Colruyt - Folder van 05.05.2021 tot 18.05.2021 - Pagina 3




Hier is pagina 3 van 3 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 05.05.2021 tot 18.05.2021.



Pagina : 1 2 3
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ar

hs

CUS

Croque geitenkaas met rabarberslaatje

+ Snij 3 stengels rabarber in stukken van 4 cm. Hak

a”

8 walnootpitten grof. Snij 1 komkommer in

Louer

halvemaantjes (verwijder eerst de zaadjes). Snij 1 bosje

radijzen in de lengte in 4. Snij de korsten van 8 sneetjes

vierkant bruin brood.

:

}_

.

Doe de rabarber in een ovenschaal en meng er

2 eetl. vloeibare honing onder. Zet + 15 min. in een

RK |

|

voorverwarmde oven op 200 °C. Meng 75 g rucola (hou

een beetje over) met de komkommer, de radijzen en de

14

walnoten.

.

Meng 2 eetl. olijfolie met 1 eetl. frambozenazijn en

ne

kruid met zwarte peper en Himalaya-zout.

.

Verdeel 4 sneetjes Ganda-ham over 4 sneetjes

brood. Schik er wat rucola op en verdeel er 150 g zachte

geitenkaas over. Bedek met de rest van het brood.

ad

.

Meng de dressing onder het slaatje en voeg de rabarber

toe. Kruid met peper en zout.

.

Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en

|

bak de croques 2 min. aan elke kant. Snij in 2 driehoeken

|

en serveer met het slaatje.

Mk

3

N

Tussendoortje

Broodpudding met rabarber

.

Kook 400 g rabarber (in stukken van =

3 cm) £ 2 min. in 1 di water en

=

huimspaan uit en verdeel over

50 g rietsuiker. Schep ze er met een SC!

le stukken).

‘een beboterde ovenschaal (laat

wat ruimte tussen al

TE

.

Doe 3 dl melk en 2,5 dl slagroom

(40 % V.G) in een kookpot Voeg

Jearoma toe. Breng aan de kook en

een snuifje zout en 1 buisje vanill

à

à

haal van het vuur.

Ke

.

Klop 3 eieren los samen met 100 g rietsuil

ker. Giet er de warme melk

‘en room over en meng goed.

1 biosinaasappel. Besmeer

.

Rasp de schil van 1 biolimoen en

250 g oud brood

met 250 g rico!

ta. Schik de sneetjes met de besmeerde

kant naar onder op

de rabarber en bestrooi met de citrus

szeste. Giet er de

en laat 30 min. trekken.

eiermengeling met een zeef over

a

Zet de ovenschaal in een diepe bal

kplaat en giet rondom kokend water tot de

ovenschaal ongeveer hal

If onderstaat. Zet

+ 45 min. in een voorverwarmde

de oven en laat nog 10 min. rusten. Bestrooi met

oven op 180 °C. Haal uit

met 250 g Griekse yoghurt.

2 eetl. bloemsuiker en serveer

J1

=!

=

El

Van rabarber-icetea



Waarom seizoensgroenten en -fruit eten?

tot rabarbercake

Kiest u voor seizoensgroenten en -fruit, dan kiest u voor de meeste smaak en vitamines.

Ontdek al onze recepten met

We willen u dan ook inspireren om dagelijks meer groenten en fruit op uw menu te zetten. Want

rabarber op

colruyt.be/lekkerkoken

elke dag 300 g groenten en 250 g fruit eten, dat is het advies van de Hoge Gezondheidsraad.

Meer weten over seizoensgroenten en -fruit? Surf naar colruyt.be/seizoenskalender

Zo dragen we samen bij aan een

betere gezondheid, stap voor stap.

(DE

sk Met 2E XTRA