Colruyt - Folder van 06.10.2021 tot 19.10.2021 - Pagina 4




Hier is pagina 4 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 06.10.2021 tot 19.10.2021.



Pagina : 1 2 3 4
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Makkelijk kiezen

"=

In

Kwalitatief wild

Naast lokaal is kwaliteit een belangrijke waarde

ECC

A

ff

voor Colruyt. Controles en een optimale bewaring

L ‚koken

N

van de koudeketting spelen daarbij een grote

rol, legt Didier uit. “De geschoten dieren worden

5

be

in gekoelde vrachtwagens getransporteerd naar

x

=

A

NS

onze fabriek in Bastogne. Daar worden de dieren

=

A

aan een eerste keuring onderworpen door een

&

AL

inspecteur van het Federaal Agentschap voor de

Se

Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Nadien

=

Nn

worden de stukken versneden, vacuüm verpakt

Nd

\

A

en zin ze klaar om naar onze fabriek in Roeselare

4

te gaan. Daar worden ze verder versneden tot

gebraad, steak, filet en stoofvlees. Tijdens het

proces zijn er verschillende controles. Het vlees

kan bovendien altijd perfect getraceerd worden.

Zo weet u zeker dat het wild dat u op het menu

zet van de beste kwaliteit is.

Lo

De

ze

Voor elk wat wils

In uw Colruyt-winkel vindt u 3 soorten groot wild:

hert, ree en everzwijn. Elk soort wild heeft haar



“2

eigen unieke smaak. Zo is hert heel mager,

4

donkerrood en mals. Het vlees van ree is lichter

Le

&

LES

er

rood en heeft een verfijnde structuur. Dit staat

gerant voor heel zacht, mals en verfijnd vlees.

KES

à

Vlees van everzwijn is eerder lichtroze met ietwat

vet erin. Ree en hert zijn zachter van smaak, terwijl

A



everzwijn een meer uitsproken wildsmaak heeft.

Hebt u nog vragen over de bereiding van wild?

e

Vraag ernaar bij uw Colruyt-beenhouwer! Hij of zij

if

helpt u met plezier verder.

Reeragout met bier en knolselderpuree

Voor 4 personen

N

7

» Doe 1 grote ui en 2 teentjes knoflook fijngesnipperd in een kom,

samen met 33 cl donker abdijbier, 2 dl wildfond, 5 jeneverbessen,

1/2 koffiel. gedroogde tijm en zwarte peper. Voeg 1 kg reeragout

(beenhouwerij) toe en laat 12 u. marineren in de koelkast.

5

Re

Bi

ii

if

» Haal het vlees uit de marinade, dep droog en bak aan alle kanten

4

goudbruin in 1 eetl. boter. Kruid met peper en zout. Voeg 1 ui en

a

3 teentjes knoflook grofgehakt toe. Zeef de marinade en voeg ook

toe. Laat 1 u. sudderen op een zacht vuur. Doe er 1 bosje rapen in

halvemaantjes en 3 wortelen in blokjes bij en laat nog 30 min. garen.

Eil ads

» Kook 1 knolselder in stukken 15 à 20 min. gaar in 3 dl melk. Kook



“4

800 g aardappelen in stukken 20 min. gaar in lichtgezouten water.

Giet af en pureer samen met de knolselder en een beetje gekookte melk.

Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

» Meng 1 eetl. mosterd onder de reeragout en kruid met peper en zout.

Werk af met 1/2 bosje grofgehakte platte peterselie.

Het vlees van

hert is mals

A

en heeft een

Nog meer inspiratie nodig?

uitgesproken

Ontdek al onze recepten met wild op

wildsmaak.

colruyt.be/lekkerkoken

Omdat weatidre

en op de pen en promis in de andere

NE RE en

zijn dan in deze ol

winkelbezoek raadplegen via de

ie

r.

De kort

en

ne ae Le ende

vertoon van uw Xa

egte vilein

dt 3 al

ze prijzen in uw winkel kan

u geen kans

MZ laagste prijzen