Colruyt - Folder van 07.04.2021 tot 20.04.2021 - Pagina 1




Hier is pagina 1 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 07.04.2021 tot 20.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

15

y

mu

A

hi

fi

Meer weten, makkelijk kiezen:

&

schuimwijn

Champagne, cava, crémant, prosecco … al onze bubbels zijn uitermate geschikt als

aperitief of om mee te klinken bij speciale gelegenheden. Maar de ene bubbel is de

andere niet, ze hebben allemaal hun unieke smaak. Bij Colruyt bieden we u graag een

==

waaier aan mogelijkheden, natuurlijk voor de laagste prijzen. En u helpen kiezen? Dat

doen we ook met veel plezier!

Waarom kiezen voor …

u.

Champagne

6

Met

» Gecontroleerde én beschermde herkomstbepaling. Enkel

Ws

bubbels uit de champagnestreek mogen ‘champagne’ genoemd

Ei

worden.

» Van de meer dan 300 wijngemeenten in de streek zijn er

42 geklasseerd als ‘Premier Cru“ en 17 als ‘Grand Cru’,

waaronder Avize en Tours-sur-Mame.

» Gemaakt volgens de méthode traditionnelle (of méthode

ar

‚a

champenoise). De koolzuurbelletjes ontstaan tijdens een

tweede gisting in de fles. De rijping duurt min. 15 maanden,

waarvan 12 maanden sur lattes. Een millésimé rijpt min. 3 jaar.

» De 3 meest voorkomende druivensoorten zijn chardonnay,

pinot noir en pinot meunier.

|

ld

%

Cava

» Spaanse schuimwijn met een erkende herkomst (D.O)

;

maar zonder precieze oorsprong. Cava kan overal in Spanje

gemaakt worden. Al onze cava's komen wel voor 100 % uit

Catalonië. Dat is het historische en meest kwalitatieve

|

gebied voor cava.

|

» Gemaakt volgens de metodo tradicional, met een rijping van

4

min. 9 maanden voor een brut, min. 18 maanden voor een

reserva en min. 30 maanden voor een gran reserva.

» Wordt vooral gemaakt van xarel-lo, parellada en macabeo.

Crémant

> Appellation d'Origine Protégée: crémant mag enkel

gemaakt worden in 8 Franse regio's, 1 Luxemburgse en

1 Belgische.

» Ook gemaakt volgens de méthode traditionnelle en met een

rijping van min. 12 maanden op latten.

27:30: G667 en)

» Kan gemaakt worden van verschillende druivensoorten,

Champagne Montaudon

afhankelijk van de regio.

Blanc de Noirs

brut

IN

75d

Prosecco

Pinot noir

» Italiaanse schuimwijn (vino spumante) uit het noordoosten

aroma's van rood fruit en

van Italië, voornamelijk Veneto en een deel uit Friuli.

brioche

> Met D.0.C.-klassering, of D.0.C.G. (superieure kwaliteit) voor

© gestructureerd, aangename

bv. Valdobbiadene.

vlezige toets, heel verfijnd

» Gemaakt van de druivensoort glera, en sinds eind vorig jaar ook

aperitief, verfijnde vis

(zeebaars), schaaldieren

van pinot noir voor prosecco rosé.

» Wordt het vaakst gemaakt volgens de charmat-methode:

de tweede gisting van 60 dagen in gesloten inox cuves, en niet

or

in de fles. Dat maakt prosecco over het algemeen fruitiger.

a]

Ons vakmanschap drink je met verstand

EL... EE