Colruyt - Folder van 07.04.2021 tot 20.04.2021 - Pagina 4




Hier is pagina 4 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 07.04.2021 tot 20.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Makkelijk kiezen

Langzaam rijpende druiven

Het technische team van Gran Barón en de wijnmakers werken het

hele jaar hard om de beste druiven te laten groeien, met respect voor

Tips en tricks

het milieu. Dat gebeurt op meer dan 500 meter boven zeeniveau. De

Koelen

druiven profiteren daardoor van flinke temperatuurverschillen tussen

» U serveert schuimwijn het best op een temperatuur

warme dagen en koele nachten. Zo kunnen ze lang en traag rijpen

van 6 à 8 °C. Plaats hem dus niet te vroeg in de

en krijgen ze meer aroma, smaak en kleur.

ijsemmer, dan wordt hij te koud.

» Koel de fles een nachtje op voorhand in de

De natuur haar werk laten doen

koelkast. Hij koelt dan af tot zo'n 4 °C, wat ideaal is

Een belangrijke pijler van het bedrijf is 100 % traceerbaarheid.

angezien de schuimwijn na het serveren opnieuw wat

Dat heeft hen het IFS-certificaat (International Food Standard)

warmer zal worden.

opgeleverd. In de kelder is er weinig licht en zijn de temperatuur

en de vochtigheid constant. Zo kan de natuur in alle rust haar

Schenken

werk doen. Cava van Gran Barón rust minstens 12 maanden om

» Champagne moet langzaam en regelmatig

constante kwaliteit te garanderen. Zo worden de belletjes fijner en

uitgeschonken worden zodat het schuimkraagje zich

krijgt de cava een betere kwaliteit.

geleidelijk aan kan ontwikkelen. Dat lukt nog beter als u

champagne in 2 keer uitschenkt.

Iconische cava

» Hou de fles niet bij de hals vast, maar wel aan de

De Gran Barón Icónico is een nieuwe cava in de reeks. Hij wordt

bodem. Hou ze schuin zodat er minder bubbels verloren

gemaakt volgens de traditionele methode en rijpt eerst 5 maanden

gaan en minder schuim ontstaat.

op Franse eiken vaten en vervolgens nog minstens 9 maanden

» Vul het glas voor niet meer dan 2/3 om van de

op de fles.

aroma's te kunnen genieten.

Het resultaat is een complexe maar heel verfijnde neus met

Bewaren

een perfect evenwicht tussen subtiele houtaroma’s en aroma's

» De meeste schuimwijnen kraakt u het best binnen een

van wit fruit. In de mond zorgen de fijne belletjes voor een zekere

jaar na aankoop. Champagnes zijn wel een tweetal

complexiteit met zuren en fruitige noten, gecombineerd met

jaar houdbaar, al zijn er uitzonderingen die nog ronder

toetsen van vanille van de houtrijping. Bubbels om van te genieten

en aromatischer worden wanneer ze langer blijven

met uw bubbel, of om cadeau te geven aan wie u op dit moment niet

liggen.

kan zien.

» Sluit een geopende fles af met een champagnestop,

leg ze achterin de koelkast en zorg ervoor dat ze niet

kan bewegen. Zo blijven de bubbels in de fles. Drink ze

wel binnen de 3 dagen leeg.

meest

Wijnconsulent Olivier vertelt

LATTES LT ET TE

Dn

fi

grijk

at wij

pij

nt

ir

7

klante

a

akk

elij

Ie

m

n.

on

Ir

à

ma

Menke

10 ve RC kwaliteiten en

smaken,

PLA

w

wijt

in

Du

GRAN BARON

uit

m

wijn

|

=

GRAN BARON

INNEN

*

GRAN BARON

CAVA

|

=

||

Pl

Rosé brut

=

75d

Reserva brut

ITEM Bio brut

75d

75c

A

hen

7,79 ecozsen

7,25 eosrev

6,79 « oos en)

Gran Barón

-15 %*

-25 Yo*

Marta Vidal, de C

) van Vallformosa

volledig assortiment

vanaf 3 flessen

op 2 flessen

Omdat weatidre

en op de pen en promis in de andere

NE RE en

zijn dan in deze ol

winkelbezoek raadplegen via de

ie

r.

De kort

en

ne ae Le ende

vertoon van uw Xa

egte vilein

dt 3 al

ze prijzen in uw winkel kan

u geen kansen.

MZ laagste prijzen