Colruyt - Folder van 02.06.2021 tot 15.06.2021 - Pagina 1
Hier is pagina 1 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 02.06.2021 tot 15.06.2021.

Hier is pagina 1 van 8 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 02.06.2021 tot 15.06.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.Colruyt - Folder van 02.06.2021 tot 15.06.2021 - Pagina 1
as Uitzonderlijke flessen, we LL voor u geselecteerd Zin om een originele gin, een verrassende rum of een uitzonderlijke whisky te proeven na een lange werkdag? Op zoek naar een unieke champagne, een wijn vol klasse of een plezierbier om (uzelf) mee te trakteren? Bij Colruyt vindt u een ruime selectie aan dranken van topniveau, speciaal voor u geselecteerd door onze experten. Volg de gids! AD tr = \ At à A Château La Bernède at re Ì Grand Poujeaux 2016 g | | A.O.P. Moulis-en-Medoc “= Va merlot, cabernet sauvignon, | u cabernet franc ni A ra De intens fruitig met een streepje hout ë LA soepel, fruitig, kruidig, opnieuw licht 3 houtig, rijpe en goed versmolten tannines Ald vlees, zachte kazen nog 3 à 5 jaar De $ HSE Go Ta =. in Ze Chäteau La Bernede Grand Poujeaux: duurzaamheid troef In het hart van de smalle, 12 km lange Bordeaux-appellatie Moulis-en-Médoc ligt Château La Bernède Grand Poujeaux. Het is een familiebedrijf dat van duurzaamheid zijn stokpaardje gemaakt heeft om complexe wijnen met karakter te maken. We zoomen in op een domein dat meespeelt met de grote jongens. In 1967 kocht de familie Cordonnier een wijndomein in Moulis-en- het dan weer meer voor de warme kiezelrijke bodem. Die twee grote Médoc. Naast Château Dutruch Grand Poujeaux hoorden er ook een druivensoorten van Bordeaux worden aangevuld met cabernet franc paar percelen bij van Château La Bernède Grand Poujeaux. De familie en petit verdot. besloot beide wijngaarden niet samen te vinifiëren. Waarom niet? De wijngaarden van Bernède liggen op het beste terroir van Moulis, De vinificatie staat gerant voor soepele tannines en zorgt ervoor dat het fruit behouden blijft (een relatief korte maceratie, een maximale namelijk de lieu-dit Poujeaux. De bodem bestaat daar voor het grootste temperatuur van 26 °C). Het klassieke rijpingsproces respecteert de deel uit een dikke laag garonnekiezels: zand, grind en kiezels die uit de Pyreneeën zijn meegevoerd via de stroom van de Garonne. karakteristieken van elk millesime. De helft van de wijn rijpt in vaten van Franse eik van 400 en 225 liter die elke drie jaar vernieuwd worden. De andere helft rijpt in terracotta amforen en betonnen Wijnbouw met respect voor de natuur Vandaag is het Jean-Baptiste, van de tweede generatie Cordonniers, vaten. Dankzij die rijping kan het hout het fruit ondersteunen zonder die het domein in harmonie met de natuur beheert. Hij doet dat het te overheersen, terwijl de amfoor een zilte toets toevoegt. samen met zijn zoon Théophile. De wijngaard van het chateau maakt deel uit van een complex ecosysteem: knotwilgen en hagen zorgen Een samenwerking in steen gebeiteld voor een grote biodiversiteit en een betere watercirculatie. Tussen de Het belang dat de familie Cordonnier hecht aan duurzaamheid, is ook terug te vinden in hun samenwerkingen. 50 jaar geleden kocht rijen wijnstokken absorberen de planten het wateroverschot. Vader en zoon combineren biologische teelt met nieuwe technieken in de Jo Colruyt zijn eerste vaten Château La Bernède Grand Poujeaux strijd tegen schadelijke insecten. Zo garanderen ze duurzame en om die in de kelders van Colruyt in Halle zelf te bottelen. Vanaf de jaren 1980 wordt de wijn gebotteld in het chateau. Het wederzijdse milieuvriendelijke wijnbouw. vertrouwen tussen de twee partners is uitgegroeid tot een langdurige De percelen zijn beplant met de meest geschikte druivensoorten: samenwerking die zeker niet zal verwateren. merlot groeit in koele klei-kalkbodem, cabernet sauvignon heeft ok Met 88 XTRA. Ons vakmanschap drink je met verstand. oetan erp,
Colruyt - Folder van 02.06.2021 tot 15.06.2021 - Pagina 1