Colruyt - Folder van 13.01.2021 tot 26.01.2021 - Pagina 3
Hier is pagina 3 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 13.01.2021 tot 26.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
”
m
Val Dieu: smaakvol
Belgisch gevogelte
Al meer dan 15 jaar vindt u exclusief bij Colruyt kip van Val Die:
100 %
4
Belgisch en met mals en heerlijk vlees van uitzonderlijke kwa
Er zijn
twee soorten Val Dieu-kippen: de ‘traditionele’ kip en de maïskip. Wij
4
-
#
spraken met Mike Krantz, verantwoordelijk voor de kweek bij Val Dieu.
8.
+
Aandacht voor voeding
De 100 % plantaardige voeding van
de kippen wordt geproduceerd in de
artisanale molen van Hick te Val-Dieu,
"De Kippen van
ee]
met lokaal geproduceerde tarwe,
mais en soja. Die samenstelling wordt
Val Dieu zijn rijk
achteraf verrijkt met lijnzaadolie,
ER
waardoor het vlees rijk is aan omega
aan omega Senb,
ä
3 en 6. “De maïskippen krijgen op het
Gecontroleerde kwaliteit
einde van het kweekproces voeding
met 40 % maïs”, vertelt Mike. “Dat
Val Dieu werkt met een vijftiental
=
=
kwekerijen. “Onze kwekers volgen een
geeft het vlees een goudgele kleur en
maakt de smaak nog zachter. Onze
gedetailleerd lastenboek, dat de
oorsprong van het gevogelte verzekert,
maiskip is mijn persoonlijke favoriet.”
het welzijn van de dieren garandeert
Dierenwelzijn
en een respectvolle slachtmethode
De Val Dieu-kippen krijgen 56 dagen
oplegt”, stelt Mike. “In het familiale
tijd om te groeien. En er leven
slachthuis van Bertrix wordt nooit
maximaal 13 kippen per m2.
vlees aangeleverd dat niet uit de keten
Op 2 % van hun oppervlakte krijgen
komt. Zo kunnen we garanderen dat
4,
de kippen daglicht.
elke kip traceerbaar is, van het
Li
De 100 % plantaardige voeding wordt gemaakt
kippenvoer tot de consument.”
gj met een artisanale molen.
PER 00
ve
=
TUE EL. :
ty
ts
RQ TL
a
4
Een
=
>
à
sé
2
6
Rx
Vod
\F
kl
a
N
Ÿ
‚
à.
N
I
NS
ER
AN
nn:
N
ps
SL
4
I
a
Ee
,
=
4:
Le
2
Zu