Colruyt - Folder van 05.05.2021 tot 18.05.2021 - Pagina 2




Hier is pagina 2 van 3 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 05.05.2021 tot 18.05.2021.



Pagina : 1 2 3
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Van het seizoen

Fa

Rabarberweetjes

» Omdat rabarber vaak in zoete gerechten zit, wordt

e,

het door veel mensen beschouwd als fruit, maar

het is wel degelijk een groente.

ae

» Rabarber eet u het best niet meer dan twee keer

per week, want ze bevat veel oxaalzuur.

» Met het vocht dat vrijkomt tijdens het koken van

TE

rabarber kan u water een extra heerlijk smaakje

geven. Ook ideaal om ijs mee af te werken!

À

Crumble met rabarber

Rabarber

Snij 500 g rabarber in stukken van 2 cm en kook 5 min.

in water. Giet af en laat uitlekken. Meng er de zaadjes van

schoonmaken …

1 vanillestokje, 200 g diepgevroren frambozen en 2 eetl.

» Snij de onderste harde stukken van de stengels en

rietsuiker onder. Verdeel het rabarbermengsel over een

ingevette ovenschaal. Meng 50 g kokospoeder met 200 g

maak goed schoon onder koud water.

havermout, 2 eetl. vloeibare honing en 3 eetl. kokosolie.

» Trek eventueel de stugge draadjes van de stengels.

Verdeel over het fruit en zet + 20 min. in een voorverwarmde

» Snij de stengels in grote of kleine stukken,

oven, op 200 °C. Het volledige recept voor deze rabarber-

afhankelijk van de bereiding.

frambozencrumble vindt u op colruyt.be/lekkerkoken.

ns

nn

„en klaarmaken

fr



ben

Rauw

En

N

Snipper rauwe rabarber heel fijn of maak er linten van

met een dunschiller. Heerlijk in slaatjes. Ook lekker:

+

ji

a Br

un

staafjes rabarber om te dopen in suker, siroop of

=

1 |

honing,

ie

Koken

oO

Kook 8 à 12 min. in weinig water. Zo blijven kleur,

as.

vitamines en smaak het best behouden. De rabarber is

gaar als de stukken in vezels uit elkaar vallen. Graag wat

suiker erbij? Voeg die na het koken toe, dan proeft u

meteen hoeveel er nodig is.

En voor de kids …

Roosteren

» Als u rabarber verwerkt in een koud

|

gerecht, dan zal die minder zuur

Leg stukken van dezelfde grootte tegen elkaar in een

ï

ovenschaal en besprenkel met water. Bestrooi met

smaken. Zelfs als u ze hebt klaargemaakt

fijne suiker en zet + 20 min. in een voorverwarmde

met minder suiker.

» Verwerk eventueel wat ander fruit

oven, op 180 °C. Haal uit de oven en laat afkoelen

in de schaal. Ideaal voor slaatjes of desserten.

zoals appel, aardbei of abrikoos in uw

u.

(tiramisu, pannenkoeken, trifle ..). Ook lekker met

rabarbermoes.

extra smaakmakers zoals vanillearoma, gember,

» Staat er rauwe rabarber op het

kaneel, citroenzeste, rood fruit

Voeg ze toe voor het

menu? Laat de kinderen dan met een

roosteren.

dunschiller de slierten maken, want

alles wat je zelf doet, smaakt altijd zoveel

|

beter.

1

‘Omdat we altijd re

eren op de prijzen en promoties in de andere.

jen in uw Coluyt-winkelnög

zijn dan in deze lol

ie

x, De Korn

rloon van uw Älra-app

of

pete mine n uwstrek kunnen de pr

e prijzen in uw winkel kn u

LE

41

wnlelbezoek raadplegen via de

co

app, op coluyt be

Di onze Klantendienst

ER Lond

ugéenkansen.

MZ laagste prijzen