Colruyt - Folder van 14.07.2021 tot 27.07.2021 - Pagina 4




Hier is pagina 4 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 14.07.2021 tot 27.07.2021.



Pagina : 1 2 3 4
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Makkelijk kiezen

Kwalitatief rundvlees

Bovendien hebben we meer impact op de

Hoe

kwaliteit van het rundvlees dat we aanbieden in

onze winkels en kunnen we beter inspelen op de

bakt u een steak?

wensen van onze klanten. Dankzij de structurele

samenwerking beogen we een meer duurzame

productie van rundvlees met een betere kwaliteit. Dit

betekent dat de veehouders maximaal werken met

De baktijd van een steak is geen exacte

lokaal geteelde voedergewassen om hun dieren

optimaal te voederen. Zo kan u zeker zijn van een

wetenschap. Het hangt af van de grootte,

lekker en kwaliteitsvol stukje rundvlees op uw bord.

dikte en structuur van het stukje vlees.

Meerwaarde door directe samenwerking

Ook de pan en de baktemperatuur hebben

invloed

Daarnaast komt een groot deel van ons rundvlees

nog via de gewone voedselketen, waarbij we

geen rechtstreeks contact hebben. Het is niet de

bedoeling om deze ketens te schrappen, maar om

de meerwaarde uit onze directe samenwerking in

te zetten voor de hele keten.

hs

ekker

3. Jurgen met een van de kwekers waarmee we

Koken

samenwerken. Samen zorgen we voor een optimale

kwaliteit.

Bakwijzen:

Bleu (felrood): rauw vanbinnen, maar warm.

Bak 1 min. aan elke kant.

Saignant (rood): rood vanbinnen en heel sappig.

t

Bak 1 à 2 min. aan elke kant.

I

Le

À point (medium): roze vanbinnen.

rene

Bak 3 à 4 min. aan elke kant.

+

Bien cuit (doorbakken): niet meer roze vanbinnen.

Au

Bak 5 min. aan elke kant.

ni

Stappenplan:

bl

jk

1 Haal het vlees 1 u. van tevoren uit de koelkast. Dep het droog

ip

met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.

2 Laat boter smelten op een middelmatig vuur. Als de boter bruin

begint te kleuren, kan u beginnen met bakken.

Û

3 Draai het vlees niet steeds om, dat onderbreekt het gaarproces.

kl

4 Pri

niet in het vlees, maar gebruik een tang of spatel om het om

te draaien.

5 Schroei de biefstuk in 2 à 3 min. aan elke kant dicht. Bak eventueel

nog verder naar smaak.

6 Laat de biefstuk rusten op een bord afgedekt met aluminiumfolie.

7 Snij het vlees tegen de vezelrichting in (dat zijn de draadjes die

door het vlees lopen). Daardoor zal uw biefstuk nog malser aanvoelen.

Meer inspiratie?

Ontdek al onze recepten met rundvlees op

|

colruyt.be/lekkerkoken

Rundvlees komt voor 35 % van de

producentenorganisaties waarmee we

rechtstreeks samenwerken. De landbouwers

krijgen hierdoor meer stabiliteit en financiële

stap

zekerheid. Zo dragen we bij aan een betere

voor

samenleving, stap voor stap.

stap

Omdat weatidre

renqp de ue en promotie in de andere

Steck kunnen de pin in a Coryn ne

zijn dan in deze ol

nkebemek raadplegen via de RC

ie

r.

De kort

ne ae Le ende

vertoon van uw Xa

groe vant in a

een Ri, and

ze prijzen in uw winkel kan u

Blu geen kansen

MZ laagste prijzen