Colruyt - Folder van 05.05.2021 tot 18.05.2021 - Pagina 2
Hier is pagina 2 van 3 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 05.05.2021 tot 18.05.2021.
Pagina :
1
2
3
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Van het seizoen
Fa
Rabarberweetjes
» Omdat rabarber vaak in zoete gerechten zit, wordt
e,
het door veel mensen beschouwd als fruit, maar
het is wel degelijk een groente.
ae
» Rabarber eet u het best niet meer dan twee keer
per week, want ze bevat veel oxaalzuur.
» Met het vocht dat vrijkomt tijdens het koken van
TE
rabarber kan u water een extra heerlijk smaakje
geven. Ook ideaal om ijs mee af te werken!
À
Crumble met rabarber
Rabarber
Snij 500 g rabarber in stukken van 2 cm en kook 5 min.
in water. Giet af en laat uitlekken. Meng er de zaadjes van
schoonmaken …
1 vanillestokje, 200 g diepgevroren frambozen en 2 eetl.
» Snij de onderste harde stukken van de stengels en
rietsuiker onder. Verdeel het rabarbermengsel over een
ingevette ovenschaal. Meng 50 g kokospoeder met 200 g
maak goed schoon onder koud water.
havermout, 2 eetl. vloeibare honing en 3 eetl. kokosolie.
» Trek eventueel de stugge draadjes van de stengels.
Verdeel over het fruit en zet + 20 min. in een voorverwarmde
» Snij de stengels in grote of kleine stukken,
oven, op 200 °C. Het volledige recept voor deze rabarber-
afhankelijk van de bereiding.
frambozencrumble vindt u op colruyt.be/lekkerkoken.
ns
nn
„en klaarmaken
fr
“
ben
Rauw
En
N
Snipper rauwe rabarber heel fijn of maak er linten van
met een dunschiller. Heerlijk in slaatjes. Ook lekker:
+
ji
a Br
un
staafjes rabarber om te dopen in suker, siroop of
=
1 |
honing,
ie
Koken
oO
Kook 8 à 12 min. in weinig water. Zo blijven kleur,
as.
vitamines en smaak het best behouden. De rabarber is
gaar als de stukken in vezels uit elkaar vallen. Graag wat
suiker erbij? Voeg die na het koken toe, dan proeft u
meteen hoeveel er nodig is.
En voor de kids …
Roosteren
» Als u rabarber verwerkt in een koud
|
gerecht, dan zal die minder zuur
Leg stukken van dezelfde grootte tegen elkaar in een
ï
ovenschaal en besprenkel met water. Bestrooi met
smaken. Zelfs als u ze hebt klaargemaakt
fijne suiker en zet + 20 min. in een voorverwarmde
met minder suiker.
» Verwerk eventueel wat ander fruit
oven, op 180 °C. Haal uit de oven en laat afkoelen
in de schaal. Ideaal voor slaatjes of desserten.
zoals appel, aardbei of abrikoos in uw
u.
(tiramisu, pannenkoeken, trifle ..). Ook lekker met
rabarbermoes.
extra smaakmakers zoals vanillearoma, gember,
» Staat er rauwe rabarber op het
kaneel, citroenzeste, rood fruit
Voeg ze toe voor het
menu? Laat de kinderen dan met een
roosteren.
dunschiller de slierten maken, want
alles wat je zelf doet, smaakt altijd zoveel
|
beter.
1
‘Omdat we altijd re
eren op de prijzen en promoties in de andere.
jen in uw Coluyt-winkelnög
zijn dan in deze lol
ie
x, De Korn
rloon van uw Älra-app
of
pete mine n uwstrek kunnen de pr
e prijzen in uw winkel kn u
LE
41
wnlelbezoek raadplegen via de
co
app, op coluyt be
Di onze Klantendienst
ER Lond
ugéenkansen.
MZ laagste prijzen