Colruyt - Folder van 13.01.2021 tot 26.01.2021 - Pagina 3




Hier is pagina 3 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 13.01.2021 tot 26.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.



m

Val Dieu: smaakvol

Belgisch gevogelte

Al meer dan 15 jaar vindt u exclusief bij Colruyt kip van Val Die:

100 %

4

Belgisch en met mals en heerlijk vlees van uitzonderlijke kwa

Er zijn

twee soorten Val Dieu-kippen: de ‘traditionele’ kip en de maïskip. Wij

4

-

#

spraken met Mike Krantz, verantwoordelijk voor de kweek bij Val Dieu.

8.

+

Aandacht voor voeding

De 100 % plantaardige voeding van

de kippen wordt geproduceerd in de

artisanale molen van Hick te Val-Dieu,

"De Kippen van

ee]

met lokaal geproduceerde tarwe,

mais en soja. Die samenstelling wordt

Val Dieu zijn rijk

achteraf verrijkt met lijnzaadolie,

ER

waardoor het vlees rijk is aan omega

aan omega Senb,

ä

3 en 6. “De maïskippen krijgen op het

Gecontroleerde kwaliteit

einde van het kweekproces voeding

met 40 % maïs”, vertelt Mike. “Dat

Val Dieu werkt met een vijftiental

=

=

kwekerijen. “Onze kwekers volgen een

geeft het vlees een goudgele kleur en

maakt de smaak nog zachter. Onze

gedetailleerd lastenboek, dat de

oorsprong van het gevogelte verzekert,

maiskip is mijn persoonlijke favoriet.”

het welzijn van de dieren garandeert

Dierenwelzijn

en een respectvolle slachtmethode

De Val Dieu-kippen krijgen 56 dagen

oplegt”, stelt Mike. “In het familiale

tijd om te groeien. En er leven

slachthuis van Bertrix wordt nooit

maximaal 13 kippen per m2.

vlees aangeleverd dat niet uit de keten

Op 2 % van hun oppervlakte krijgen

komt. Zo kunnen we garanderen dat

4,

de kippen daglicht.

elke kip traceerbaar is, van het

Li

De 100 % plantaardige voeding wordt gemaakt

kippenvoer tot de consument.”

gj met een artisanale molen.

PER 00

ve

=

TUE EL. :

ty

ts

RQ TL

a

4

Een

=

>

à



2

6

Rx

Vod

\F

kl

a

N

Ÿ



à.

N

I

NS

ER

AN

nn:

N

ps

SL

4

I

a

Ee

,

=

4:

Le

2

Zu