Colruyt - Folder van 07.04.2021 tot 20.04.2021 - Pagina 1
Hier is pagina 1 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 07.04.2021 tot 20.04.2021.
Pagina :
1
2
3
4
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
15
y
mu
A
hi
fi
Meer weten, makkelijk kiezen:
&
schuimwijn
Champagne, cava, crémant, prosecco … al onze bubbels zijn uitermate geschikt als
aperitief of om mee te klinken bij speciale gelegenheden. Maar de ene bubbel is de
andere niet, ze hebben allemaal hun unieke smaak. Bij Colruyt bieden we u graag een
==
waaier aan mogelijkheden, natuurlijk voor de laagste prijzen. En u helpen kiezen? Dat
doen we ook met veel plezier!
Waarom kiezen voor …
u.
Champagne
6
Met
» Gecontroleerde én beschermde herkomstbepaling. Enkel
Ws
bubbels uit de champagnestreek mogen ‘champagne’ genoemd
Ei
worden.
» Van de meer dan 300 wijngemeenten in de streek zijn er
42 geklasseerd als ‘Premier Cru“ en 17 als ‘Grand Cru’,
waaronder Avize en Tours-sur-Mame.
» Gemaakt volgens de méthode traditionnelle (of méthode
ar
‚a
champenoise). De koolzuurbelletjes ontstaan tijdens een
tweede gisting in de fles. De rijping duurt min. 15 maanden,
waarvan 12 maanden sur lattes. Een millésimé rijpt min. 3 jaar.
» De 3 meest voorkomende druivensoorten zijn chardonnay,
pinot noir en pinot meunier.
|
ld
%
Cava
» Spaanse schuimwijn met een erkende herkomst (D.O)
;
maar zonder precieze oorsprong. Cava kan overal in Spanje
gemaakt worden. Al onze cava's komen wel voor 100 % uit
Catalonië. Dat is het historische en meest kwalitatieve
|
gebied voor cava.
|
» Gemaakt volgens de metodo tradicional, met een rijping van
4
min. 9 maanden voor een brut, min. 18 maanden voor een
reserva en min. 30 maanden voor een gran reserva.
» Wordt vooral gemaakt van xarel-lo, parellada en macabeo.
Crémant
> Appellation d'Origine Protégée: crémant mag enkel
gemaakt worden in 8 Franse regio's, 1 Luxemburgse en
1 Belgische.
» Ook gemaakt volgens de méthode traditionnelle en met een
rijping van min. 12 maanden op latten.
27:30: G667 en)
» Kan gemaakt worden van verschillende druivensoorten,
Champagne Montaudon
afhankelijk van de regio.
Blanc de Noirs
brut
IN
75d
Prosecco
Pinot noir
» Italiaanse schuimwijn (vino spumante) uit het noordoosten
aroma's van rood fruit en
van Italië, voornamelijk Veneto en een deel uit Friuli.
brioche
> Met D.0.C.-klassering, of D.0.C.G. (superieure kwaliteit) voor
© gestructureerd, aangename
bv. Valdobbiadene.
vlezige toets, heel verfijnd
» Gemaakt van de druivensoort glera, en sinds eind vorig jaar ook
aperitief, verfijnde vis
(zeebaars), schaaldieren
van pinot noir voor prosecco rosé.
» Wordt het vaakst gemaakt volgens de charmat-methode:
de tweede gisting van 60 dagen in gesloten inox cuves, en niet
or
in de fles. Dat maakt prosecco over het algemeen fruitiger.
a]
Ons vakmanschap drink je met verstand
EL... EE