Colruyt - Folder van 06.10.2021 tot 19.10.2021 - Pagina 2




Hier is pagina 2 van 3 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 06.10.2021 tot 19.10.2021.



Pagina : 1 2 3
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

een

Van het seizoen

a

is te

Pastinaak

Nin

ce

schoonmaken

en klaarmaken

Rauw

Geraspte of in fijne reepjes gesneden pastinaak geeft

een heerlijke en subtiele toets aan uw salades. Probeer

ze bij knolselder, wortel, veldsla

Ook lekker met een

stukje varkensvlees, rundvlees of kip.

a ES

Koken

Snij de pastinaak in blokjes en kook ze + 15 min. in licht

gezouten water. U kan ze nadien eventueel pureren,

| &

met of zonder aardappelen. Voeg ook kerstomaten,

Ä

Provencaalse kruiden, verse kruiden (bieslook,

à

ee

peterselie) en zure room toe. Of ga voor krokante

spekjes. Pastinaakpuree is lekker met specerijen zoals

kaneel, gember of ras el hanout en past perfect bij

Verwijder de onderste en bovenste cm.

lamsvlees.

Schil de pastinaak met een dunschiller.

er Stoven

Smelt boter in een kookpot en stoof kleine stukjes

Ae

pastinaak + 20 min. op een zacht vuur. Kruid met peper

en zout.

2m

BR

za

Roosteren

Pastinaak is ideaal om te roosteren in de oven,

4%

5

eventueel samen met andere groenten zoals

X\

pompoen, koolraapjes of zoete aardappelen. Kruid

de groenten met salie, tijm en rozemarijn voor een

lekker ovengerecht. Past goed bij vlees en pasta op

Kd

smaak gebracht met gebakken pancetta of krokante

spekreepjes.

Rasp ze of snij ze in plakjes, reepjes of blokjes.

‘=

Frituren

Maak uw eigen pastinaakchips! Snij de pastinaak in heel

fijne schijfjes en bak ze 1 min. in de friteuse op 175 °C.

Laat uitlekken en strooi er wat grof zeezout over.

Î

FR

I

En voor de kids

X

Ook kinderen houden van pastinaak.

»

>

Maak bijvoorbeeld eens pastinaakfrietjes.

ss

Schil daarvoor de pastinaak en snij ze in staafjes.

D,

Kook 12 min. in lichtgezouten water en verdeel

=

in een ovenschaal samen met Provencaalse

kruiden, paprikapoeder, rozemarijn, peper en zout.

Besprenkel met olijfolie en zet 20 à 25 min. in een

voorverwarmde oven van 200 °C. Smullen maar!

Omdat weatidre

en op de pen en promis in de andere

NE RE en

zijn dan in deze ol

winkelbezoek raadplegen via de

ie

r.

De kort

en

ne ae Le ende

vertoon van uw Xa

egte vilein

dt 3 al

ze prijzen in uw winkel kan

u geen kansen.

ru

Æ laagste prijzen EL