Okay - Folder van 05.10.2022 tot 18.10.2022 - Pagina 11
Hier is pagina 11 van 20 pagina's van de Okay folder, geldig van 05.10.2022 tot 18.10.2022.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
2)
À
ARE
Ne
Nan. >
mn
in
hed
NUTRI-SCORE
OE
BIC D E
DN
%
OS
vanafverpakking
a
en
Eendenborst?
A,
1%
EE
=
met witloofpu
sh
fa
Eendenborstfilet
dl
_
+400 g
Ingrediënten (4 personen)
e31,A9 rg
\
+ 3 eendenborstfilets (vers)
+ 2elboter
+ 4 stronken witloof
+ 3 el cognac
+ 400 g voorgegaarde spruiten
+ nootmuskaat
+ 800 g aardappelen
€ peper
+ 2 dlroom
° zout
WINE
Bereiding (45 min.)
1
Snij geschilde aardappelen in stukken. Verwijder de harde kern uit
de witloofstronken en snij in fijne reepjes
Tastoe I]
Maak met een scherp mesje inkepingen in de velkant van de
voorgegaa rde spru iten
€5 48e
eendenborstfilets
een taie
400 g
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.
€2,19
Giet af en prak grof.
Bak intussen de filets 10 min. op de velkant op een hoog vuur in
een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Kruid met peper en
S
zout. Giet het braadvet weg, draai de filets om en laat nog + 6 min
verder garen op een matig vuur.
Smelt intussen de helft van de boter in een kookpot en bak het
witloof 5 min. Meng onder de puree en kruid met nootmuskaat
vi
"a el
peper en zout
....
Verhit de rest van de boter in de pot en bak de spruitjes enkele
minuten. Kruid met peper, zout en nootmuskaat
EN
Haal de filets uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Blus
vanaf 6 flessen
de pan met de cognac en schraap de braadresten los met een
houten lepel. Overgiet met de room en laat de saus 2 à 3 min
Pick&Mix.
inkoken. Kruid met peper en zout.
Kies uit 27 wijnen.
Snij de filets in schuine sneetjes, serveer met de witloofpuree en
Örime: Grande Réserve
werk af met de spruitjes en de saus.
im
2019/2020
à tive veggie?
1.G.P. Saint Guilhem
Vervang de eend
Voedingswaarden van het recept (per persoon)
Le Désert
6,29
energie 869 kcal « vetten 53,1 g, waarvan 11,5 g verzadigd
door tofoeblokjes
75 el
koolhydraten 40 g, waarvan 4,9 g suikers « vezels 8,8 g« eiwitten 47,5 g + zout 1,4 g
52
5,
OKay
11
Ons vakmanschap drink je met verstand
#
#
he