Colruyt - Folder van 07.04.2021 tot 20.04.2021 - Pagina 4
Hier is pagina 4 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 07.04.2021 tot 20.04.2021.
Pagina :
1
2
3
4
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Makkelijk kiezen
Langzaam rijpende druiven
Het technische team van Gran Barón en de wijnmakers werken het
hele jaar hard om de beste druiven te laten groeien, met respect voor
Tips en tricks
het milieu. Dat gebeurt op meer dan 500 meter boven zeeniveau. De
Koelen
druiven profiteren daardoor van flinke temperatuurverschillen tussen
» U serveert schuimwijn het best op een temperatuur
warme dagen en koele nachten. Zo kunnen ze lang en traag rijpen
van 6 à 8 °C. Plaats hem dus niet te vroeg in de
en krijgen ze meer aroma, smaak en kleur.
ijsemmer, dan wordt hij te koud.
» Koel de fles een nachtje op voorhand in de
De natuur haar werk laten doen
koelkast. Hij koelt dan af tot zo'n 4 °C, wat ideaal is
Een belangrijke pijler van het bedrijf is 100 % traceerbaarheid.
angezien de schuimwijn na het serveren opnieuw wat
Dat heeft hen het IFS-certificaat (International Food Standard)
warmer zal worden.
opgeleverd. In de kelder is er weinig licht en zijn de temperatuur
en de vochtigheid constant. Zo kan de natuur in alle rust haar
Schenken
werk doen. Cava van Gran Barón rust minstens 12 maanden om
» Champagne moet langzaam en regelmatig
constante kwaliteit te garanderen. Zo worden de belletjes fijner en
uitgeschonken worden zodat het schuimkraagje zich
krijgt de cava een betere kwaliteit.
geleidelijk aan kan ontwikkelen. Dat lukt nog beter als u
champagne in 2 keer uitschenkt.
Iconische cava
» Hou de fles niet bij de hals vast, maar wel aan de
De Gran Barón Icónico is een nieuwe cava in de reeks. Hij wordt
bodem. Hou ze schuin zodat er minder bubbels verloren
gemaakt volgens de traditionele methode en rijpt eerst 5 maanden
gaan en minder schuim ontstaat.
op Franse eiken vaten en vervolgens nog minstens 9 maanden
» Vul het glas voor niet meer dan 2/3 om van de
op de fles.
aroma's te kunnen genieten.
Het resultaat is een complexe maar heel verfijnde neus met
Bewaren
een perfect evenwicht tussen subtiele houtaroma’s en aroma's
» De meeste schuimwijnen kraakt u het best binnen een
van wit fruit. In de mond zorgen de fijne belletjes voor een zekere
jaar na aankoop. Champagnes zijn wel een tweetal
complexiteit met zuren en fruitige noten, gecombineerd met
jaar houdbaar, al zijn er uitzonderingen die nog ronder
toetsen van vanille van de houtrijping. Bubbels om van te genieten
en aromatischer worden wanneer ze langer blijven
met uw bubbel, of om cadeau te geven aan wie u op dit moment niet
liggen.
kan zien.
» Sluit een geopende fles af met een champagnestop,
leg ze achterin de koelkast en zorg ervoor dat ze niet
kan bewegen. Zo blijven de bubbels in de fles. Drink ze
wel binnen de 3 dagen leeg.
meest
Wijnconsulent Olivier vertelt
LATTES LT ET TE
Dn
fi
grijk
at wij
pij
nt
ir
7
klante
a
akk
elij
Ie
m
n.
on
Ir
à
ma
Menke
10 ve RC kwaliteiten en
smaken,
PLA
w
wijt
in
Du
GRAN BARON
uit
m
wijn
|
=
GRAN BARON
INNEN
*
GRAN BARON
CAVA
|
=
||
Pl
Rosé brut
=
75d
Reserva brut
ITEM Bio brut
75d
75c
A
hen
7,79 ecozsen
7,25 eosrev
6,79 « oos en)
Gran Barón
-15 %*
-25 Yo*
Marta Vidal, de C
) van Vallformosa
volledig assortiment
vanaf 3 flessen
op 2 flessen
Omdat weatidre
en op de pen en promis in de andere
NE RE en
zijn dan in deze ol
winkelbezoek raadplegen via de
ie
r.
De kort
en
ne ae Le ende
vertoon van uw Xa
egte vilein
dt 3 al
ze prijzen in uw winkel kan
u geen kansen.
MZ laagste prijzen