 2016
g
|
|
A.O.P. Moulis-en-Medoc
“=
Va
merlot, cabernet sauvignon,
|
u
cabernet franc
ni
A
ra
De
intens fruitig met een streepje hout
ë
LA
soepel, fruitig, kruidig, opnieuw licht
3
houtig, rijpe en goed versmolten
tannines
Ald
vlees, zachte kazen
nog 3 à 5 jaar
De
$
HSE
Go Ta
=.
in
Ze
Chäteau La Bernede Grand Poujeaux: duurzaamheid troef
In het hart van de smalle, 12 km lange Bordeaux-appellatie Moulis-en-Médoc ligt Château La Bernède Grand Poujeaux. Het is een
familiebedrijf dat van duurzaamheid zijn stokpaardje gemaakt heeft om complexe wijnen met karakter te maken. We zoomen in
op een domein dat meespeelt met de grote jongens.
In 1967 kocht de familie Cordonnier een wijndomein in Moulis-en-
het dan weer meer voor de warme kiezelrijke bodem. Die twee grote
Médoc. Naast Château Dutruch Grand Poujeaux hoorden er ook een
druivensoorten van Bordeaux worden aangevuld met cabernet franc
paar percelen bij van Château La Bernède Grand Poujeaux. De familie
en petit verdot.
besloot beide wijngaarden niet samen te vinifiëren. Waarom niet? De
wijngaarden van Bernède liggen op het beste terroir van Moulis,
De vinificatie staat gerant voor soepele tannines en zorgt ervoor dat
het fruit behouden blijft (een relatief korte maceratie, een maximale
namelijk de lieu-dit Poujeaux. De bodem bestaat daar voor het grootste
temperatuur van 26 °C). Het klassieke rijpingsproces respecteert de
deel uit een dikke laag garonnekiezels: zand, grind en kiezels die uit
de Pyreneeën zijn meegevoerd via de stroom van de Garonne.
karakteristieken van elk millesime. De helft van de wijn rijpt in vaten
van Franse eik van 400 en 225 liter die elke drie jaar vernieuwd
worden. De andere helft rijpt in terracotta amforen en betonnen
Wijnbouw met respect voor de natuur
Vandaag is het Jean-Baptiste, van de tweede generatie Cordonniers,
vaten. Dankzij die rijping kan het hout het fruit ondersteunen zonder
die het domein in harmonie met de natuur beheert. Hij doet dat
het te overheersen, terwijl de amfoor een zilte toets toevoegt.
samen met zijn zoon Théophile. De wijngaard van het chateau maakt
deel uit van een complex ecosysteem: knotwilgen en hagen zorgen
Een samenwerking in steen gebeiteld
voor een grote biodiversiteit en een betere watercirculatie. Tussen de
Het belang dat de familie Cordonnier hecht aan duurzaamheid, is
ook terug te vinden in hun samenwerkingen. 50 jaar geleden kocht
rijen wijnstokken absorberen de planten het wateroverschot. Vader
en zoon combineren biologische teelt met nieuwe technieken in de
Jo Colruyt zijn eerste vaten Château La Bernède Grand Poujeaux
strijd tegen schadelijke insecten. Zo garanderen ze duurzame en
om die in de kelders van Colruyt in Halle zelf te bottelen. Vanaf de
jaren 1980 wordt de wijn gebotteld in het chateau. Het wederzijdse
milieuvriendelijke wijnbouw.
vertrouwen tussen de twee partners is uitgegroeid tot een langdurige
De percelen zijn beplant met de meest geschikte druivensoorten:
samenwerking die zeker niet zal verwateren.
merlot groeit in koele klei-kalkbodem, cabernet sauvignon heeft
ok Met 88 XTRA.
Ons vakmanschap drink je met verstand.
oetan erp,