Okay - Folder van 05.10.2022 tot 18.10.2022 - Pagina 11




Hier is pagina 11 van 20 pagina's van de Okay folder, geldig van 05.10.2022 tot 18.10.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

2)

À

ARE

Ne

Nan. >

mn

in

hed

NUTRI-SCORE

OE

BIC D E

DN

%

OS

vanafverpakking

a

en

Eendenborst?

A,

1%

EE

=

met witloofpu

sh

fa

Eendenborstfilet

dl

_

+400 g

Ingrediënten (4 personen)

e31,A9 rg

\

+ 3 eendenborstfilets (vers)

+ 2elboter

+ 4 stronken witloof

+ 3 el cognac

+ 400 g voorgegaarde spruiten

+ nootmuskaat

+ 800 g aardappelen

€ peper

+ 2 dlroom

° zout

WINE

Bereiding (45 min.)

1

Snij geschilde aardappelen in stukken. Verwijder de harde kern uit

de witloofstronken en snij in fijne reepjes

Tastoe I]

Maak met een scherp mesje inkepingen in de velkant van de

voorgegaa rde spru iten

€5 48e

eendenborstfilets

een taie

400 g

Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.

€2,19

Giet af en prak grof.

Bak intussen de filets 10 min. op de velkant op een hoog vuur in

een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Kruid met peper en

S

zout. Giet het braadvet weg, draai de filets om en laat nog + 6 min

verder garen op een matig vuur.

Smelt intussen de helft van de boter in een kookpot en bak het

witloof 5 min. Meng onder de puree en kruid met nootmuskaat

vi

"a el

peper en zout

....

Verhit de rest van de boter in de pot en bak de spruitjes enkele

minuten. Kruid met peper, zout en nootmuskaat

EN

Haal de filets uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Blus

vanaf 6 flessen

de pan met de cognac en schraap de braadresten los met een

houten lepel. Overgiet met de room en laat de saus 2 à 3 min

Pick&Mix.

inkoken. Kruid met peper en zout.

Kies uit 27 wijnen.

Snij de filets in schuine sneetjes, serveer met de witloofpuree en

Örime: Grande Réserve

werk af met de spruitjes en de saus.

im

2019/2020

à tive veggie?

1.G.P. Saint Guilhem

Vervang de eend

Voedingswaarden van het recept (per persoon)

Le Désert

6,29

energie 869 kcal « vetten 53,1 g, waarvan 11,5 g verzadigd

door tofoeblokjes

75 el

koolhydraten 40 g, waarvan 4,9 g suikers « vezels 8,8 g« eiwitten 47,5 g + zout 1,4 g

52

5,

OKay

11

Ons vakmanschap drink je met verstand

#

#

he