Colruyt - Folder van 24.02.2021 tot 09.03.2021 - Pagina 2




Hier is pagina 2 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 24.02.2021 tot 09.03.2021.



Pagina : 1 2 3 4
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

m

ER

we

Makkelijk kiezen

Et

a

NS

#

Wist u dat”?

De

et

\

fr

Filet of haasje?

D

Het zalmhaasje is het dikke stuk dat van halverwege de

x

zalm tot aan de kop wordt afgesneden. Het wordt ook

Se

>

wel het ruggenstuk genoemd en is ideaal om (met of

Si

zonder vel) te bakken in de pan of de oven. De zalmfilet

23

is het minder dikke deel van de zalm, dat loopt tot aan

fe

het puntje en ook wel het staartstuk genoemd wordt. Het

is ook prima om te bakken, maar wordt vaker gebruikt om

We

NS

hr

Fr

3

EB

klaar te maken in kleinere stukken.

m

2

Het vlees van de zalm ís altijd roze.

À

Die kleur dankt de vis aan zijn voedsel.

5

Zalm neemt een carotenoïde antioxidant op uit zijn

voedsel. Carotenoïden geven kleur aan het weefsel van

Zalmhaasje

heel wat organismen. Er zijn meer dan 600 van nature

Be.

voorkomende carotenoïden geïdentificeerd in planten

U

en dieren, gaande van tomaten tot zelfs flamingo's. De

wilde zalm eet kleine visjes en schaaldieren (bvb.

Fi;

garnalen) en krijgt de carotenoïden uit de pantsers

a

A

van die schaaldieren. De carotenoïden in het voer van

=

ES

gekweekte zalm worden gemaakt door onder andere

>

gist en algen

<

a

#

di

5,

2

Zalm is een vette vis,

ge

rijk aan omega 3-vetzuren.

Omega 3-vetzuren zijn essentieel voor een evenwichtig

pe

voedingspatroon. Ons lichaam kan die vetzuren

zelf onvoldoende aanmaken en dus moeten we ze uit

ds

Li

Ra

ee

voeding halen. Er wordt dan ook aangeraden om twee

3

keer per week vis te eten als onderdeel van een gezond

eetpatroon. Bij voorkeur is dat 1 keer magere en 1 keer

vette vis, zalm is ideaal.

"Ee

Veerle,

Atlantische zelmhaasjes

kwaliteitsverantwoordelike

TA 10StukS+ 1,5 kg

28,60 «x;

Zalmforel

ee

asc

A

537stuls + 1kg

zu

N

8,50 en:

4

Al

N

get

auf

ts

La

or

Mi

bont

mon

vent

EA

2

%

rs

Belo

Boni Selection

>

ES

Zalmfilers

Filets de saumon

Win

EN

alle diepvrieszalm

ide

pre

En

jr

Il

m

Ee

a

Fat

is

4

Bat

asc

LC

ee)

7

Lt

-15

v/d

1

NP

Sockeye-zalmporties,

Atlantische zalmporties

Bio Atlantische zalmfilets

Atlantische zalmfilets

Astuks 6008

1ostuks 1 kg

TA 10StukS+ 1,5 kg

vanaf 1 verpakking

19,95 e 525 ens)

19,49:

34,50 ene

24 7 ele

©

Omdatwe atijdr

en op de pen en promis in de andere

en

zijn dan in deze ol

winkelbezoek raadplegen via de

ie

r.

De kort

en

ne ae Le ende

vertoon van uw Xa

groe vinllsin a

dt 3 al

ze prijzen in uw winkel kan

u geen kansen.

MZ laagste prijzen EI