Colruyt - Folder van 14.07.2021 tot 27.07.2021 - Pagina 4
Hier is pagina 4 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 14.07.2021 tot 27.07.2021.
Pagina :
1
2
3
4
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Makkelijk kiezen
Kwalitatief rundvlees
Bovendien hebben we meer impact op de
Hoe
kwaliteit van het rundvlees dat we aanbieden in
onze winkels en kunnen we beter inspelen op de
bakt u een steak?
wensen van onze klanten. Dankzij de structurele
samenwerking beogen we een meer duurzame
productie van rundvlees met een betere kwaliteit. Dit
betekent dat de veehouders maximaal werken met
De baktijd van een steak is geen exacte
lokaal geteelde voedergewassen om hun dieren
optimaal te voederen. Zo kan u zeker zijn van een
wetenschap. Het hangt af van de grootte,
lekker en kwaliteitsvol stukje rundvlees op uw bord.
dikte en structuur van het stukje vlees.
Meerwaarde door directe samenwerking
Ook de pan en de baktemperatuur hebben
invloed
Daarnaast komt een groot deel van ons rundvlees
nog via de gewone voedselketen, waarbij we
geen rechtstreeks contact hebben. Het is niet de
bedoeling om deze ketens te schrappen, maar om
de meerwaarde uit onze directe samenwerking in
te zetten voor de hele keten.
hs
ekker
3. Jurgen met een van de kwekers waarmee we
Koken
samenwerken. Samen zorgen we voor een optimale
kwaliteit.
Bakwijzen:
Bleu (felrood): rauw vanbinnen, maar warm.
Bak 1 min. aan elke kant.
Saignant (rood): rood vanbinnen en heel sappig.
t
Bak 1 à 2 min. aan elke kant.
I
Le
À point (medium): roze vanbinnen.
rene
Bak 3 à 4 min. aan elke kant.
+
Bien cuit (doorbakken): niet meer roze vanbinnen.
Au
Bak 5 min. aan elke kant.
ni
Stappenplan:
bl
jk
1 Haal het vlees 1 u. van tevoren uit de koelkast. Dep het droog
ip
met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.
2 Laat boter smelten op een middelmatig vuur. Als de boter bruin
begint te kleuren, kan u beginnen met bakken.
Û
3 Draai het vlees niet steeds om, dat onderbreekt het gaarproces.
kl
4 Pri
niet in het vlees, maar gebruik een tang of spatel om het om
te draaien.
5 Schroei de biefstuk in 2 à 3 min. aan elke kant dicht. Bak eventueel
nog verder naar smaak.
6 Laat de biefstuk rusten op een bord afgedekt met aluminiumfolie.
7 Snij het vlees tegen de vezelrichting in (dat zijn de draadjes die
door het vlees lopen). Daardoor zal uw biefstuk nog malser aanvoelen.
Meer inspiratie?
Ontdek al onze recepten met rundvlees op
|
colruyt.be/lekkerkoken
Rundvlees komt voor 35 % van de
producentenorganisaties waarmee we
rechtstreeks samenwerken. De landbouwers
krijgen hierdoor meer stabiliteit en financiële
stap
zekerheid. Zo dragen we bij aan een betere
voor
samenleving, stap voor stap.
stap
Omdat weatidre
renqp de ue en promotie in de andere
Steck kunnen de pin in a Coryn ne
zijn dan in deze ol
nkebemek raadplegen via de RC
ie
r.
De kort
ne ae Le ende
vertoon van uw Xa
groe vant in a
een Ri, and
ze prijzen in uw winkel kan u
Blu geen kansen
MZ laagste prijzen