Colruyt - Folder van 06.10.2021 tot 19.10.2021 - Pagina 4
Hier is pagina 4 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 06.10.2021 tot 19.10.2021.
Pagina :
1
2
3
4
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Makkelijk kiezen
"=
In
Kwalitatief wild
Naast lokaal is kwaliteit een belangrijke waarde
ECC
A
ff
voor Colruyt. Controles en een optimale bewaring
L ‚koken
N
van de koudeketting spelen daarbij een grote
rol, legt Didier uit. “De geschoten dieren worden
5
be
in gekoelde vrachtwagens getransporteerd naar
x
=
A
NS
onze fabriek in Bastogne. Daar worden de dieren
=
A
aan een eerste keuring onderworpen door een
&
AL
inspecteur van het Federaal Agentschap voor de
Se
Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Nadien
=
Nn
worden de stukken versneden, vacuüm verpakt
Nd
\
A
en zin ze klaar om naar onze fabriek in Roeselare
4
te gaan. Daar worden ze verder versneden tot
gebraad, steak, filet en stoofvlees. Tijdens het
proces zijn er verschillende controles. Het vlees
kan bovendien altijd perfect getraceerd worden.
Zo weet u zeker dat het wild dat u op het menu
zet van de beste kwaliteit is.
Lo
De
ze
Voor elk wat wils
In uw Colruyt-winkel vindt u 3 soorten groot wild:
hert, ree en everzwijn. Elk soort wild heeft haar
€
“2
eigen unieke smaak. Zo is hert heel mager,
4
donkerrood en mals. Het vlees van ree is lichter
Le
&
LES
er
rood en heeft een verfijnde structuur. Dit staat
gerant voor heel zacht, mals en verfijnd vlees.
KES
à
Vlees van everzwijn is eerder lichtroze met ietwat
vet erin. Ree en hert zijn zachter van smaak, terwijl
A
’
everzwijn een meer uitsproken wildsmaak heeft.
Hebt u nog vragen over de bereiding van wild?
e
Vraag ernaar bij uw Colruyt-beenhouwer! Hij of zij
if
helpt u met plezier verder.
Reeragout met bier en knolselderpuree
Voor 4 personen
N
7
» Doe 1 grote ui en 2 teentjes knoflook fijngesnipperd in een kom,
samen met 33 cl donker abdijbier, 2 dl wildfond, 5 jeneverbessen,
1/2 koffiel. gedroogde tijm en zwarte peper. Voeg 1 kg reeragout
(beenhouwerij) toe en laat 12 u. marineren in de koelkast.
5
Re
Bi
ii
if
» Haal het vlees uit de marinade, dep droog en bak aan alle kanten
4
goudbruin in 1 eetl. boter. Kruid met peper en zout. Voeg 1 ui en
a
3 teentjes knoflook grofgehakt toe. Zeef de marinade en voeg ook
toe. Laat 1 u. sudderen op een zacht vuur. Doe er 1 bosje rapen in
halvemaantjes en 3 wortelen in blokjes bij en laat nog 30 min. garen.
Eil ads
» Kook 1 knolselder in stukken 15 à 20 min. gaar in 3 dl melk. Kook
€
“4
800 g aardappelen in stukken 20 min. gaar in lichtgezouten water.
Giet af en pureer samen met de knolselder en een beetje gekookte melk.
Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
» Meng 1 eetl. mosterd onder de reeragout en kruid met peper en zout.
Werk af met 1/2 bosje grofgehakte platte peterselie.
Het vlees van
hert is mals
A
en heeft een
Nog meer inspiratie nodig?
uitgesproken
Ontdek al onze recepten met wild op
wildsmaak.
colruyt.be/lekkerkoken
Omdat weatidre
en op de pen en promis in de andere
NE RE en
zijn dan in deze ol
winkelbezoek raadplegen via de
ie
r.
De kort
en
ne ae Le ende
vertoon van uw Xa
egte vilein
dt 3 al
ze prijzen in uw winkel kan
u geen kans
MZ laagste prijzen