Colruyt - Folder van 18.06.2025 tot 01.07.2025 - Pagina 37


Hier is pagina 37 van 40 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 18.06.2025 tot 01.07.2025.



Colruyt Folder 18.06.2025

Hier is pagina 37 van 40 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 18.06.2025 tot 01.07.2025.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Colruyt - Folder van 18.06.2025 tot 01.07.2025 - Pagina 37

0 % alcohol, 100 % smaak Alcoholvrije bieren zitten in de lift. Niet alleen zijn 0. =. ze steeds kwalitatiever en smaakvoller, het gamma breidt ook uit. Naast alcoholvrije pils verschijnen er ook IPA's (India Pale Ale) en fruitbieren zonder alcohol op de markt. Maar hoe worden deze bieren | nu juist gebrouwen? Van alcohol naar alcoholvrij Alcoholvrije bieren volgen grotendeels het klassieke brouwproces. Alleen zal de brouwer op een bepaald moment ingrijpen om de alcoholvorming stop te zetten of de alcohol te onttrekken 5 aan het bier. Dat kan op drie manieren: destillatie, filtratie of toevoeging van speciale giststammen. m = ä Onze bierconsulent Dieter legt uit: Het bier wordt gebrouwen Ber] met alcohol, en door middel van destillatie wordt de alcohol uit Or het bier gehaald. Het bier wordt daarbij verhit, waarbi de alcohol verdampt. Ook de aroma's gaan eruit, maar die worden later in _ het productieproces weer toegevoegd." Met de tweede methode, filtratie, werken niet veel brouwers. Dieter: “Het is een complexe methode waarvoor heel dure appa- ratuur nodig is. Het bier wordt door membraanfilters geduwd bij lage temperaturen. De membranen laten water en alcohol door, maar de essentiële ingrediënten voor het aroma, de kleur en de troebelheid blijven behouden.” Liefmans 0.0 ‘on the rocks’ Een echte trend in de bierwereld zijn de speciale giststammen. "Gistcellen zijn er in alle soorten en maten”, vertelt Dieter. “Welk Ook bij Brouwerij Liefmans gebruiken ze speciale giststammen voor hun Liefmans Fruitesse 0.0. Ze brouwen een blond basisbier soort gist je kiest, bepaalt het koolzuur, het alcoholpercentage en de smaak van het bier. Door het gebruik van speciale giststammen waaraan ze de giststammen toevoegen. Na de vergisting wordt dat bier vermengd met natuurlijke vruchtensappen van aardbei, kan het bier vergisten bij lagere temperatuur. Het brouwproces wordt dan afgebroken vlak voor de gistcellen alcohol gaan framboos, kriek, bosbes en vlierbes. Het resultaat is een fris en vormen. De meeste alcoholvrije bieren worden op deze manier sprankelend aperitiefbier dat je bij voorkeur ‘on the rocks’ drinkt. gebrouwen.” XTRA a Liefmans Peach 0,0 % vol 4 x 25 cl of Fruitesse 0,0 % vol 6 x 25 clof Chouffe 0,4 % vol 6 x 33 cl zl d ä SCHOLR = 1: - =: a = zur ih . 0" Liefmans Peach Liefmans Fruitesse Chouffe es €8,53* (€ 5,59/L) € 10,12* (€ 5,11/1) vanaf 2 verpakkingen 37 AN

Colruyt - Folder van 18.06.2025 tot 01.07.2025 - Pagina 37